Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

 

 

Οι προοπτικές καλλιέργειας του φυτού Στέβια στην Αιτωλοακαρνανία

Απόλυτα επιτυχημένη θεωρείται η επιστημονική ημερίδα με θέμα: Οι προοπτικές καλλιέργειας του φυτού Στέβια  και άλλων αρωματικών φυτών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Αγρίνιο) με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και συνδιοργανωτές το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, τη Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου, το ΕΘΙΑΓΕ, τον Καπνικό Σταθμό Αγρινίου, το ΓΕΩΤΕΕ, της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, Αστακού – Ξηρομέρου και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Διακεκριμένοι εισηγητές μετέφεραν στο πολυπληθές ακροατήριο επιστημονική γνώση και εμπειρία για το φυτό Στέβια (πειράματα Στέβιας στην Ελλάδα και αποτελέσματα, οικονομική ανάλυση παραγωγής Στέβιας στην Ελλάδα κ.λ.π.).

Πρέπει να επιχειρήσουμε την αρχή μιας καινούριας περιόδου με νέες καλλιέργειες και προϊόντα ώστε να σπάσουμε την κρούστα της απαξίωσης του αγροτικού κόσμου στο νομό μας.

Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης στην αγροτική οικονομία της περιοχής και της χώρας χρειαζόμαστε να αξιοποιήσουμε την εργασία μας, το παραγωγικό δυναμικό, να αξιοποιήσουμε τις περιουσίες μας.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν αλλά χρειαζόμαστε τη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής αλυσίδας στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στο εμπόριο που ξεκινάνε από την καλλιέργεια. Πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη του.

Ως Νομαρχία προσπαθούμε να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες. Λέγοντας την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση και μετά πείθοντας εκείνους που μπορούν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ανέλαβε και θα αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί έχω εδραιωμένη την πίστη μου ότι στην Αιτωλοακαρνανία αξίζουμε και μπορούμε πολύ περισσότερα. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά με πρόγραμμα, μόχθο αλλά και ρίσκο.

Είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.    

  Χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυναν η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σοφία Γιαννακά και ο κ. Σιγαλός Γιώργος Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ του παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές