Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

 “Ήμασταν στο Μεσολογγίτικο Καρναβάλι και μόλις τελειώσαμε!!”


Με την παραπάνω φράση έγινε η αποφώνηση του 25ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης.

Το πρόγραμμα του τελευταίου διήμερου του φετινού καρναβαλιού περιελάμβανε 2 μεγάλες εκδηλώσεις. Η πρώτη ήταν η καθιερωμένη Καλλιτεχνική Παρουσίαση – Παντομίμα, που κάθε πλήρωμα παρουσίασε, στη γεμάτη από κόσμο πλατεία, το Σάββατο το βράδυ στις 8. Λίγο πριν οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για μια ακόμα φορά τα videoclip των πληρωμάτων. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν οι “PowerPuff Girls” και τις ευχαριστούμε γι αυτό.

Για το απόγευμα της Κυριακής το πρόγραμμα περιελάμβανε την μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση των τελευταίων χρόνων. 9 πληρώματα, 6 άρματα, πάνω από 800 μέλη καρναβαλικών πληρωμάτων, πάνω από 3000 θεατές και μια μαραθώνια διάρκεια παρέλασης που ξεπέρασε τις 5 ώρες ήταν τα συστατικά της τελευταίας εκδήλωσης του φετινού καρναβαλιού. Πληρώματα με πρωτότυπες και πολύχρωμες στολές, με έξυπνα, χειροποίητα άρματα αλλά και με πολύ κέφι και καλή διάθεση παρέλασαν από την οδό Ελευθέρων Πολιορκημένων και κατέληξαν στην Κεντρική πλατεία. Εκεί υπό τους ρυθμούς ελληνικής και ξένης μουσική παρουσίασαν τα χορευτικά τους. Λίγο μετά της 11μ.μ. ένα show πυροτεχνημάτων φώτισε τον Μεσολογγίτικο ουρανό και ο καρνάβαλος παραδόθηκε στην πυρά με τα πληρώματα και πλήθος κόσμου να χορεύουν γύρω του. Η γιορτή συνεχίστηκε στα bar και τα club της πόλης, όπου τα πάρτι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου (Si.Ne.M.A.) που ήταν η διοργανώτρια αρχή του και του επετειακού 25ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς του, τους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση και να ευχηθεί “ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ” και “ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ”.

Σας παραθέτω τα ονόματα όσων σχεδίασαν και εκτέλεσαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 25ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού: Πασιόπουλος Κωνσταντίνος, Κιτσινέλης Σπύρος, Πλαστήρα Μαρία, Κρίντα Βασιλική, Κάκκος Γιώργος, Κακός Χρήστος. 

Σπύρος Κιτσινέλης,

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές