Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

Παρεδόθησαν οι νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας


Παρουσία ενός πολυπληθούς κοινού που από νωρίς κατέκλυσε όχι μόνο τους εσωτερικούς αλλά και τους  προαύλιους  χώρους   και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, παραδόθηκαν χθες  22-4-09 από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο,  από τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριο Σαλμά και από τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Παπαγεωργίου,   οι νέες ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας.  

Το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας είναι ένα εξόχως σημαντικό έργο που  αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας  στα άτομα  με προβλήματα αναπηρίας,  διαθέτει 60 κλίνες , που αναπτύσσονται σε 4 πτέρυγες, οι οποίες παρέχουν ολοήμερη κλειστή νοσηλεία των ασθενών, και αυξάνουν κατά 15% το συνολικό δυναμικό κλινών αποκατάστασης στη χώρα.

 Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος η αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην χώρα μας περνάει σε μια καινούργια εποχή. Η ενίσχυση και η ολοκλήρωση του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας κατέχει την πρώτη θέση σε πανελλήνια κλίμακα στον αριθμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 

Από την πλευρά του ο κ. Σαλμάς, αφού  εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δομής υγείας στον νομό της Αιτωλοακαρνανίας, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του έργου επεσήμανε μεταξύ άλλων: Επαναπροσδιορίζεται η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία στην χώρα μας, μέσω του περιφερειακού επανασχεδιασμού, στον οποίο προχωρούμε με ταχύτατους ρυθμούς.  

Στόχος μας είναι κανείς ασθενής στο εξωτερικό για αποκατάσταση. Οι ασθενείς πλέον θα μπορούν να αποκαθίστανται κοντά στον τόπο κατοικίας τους και μέσα σε συνθήκες ανθρωπιάς, που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτείας. Εδώ, στο δικό μας τόπο, θα χρησιμοποιούνται  τα πιο σύγχρονα μέσα, οι πιο μοντέρνες μέθοδοι για την ιατρική αποκατάσταση κάθε συντοπίτη μας, που τη χρειάζεται. Χωρίς άσκοπες μετακινήσεις, θα μπορούν  επιτόπου, να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα κινητικά, νευρολογικά ή ρευματολογικά.

       Κάθε γυναίκα, συντοπίτισσα μας  θα μπορεί να προλάβει,  αλλά και να θεραπεύσει  χρόνιες  ασθένειες όπως είναι η  οστεοπόρωση. Κάθε νέος θα μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις αθλητικές κακώσεις, με τους πιο σύγχρονους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τρόπους, χωρίς να ξοδεύει χρόνο, κόπο και χρήμα. Χωρίς να κινδυνεύει να υποστεί χειρότερη ζημιά γιατί δεν πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα στους ειδικούς. 

    Τέλος, ο αιτωλοκαρνάνας πολιτικός , αφού υπενθύμισε ότι και τα άτομα με αναπηρία, έχουν πλέον δικαιώματα στην υγεία, έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, τόνισε χαρακτηριστικά: Αυξάνουμε τις υποδομές υγείας και λιγοστεύουμε τις   ελλείψεις. Βοηθάμε άμεσα στη γρήγορη ιατρική αποκατάσταση ,μειώνουμε τον πόνο και  μειώνουμε την ανασφάλεια και το φόβο των πασχόντων.

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές