Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Αγρίνιο


Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε το Σάββατο 14/3/09 το Αγρίνιο με αφορμή την περιφερειακή διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Αγρινίου, και στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Μίλησε  εν συνεχεία σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Αγρινίου.  Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο υπό κατασκευή νέο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Μιλώντας στο επιμελητήριο, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: Πρώτη προτεραιότητά μας στην κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί, είναι η στήριξη των τομέων και των κλάδων που πλήττονται άμεσα και πιο έντονα από την κρίση, τόνισε και πρόσθεσε: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία και συγκεκριμένα τους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι η δύσκολη συγκυρία δεν επιτρέπει μικροκομματικές σκοπιμότητες και πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Κανένας δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ξένος παρατηρητής. Κανένας δεν μπορεί εκούσια να βλάπτει το συλλογικό συμφέρον. Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δεν επιτρέπουν πολωτικές και διχαστικές πρακτικές. Και, πάνω απ΄ όλα, δεν επιτρέπουν κανενός είδους εφησυχασμό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, απαιτείται απ’ όλους εγρήγορση και εντατικοποίηση των προσπαθειών, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εθνική πρόκληση, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να παραμερίζουμε λογικές πρόσκαιρου πολιτικού κόστους και να παίρνουμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες, αποφάσεις, που εγγυώνται αποτελέσματα. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιδείξουν τη μέγιστη κοινωνική ευθύνη και τον οφειλόμενο, όπως είπε, σεβασμό στους εργαζόμενούς τους. Όπως υπογράμμισε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για τη μείωση των επιτοκίων και την ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας. Όσον αφορά τους δημόσιους λειτουργούς σημείωσε ότι οι καιροί απαιτούν ένταση προσπαθειών, απαιτούν απ΄ όλους να είμαστε πιο κοντά στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ολιγωρίες. Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται ακόμα πιο ευνοϊκοί όροι για την ένταξη στο πρόγραμμα επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους νομούς, μεταξύ των οποίων και η Αιτωλοακαρνανία: Δίνεται έτσι η δυνατότητα συμμετοχής πολύ περισσότερων επιχειρήσεων, αφού αντί της απαίτησης να έχουν κλείσει με κερδοφορία οι τρεις τελευταίες χρήσεις, αρκεί να είναι θετικό το άθροισμα των τριών τελευταίων χρήσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν ή γίνονται στην Αιτωλοακαρνανία. Εκτός από την Ιονία οδό μίλησε για έργα υποδομής όπως δίκτυα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και έργα στον τομέα της υγείας, ενώ ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Τέλος σημειώνεται ότι καμιά αναφορά στην ίδρυση Εφετείου δεν έγινε, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες του.

Προηγουμένως, ο Κώστας Καραμανλής επιθεώρησε τα έργα παράκαμψης του Αγρινίου, στον ανισόπεδο κόμβο Ρίγανης, που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού. Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των έργων και στη σημασία του συνολικού έργου της Ιονίας Οδού για την ευρύτερη περιοχή, ενώ γνωστοποίησε πως το έργο αναμένεται να παραδοθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές