Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

 

 

 Η Αιτωλοακαρνανία στο πλευρό των Παλαιστινίων

 

Παρά την διάψευση στην οποία προέβη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής για το ενδεχόμενο να εφοδιάστηκε στρατιωτικά το Ισραήλ μέσω του Αστακού ή οποιουδήποτε άλλου λιμανιού και αεροδρομίου της χώρας, συνεχίστηκαν σε διάφορα μέρη της Αιτωλοακαρνανία με ένταση οι εκδηλώσεις κατά του ενδεχομένου αυτού, ενώ παράλληλα διαδηλώθηκε σε όλους τους τόνους η συμπαράσταση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Σε εκδήλωση στον Αστακό την Παρασκευή 16/8 μίλησαν ο δήμαρχος Αστακού, Π. Στάικος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Ταίπρας και ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των φορέων, Ηλ. Γεωργαλής, και ακολούθησε πορεία προς το Πλατυγιάλι.

Εξ άλλου, σε ψήφισμα φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, των Επιμελητηρίων, των Εργατικών Κέντρων, των Επιστημονικών Ενώσεων, των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων που συνήλθαν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009 σε σύσκεψη κατόπιν προσκλήσεως του Νομάρχη   Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, δηλώνονται τα παρακάτω:

Καταδικάζουμε το νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που συντελείται στη Γάζα κατά τις τελευταίες τρείς εβδομάδες από την κυβέρνηση του Ισραήλ, με την υποστήριξη της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και με την ανοχή των κυβερνήσεων της Ευρώπης. Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από τη Γάζα και την άρση του αποκλεισμού της. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής του παλαιστινιακού λαού. Ζητάμε την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ πού έχουν ληφθεί. Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, την απόλυτη εναντίωση μας στη χρήση του λιμανιού του Πλατυγιαλιού για την αποστολή στρατιωτικού – πολεμικού  υλικού προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Το Πλατυγιάλι ήταν και θα παραμείνει λιμάνι εμπορικού χαρακτήρα, πνεύμονας ανάπτυξης για το Νομό μας. Εγκρίνουμε την πρόταση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, για την αποστολή ενός καραβιού ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο θα μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό στο λαό της Παλαιστίνης και το οποίο θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πλατυγιαλιού στον Αστακό. Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, δεν αποδέχεται ότι τα ελληνικά λιμάνια και ιδίως αυτό του Πλατυγιαλιού, αποτελούν χώρους μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στις εμπόλεμες καταστάσεις και στις σφαγές των λαών της περιοχής μας. Απεναντίας με αυτή τη συμβολική μας κίνηση, στέλνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό αντί όπλων στους εγκλωβισμένους της Γάζας και αναδεικνύουμε το Πλατυγιάλι σε Λιμάνι Ειρηνικής Συνύπαρξης, Αλληλεγγύης και Συναδέλφωσης των λαών της Μεσογείου.  

 Τέλος την Δευτέρα 19/1 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου. Θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής κοινότητας.

 

 

 

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ

 

 

 

ΚαλλιτέχνεςΠοιητέςΟργανώσεις

 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

Αναδρομές:

Το τραίνο των ΣΒΔΕ
Η πρώτη εφημερίδα
Η μαύρη Μ. Παρασκευή
Καφενεία & Καφωδεία
Οι Παπαστράτοι
Τσιγάρα Αγρινίου
Οι Γερμανοί φεύγουν
Το πρώτο δικαστήριο
Βαρνακιώτης
Παπαποστόλης, ο Άγιος
Η πρώτη εφημερίδα
Ο Ελύτης στο Αγρίνιο
Το Αγρίνιο του 1875
Οι Αγρινιώτες του 1875
Η διαθήκη του Στάϊκου
Η εξέγερση του 1962
Μάχη στο Μακρυνόρος
Η μάχη της Γουρίτσας

Θέματα:

Εφετείο στο Αγρίνιο
Τα χαλκούνια
Για ένα σύγχρονο μουσείο
Για τις αρχαιότητες
Εκτροπή του Αχελώου
Η Ιονία οδός
Το Πλατυγιάλι
Το τουριστικό μέλλον
Θέατρο Ποταμούλας
Οι Τσιγγάνοι μας
Οι σπάνιες αγελάδες
Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Εικόνες:

Αγία Τριάδα  Μαύρικα
Μοναστήρι της Μυρτιάς
Το Τζαμί στη Μεγ. Χώρα
Φυσικές λίμνες
Τεχνητές λίμνες
Γεφύρια
Τα νεοκλασσικά
Οι καπναποθήκες
Τα πέτρινα
Η πλατεία Μπέλλου
Η οδός Παπαστράτου
Η οδός Χαρ. Τρικούπη
Η παρθένα του Σώχου
Μνημείο των πεσόντων
Τα "γκράφιτι"  νέων
 
Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές