Σημειώσεις και σχόλια ενός Αιτωλού

Γράφει ο Γιάννης Βλασόπουλος


Σημάδι αισιοδοξίας

Όπως επίσημα αναγγέλθηκε η πολυεθνική Philip Morris σχεδιάζει να μετατρέψει της αποθήκες της Παπαστράτος στο Αγρίνιο σε κέντρο αποθήκευσης και διανομής καπνών για όλη την Ευρώπη. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας της πολυεθνικής να απορροφά το 50% της παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου που παράγεται στην Ελλάδα, συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο. Στόχος είναι, όπως επισημάνθηκε  να διακινούνται από το Αγρίνιο 15.000 τόννοι καπνού και να μεταφέρονται οδικώς ή μέσω του Πειραιά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η είδηση, αποτέλεσμα, ας πιστεύσουμε,  της σταδιακής αποκατάστασης κλίματος εμπιστοσύνης ξένων επενδυτών στην χώρα μας, δημιούργησε, όπως ήταν φυσικό,  ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον της περιοχής του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. Ένα σημάδι ανάκαμψης στη γενική καχεξία της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Μιας ανάκαμψης στον κρίσιμο τομέα της επεξεργασίας του καπνού. Τομέας που παλαιότερα ήταν σημαντικός για την  απασχόληση και αξιόλογη πηγή εισοδήματος.

Δεν πρέπει κανείς να μη επισημάνει ότι η υποδομή που δημιούργησαν στο Αγρίνιο τα άξια τέκνα του, οι αδελφοί Παπαστράτου, συνέβαλε στο αποτέλεσμα αυτό.

O Αιτωλός (Σεπτέμβριος 2013)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΚΡΙΣΕΙΣ:  

Τα γεγονότα είναι ιερά, οι κρίσεις ελεύθερες

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ:

Κατά την περίφημη μειοψηφία του μεγάλου αμερικανού δικαστή Ο. W. Holmes στην υπόθεση R. Schwimmer: «... αν υπάρχει κάποια συνταγματική αρχή που επιβάλλει μεγαλύτερη προσήλωση από τις άλλες, αυτή είναι η αρχή της ελευθερίας της σκέψης - και συνακόλουθα της έκφρασής της. Όχι της ελευθερίας της σκέψης γι' αυτούς που συμφωνούν μαζί μας, αλλά της ελευθερίας για τη σκέψη την οποία μισούμε...».