Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου


Ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ απηύθυνε ερώτηση στο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την οποία καταγγέλλει τα εξής:

Ερχόμαστε να καταγγείλουμε σημαντικές αρνητικές εξελίξεις στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, στην περιοχή του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν λειτουργεί η καρδιολογική κλινική εδώ και ένα χρόνο, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές – παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για το αντίθετο. Είναι πιθανό πως σύντομα, και η παιδιατρική κλινική θα σταματήσει να λειτουργεί, αφού ο Διευθυντής συνταξιοδοτείται και ένας ακόμα γιατρός μετατίθεται στην Αθήνα. Η διοίκηση του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, όχι με προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού, αλλά υποβαθμίζοντας παραπέρα το δημόσιο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Νοσοκομείου, μεταφέρει προσωπικό από το Κ.Υ. Αιτωλικού και από Αγροτικό Ιατρείο (Ευηνοχώρι – Γαλατάς) για να καλύψει το τεράστια κενά. Στο παρελθόν είχε μεταφέρει το ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Αιτωλικού. Έτσι μία μεγάλη περιοχή -  το Κ.Υ. καλύπτει 3.500 κατοίκους -  απογυμνώνεται τελείως. Ο λαός της περιοχής θα ξαναπληρώσει τις συνέπειες μιας αντιλαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα. Δυστυχώς, αυτή η πρακτική της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι διαδεδομένη στο νομό, όπως φαίνεται και από άλλες ερωτήσεις μας για Κ.Υ. του νομού, αλλά και τις απαντήσεις του Υπουργείου. (π.χ. Κ.Υ. Βόνιτσας).

 Σχετικά με το θέμα αυτό ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  με την καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου  δήλωσε τα εξής:

  Για  την  μη λειτουργία  της καρδιολογικής κλινικής αλλά και για την συνολική δυσρυθμία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, θεωρώ υπεύθυνο  τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον διοικητή της 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας,  που έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

  Επειδή αυτό δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται  και παρότι   δεν είναι στις δικές μου αρμοδιότητες  να ζητήσω την  παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, τον παρεκάλεσα δυο φορές  να υποβάλλει την παραίτηση του, για να διευκολύνει  την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας  και τον Περιφερειακών  Ιατρείων  που υπάγονται σε αυτό.

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές