Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

  Ξαφνικό ενδιαφέρον

Η Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής επισκέπτεται την  Αιτωλοακαρνανία

 

Αύριο Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής θα επισκεφθεί το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διαπίστωση των σημαντικότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν το νομό, η ενημέρωση από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους περιβαλλοντικούς φορείς για τα προβλήματα και η συζήτηση πρωτοβουλιών αντιμετώπισής τους. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής είναι, ανάμεσα σε άλλα, η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, ο Αμβρακικός Κόλπος και η λίμνη Τριχωνίδα.

Εν όψει της επισκέψεως αυτής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Μία από τις βασικές μας επιδιώξεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι να βρισκόμαστε κοντά στα τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα. Η Αιτωλοακαρνανία είναι προικισμένη με πολλές φυσικές ομορφιές ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και μία από τις πλέον ευαίσθητες οικολογικά περιοχές της χώρας μας. Γι' αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να την επισκεφθούμε, συνεχίζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούμε ως Επιτροπή σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα είναι μια εποικοδομητική επίσκεψη και ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να συμβάλλουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  Άφιξη : 9:00 π. μ.

Σημείο συνάντησης: Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

Διοικητήριο (Κύπρου 30), Μεσολόγγι

Αναχώρηση : 9.30 π. μ.

ΑΙΤΩΛΙΚΟ Άφιξη : 9.45 π. μ.

Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού

  • Σύντομη περιήγηση στη Λιμνοθάλασσα, συνάντηση με τους Δημάρχους Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιαδών, φορείς των αλιέων και ενημέρωση από εκπρόσωπο του φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας για το θέμα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Αναχώρηση: 11:00 π. μ.

ΣΚΟΥΡΤΟΥ   Άφιξη : 12:15 μ. μ. 

Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Δ. Σκουρτού, Δήμου Αστακού

  • Σύντομη περιήγηση στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, συνάντηση με τους Δημάρχους Αλυζίας, Αστακού, Οινιάδων, Στράτου, Φυτειών, με εκπροσώπους του Δασαρχείου, περιβαλλοντικούς φορείς και ενημέρωση από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων Βελανιδιάς η Αμαδρυάδα για το ζήτημα της προστασίας του δάσους.

Αναχώρηση 13:00 μ. μ.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ   Άφιξη : 14:00 μ. μ.

Κέντρο Νάκας (Εθνική Οδός Αμφιλοχίας-Άρτας)

  • Γεύμα & συνάντηση με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας, Ανακτορίου, Μενιδίου, Κατούνας και των Δήμων Άρτας, Πρεβέζης, φορείς αλιέων και ενημέρωση από εκπρόσωπο του φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού για το ζήτημα της προστασίας του Αμβρακικού κόλπου.

Αναχώρηση: 15:30 μ. μ.

ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ  Άφιξη : 16:30 μ.μ. 

Κέντρο Πιθάρι (Δογρί)

  • Σύντομη περιήγηση σε τμήμα της λίμνης και συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τριχωνίδας Αναπτυξιακής ΑΕ. και της Διαδημοτικής Συνεργασίας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Τριχωνίδας

Αναχώρηση: 17:45 μ. μ.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ   Άφιξη : 18:30 μ. μ.

Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

  • Συνάντηση με Νομάρχη, νομαρχιακό συμβούλιο, τοπικούς φορείς και ΜΜΕ
 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές