Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο μεταφοράς υδάτων της Τριχωνίδας στην Αθήνα

 


 

Με αφορμή δήλωση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλου ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν καινούρια έργα συγκράτησης των νερών – φράγματα, ώστε όπως τόνισε να μην χάνεται στη θάλασσα το 60% των υδάτων της χώρας όπως συμβαίνει σήμερα και πρότεινε μεταξύ των έργων που θα πρέπει να γίνουν, να είναι και αυτό της μεταφοράς νερού στην πρωτεύουσα από τη λίμνη Τριχωνίδα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας κ. Μωραΐτης κατέθεσε Ερώτηση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας επίσημες εξηγήσεις για το θέμα της μεταφοράς νερού από την λίμνη Τριχωνίδα.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Αιτωλαοακαρνανιας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι οι δηλώσεις του κ. Σουφλιά όσον αφορα στην εκτροπή Αχελώου περί ''περιβαλλοντικού στραβισμου'' και του κ. Ξανθόπουλου για μεταφορά νερού από την Τριχωνιδα αποδεικνύουν ότι η ηγεσία του ΠΕΧΩΔΕ παραμένει προσκολλημένη σε ξεπερασμένες λύσεις άλλων δεκαετιών που συνθλίβουν την λογική αλλά και βιάζουν το περιβάλλον . Δεν περιμέναμε από τον κ. Σουφλιά να βγάλει τα γυαλιά του τοπικισμού όπως δεν περιμέναμε και τον κ. Ξανθόπουλο να βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις ανοησίες που είχαν προταθεί από την ανεκδιήγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τον ενημερώνουμε ότι οι φυσικοί πόροι της Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι προς άσκοπη κατασπατάληση και φυσικα η προστασία του οικοσυστήματος δεν είναι ανέκδοτο όπως είναι για αυτούς, προφανώς. Είναι αδιανόητο εν έτει 2009 το ελληνικό κράτος να υιοθετεί λύσεις όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτινων πόρων που εφαρμόζονταν αναποτελεσματικά και με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος στις αρχές του αιώνα. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προωθήσει μια ανάλογη λύση με μεταφορά νερού από την Τριχωνίδα, είχε χαρακτηριστεί ως κυβερνητική γκάφα ολκής. Προφανώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει τη σκυτάλη στη κυβέρνηση Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα…Εκ των πραγμάτων οι δηλώσεις του κ. Σουφλιά περί ίδρυσης Υπουργείου Περιβάλλοντος αποτελούν πλέον το πιο πρόσφατο σύντομο κυβερνητικό ανέκδοτο".

. 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές