Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

 

 

 

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Παπαϊωάννου στο Αγρίνιο

 

 

Μια πολύ σημαντική προσφορά, τη δωρεά ακινήτου, στο Αγρίνιο, και κειμηλίων, από τους κληρονόμους Νικολάου Γ. Παπαιωάννου και Γεωργίου Ν. Παπαιωάννου, αποδέχτηκε, ομόφωνα, κατά την συνεδρίαση του της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.


      Συγκεκριμένα, η δωρεά αυτή αφορά ένα ισόγειο κτίσμα 110 τ.μ., επί της οδού Παλαμά και Βαλαωρίτου γωνία, καθώς και τα συλλεγέντα κειμήλια, τον οπλισμό, έγγραφα και φωτογραφικά ντοκουμέντα του Γεωργίου Ν. Παπαιωάννου από το Αρχηγείο Τριχωνίδας που έδρασε στην Αντίσταση κατά τη γερμανική κατοχή.


    Η οικογένεια Παπαιωάννου έχει αναπόσπαστα συνδέσει το όνομά της με την σύγχρονη ιστορία της πόλης του Αγρινίου, αλλά και του νομού  καθώς έχει αναδειχθεί ως μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες για την έντονη δραστηριότητά της, στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής.


    Η παράδοση αυτή άρχισε από τον Γεώργιο Ν. Παπαιωάννου γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής Αιτωλ/νίας, Δήμαρχος Αγρινίου και Αρχηγός Εθνικής Αντίστασης, συνεχίστηκε με τον Νικόλαο Γ. Παπαιωάννου ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής Αιτωλ/νίας αλλά και με τον γιο του Γεώργιο Ν. Παπαιωάννου, διδάκτωρα Νομικής, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε νεαρή ηλικία. 


   Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στις σημαντικές στιγμές των δύο πολιτικών ανδρών αλλά και στην κοινωνική προσφορά του Γεωργίου Ν. Παπαιωάννου,  ευχαρίστησε την οικογένεια,  στο πρόσωπο της συζύγου και της κόρης, του Νικολάου Γ. Παπαιωάννου, Νίκης και Κικής, οι οποίες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Όλγας και Δήμητρας, κόρες του Γεωργίου Ν. Παπαιωάννου.

     Με πολύ βαθιά συγκίνηση και τιμή, στην οικογένεια Παπαιωάννου, αποδεχόμαστε τη δωρεά ενός σημαντικού ακινήτου στο κέντρο της πόλης, αλλά και μιας πολύτιμης συλλογής κειμηλίων. θεωρώ ότι η πράξη αυτή επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονικότητα της προσφοράς της οικογένειας Παπαιωάννου. 


 
Τέλος, ο κ. Μοσχολιός, ανέφερε, ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς, τους οποίους θα αποφασίσουμε και θα οργανώσουμε, σε συνδυασμό και με την βούληση της οικογένειας.

 

 

 

 

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ

 

 

 

ΚαλλιτέχνεςΠοιητέςΟργανώσεις

 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

Αναδρομές:

Το τραίνο των ΣΒΔΕ
Η πρώτη εφημερίδα
Η μαύρη Μ. Παρασκευή
Καφενεία & Καφωδεία
Οι Παπαστράτοι
Τσιγάρα Αγρινίου
Οι Γερμανοί φεύγουν
Το πρώτο δικαστήριο
Βαρνακιώτης
Παπαποστόλης, ο Άγιος
Η πρώτη εφημερίδα
Ο Ελύτης στο Αγρίνιο
Το Αγρίνιο του 1875
Οι Αγρινιώτες του 1875
Η διαθήκη του Στάϊκου
Η εξέγερση του 1962
Μάχη στο Μακρυνόρος
Η μάχη της Γουρίτσας

Θέματα:

Εφετείο στο Αγρίνιο
Τα χαλκούνια
Για ένα σύγχρονο μουσείο
Για τις αρχαιότητες
Εκτροπή του Αχελώου
Η Ιονία οδός
Το Πλατυγιάλι
Το τουριστικό μέλλον
Θέατρο Ποταμούλας
Οι Τσιγγάνοι μας
Οι σπάνιες αγελάδες
Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Εικόνες:

Αγία Τριάδα  Μαύρικα
Μοναστήρι της Μυρτιάς
Το Τζαμί στη Μεγ. Χώρα
Φυσικές λίμνες
Τεχνητές λίμνες
Γεφύρια
Τα νεοκλασσικά
Οι καπναποθήκες
Τα πέτρινα
Η πλατεία Μπέλλου
Η οδός Παπαστράτου
Η οδός Χαρ. Τρικούπη
Η παρθένα του Σώχου
Μνημείο των πεσόντων
Τα "γκράφιτι"  νέων
 
Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές