Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

 

 

 Το πρόγραμμα συν-κοινωνία στο Αγρίνιο

 

Την πορεία του προγράμματος  Συν-κοινωνία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ο οποίος την  Δευτέρα 12 Ιανουαρίου επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής Μ1 Άγιος Κων/νος - Πανεπιστήμιο και μετακινήθηκε σε πολλές στάσεις  της διαδρομής.
    Ο κ. Μοσχολιός κατά την διάρκεια της διαδρομής συνομίλησε με το επιβατικό κοινό ενώ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Θεόδωρο Τσαντόπουλο για τα πρώτα συμπεράσματα και την πορεία του προγράμματος  το οποίο άρχισε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.
    Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγρινίου επισήμανε ότι, η υλοποίηση του προγράμματος Συν-κοινωνία από το Δήμο μας αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.
    Η εφαρμογή του προγράμματος Συν-κοινωνία είναι ένα πρωτοποριακό μέτρο. Τα mini-bus προσφέρουν σύντομη και αξιόπιστη μεταφορά με φθηνό εισιτήριο.
     Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιούν οι δημότες όσο το δυνατόν περισσότερο.
    Σε  σύντομο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί και η δεύτερη γραμμή Δοκίμι - Δυο Ρέματα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καλύπτουμε με τη δημοτική συγκοινωνία το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.
  
Ο κ. Μοσχολιός ανέφερε επίσης ότι στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η καθιέρωση της δημοτικής συγκοινωνίας, μετά την λήξη του προγράμματος Συν-κοινωνία, ώστε να μην υπάρχει ανισότητα μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και περιφερειακών πόλεων όπως το Αγρίνιο, όπου δεν επιδοτείται η αστική συγκοινωνία.
   Να σημειωθεί ότι η Γραμμή Μ1 εξυπηρετεί συνολικά τριάντα-τέσσερις (34) στάσεις (πλην της Αφετηρίας) και η διαδρομή της είναι η ακόλουθη: Αγίου Κωνσταντίνου - Αμφιλοχίας - Ελ. Βενιζέλου - Βάρναλη - Μπότσαρη - Σουλίου - Ηρ.Πολυτεχνείου - Δαγκλή - Μαβίλη - Κυριαζή  - Γληνού - Οινέως - Χαρ.Τρικούπη - Πυλήνης - Σεφέρη - Λαμπέτη - Σικελιανού - Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ι. Ρηγανά - Σκόπα - Καλύβα - Γοργοποτάμου - Β.Παναγοπούλου - Θεοτοκοπούλου - Αγίου Χριστοφόρου - Δημοτσελίου - Παπαστράτου - Ελ. Βενιζέλου - Ιωνίας - Αγίου Κων/νου.
    Η αφετηρία της γραμμής Μ1 είναι ο Άγιος Κων/νος και το Πανεπιστήμιο. Το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί από τον Άγιο Κων/νο στις 6.30 π.μ. και το τελευταίο στις 9.00 μ.μ., ενώ από το Πανεπιστήμιο  αναχωρεί στις 7.00 π.μ. και το τελευταίο στις 9.30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  Το Σάββατο το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει στις 7 το πρωί και το τελευταίο στις 3 το μεσημέρι από την ίδια αφετηρία.
   Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά 30 λεπτά και το κόστος εισιτηρίου 0,50 ευρώ  για όλους.

 

 

 

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ

 

 

 

ΚαλλιτέχνεςΠοιητέςΟργανώσεις

 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

Αναδρομές:

Το τραίνο των ΣΒΔΕ
Η πρώτη εφημερίδα
Η μαύρη Μ. Παρασκευή
Καφενεία & Καφωδεία
Οι Παπαστράτοι
Τσιγάρα Αγρινίου
Οι Γερμανοί φεύγουν
Το πρώτο δικαστήριο
Βαρνακιώτης
Παπαποστόλης, ο Άγιος
Η πρώτη εφημερίδα
Ο Ελύτης στο Αγρίνιο
Το Αγρίνιο του 1875
Οι Αγρινιώτες του 1875
Η διαθήκη του Στάϊκου
Η εξέγερση του 1962
Μάχη στο Μακρυνόρος
Η μάχη της Γουρίτσας

Θέματα:

Εφετείο στο Αγρίνιο
Τα χαλκούνια
Για ένα σύγχρονο μουσείο
Για τις αρχαιότητες
Εκτροπή του Αχελώου
Η Ιονία οδός
Το Πλατυγιάλι
Το τουριστικό μέλλον
Θέατρο Ποταμούλας
Οι Τσιγγάνοι μας
Οι σπάνιες αγελάδες
Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Εικόνες:

Αγία Τριάδα  Μαύρικα
Μοναστήρι της Μυρτιάς
Το Τζαμί στη Μεγ. Χώρα
Φυσικές λίμνες
Τεχνητές λίμνες
Γεφύρια
Τα νεοκλασσικά
Οι καπναποθήκες
Τα πέτρινα
Η πλατεία Μπέλλου
Η οδός Παπαστράτου
Η οδός Χαρ. Τρικούπη
Η παρθένα του Σώχου
Μνημείο των πεσόντων
Τα "γκράφιτι"  νέων
 
Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές