Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

 

 

 

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Νέο προεδρείο, Νέα Δημαρχιακή επιτροπή

 

Το προεδρείο και τα μέλη της Δημαρχιακής επιτροπής εξέλεξαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου.    Έπειτα από πρόταση της πλειοψηφούσα παράταξης, πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Γεώργιος Γρίνος


  Αντιπρόεδρος ο κ.Κώστας Καλατζής, ο οποίος σύμφωνα με το κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προτείνεται από την αντιπολίτευση, και γραμματέας η κα Λαμπρινή Κολοβού έπειτα από πρόταση της πλειοψηφούσα παράταξης.


  Στην ψηφοφορία για το προεδρείο, κυριάρχησε η ομοφωνία που επέδειξε η παράταξη της πλειοψηφίας στην πρόταση της αντιπολίτευσης.


  Στην ψηφοφορία για τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύει ο Δήμαρχος Αγρινίου, εκλέχθηκαν ομόφωνα από την παράταξη της πλειοψηφίας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σπύρος Πατσέας, Μαρία Γαλαζούλα, Θεόδωρος Λαδάς και Μαργαρίτα Σερπάνου, από την μείζων αντιπολίτευση ο κ. Νίκος Καζαντζής και από την ελάσσων αντιπολίτευση ο κ. Βασίλης Νικάκης.

 

  Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά το πέρας των δημαιρεσιών τόνισε τα εξής:  Θέλω να συγχαρώ όσους εκλέχθηκαν στο νέο Προεδρείο και στη Δημαρχιακή Επιτροπή από όλες τις παρατάξεις και να τους ευχηθώ να έχουμε γόνιμη και παραγωγική συνεργασία.  Η διετία που πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν δημιουργική καθώς συζητήθηκαν σοβαρά θέματα.  Πέρα από τις αποκλίνουσες απόψεις θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό και οι αποφάσεις που λάβαμε  τιμούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Γνωρίζουμε όλοι ότι η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά βαθιάς οικονομικής κρίσης.  Αυτό προϋποθέτει από όλους να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται ευρύτερη  συναίνεση και πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό ακριβώς θα πράξει.  Δυστυχώς, η μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση στα πλαίσια αυτής της λογικής δεν συμφώνησε  στην εκλογή ενός συναινετικού οργάνου όπως το  προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε αντίθεση με την παράταξη της πλειοψηφίας.   Ελπίζω η στάση αυτή  να μην αποτελέσει απαρχή για την παγίωση μιας συγκεκριμένης πολιτικής συμπεριφοράς.  

 

 

 

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ

 

 

 

ΚαλλιτέχνεςΠοιητέςΟργανώσεις

 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

Αναδρομές:

Το τραίνο των ΣΒΔΕ
Η πρώτη εφημερίδα
Η μαύρη Μ. Παρασκευή
Καφενεία & Καφωδεία
Οι Παπαστράτοι
Τσιγάρα Αγρινίου
Οι Γερμανοί φεύγουν
Το πρώτο δικαστήριο
Βαρνακιώτης
Παπαποστόλης, ο Άγιος
Η πρώτη εφημερίδα
Ο Ελύτης στο Αγρίνιο
Το Αγρίνιο του 1875
Οι Αγρινιώτες του 1875
Η διαθήκη του Στάϊκου
Η εξέγερση του 1962
Μάχη στο Μακρυνόρος
Η μάχη της Γουρίτσας

Θέματα:

Εφετείο στο Αγρίνιο
Τα χαλκούνια
Για ένα σύγχρονο μουσείο
Για τις αρχαιότητες
Εκτροπή του Αχελώου
Η Ιονία οδός
Το Πλατυγιάλι
Το τουριστικό μέλλον
Θέατρο Ποταμούλας
Οι Τσιγγάνοι μας
Οι σπάνιες αγελάδες
Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Εικόνες:

Αγία Τριάδα  Μαύρικα
Μοναστήρι της Μυρτιάς
Το Τζαμί στη Μεγ. Χώρα
Φυσικές λίμνες
Τεχνητές λίμνες
Γεφύρια
Τα νεοκλασσικά
Οι καπναποθήκες
Τα πέτρινα
Η πλατεία Μπέλλου
Η οδός Παπαστράτου
Η οδός Χαρ. Τρικούπη
Η παρθένα του Σώχου
Μνημείο των πεσόντων
Τα "γκράφιτι"  νέων
 
Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές