Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

Προωθείται η κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Πάρκου


Προωθείται η κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην περιοχή Σκοπιά του Δήμου Ναυπάκτου από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. μετά την μετά την θετική γνωμοδότηση, χθες (Δευτέρα 18 Μαΐου 2009), από την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων. Το αιολικό πάρκο κατά την διάρκεια της λειτουργίας του θα υποστηρίζεται από 8 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,5 mw εκάστη. Δηλαδή η συνολική παραγόμενη ενέργεια σε καθημερινή βάση θα είναι της τάξης των 20 mw (2,5Χ8).

Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει ένα αντίστοιχο το οποίο λειτουργεί ήδη στην περιοχή της Βομβοκούς του Δήμου Ναυπάκτου ισχύος 24 mw (12X2). Η παραγωγή ενέργειας τόσο από το πρώτο όσο και από το δεύτερο αιολικό πάρκο θα παροχετεύεται  στον υποσταθμό της εταιρείας ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή ΛΕΥΚΑ του Δήμου Ναυπάκτου και στη συνέχεια θα διοχετεύεται στον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ). Πρόκειται για μια πράσινη επένδυση της τάξης των 27,5 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αξιοποιείται  ένας μη αναλώσιμο φυσικός πόρος δηλ. ο αέρας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Επιπροσθέτως η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια συμβάλει ενεργά στην αύξηση του ποσοστού της ενεργειακής αυτονομίας της περιοχής  και στην μείωση του ελλείμματος  του  ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας μας. Επίσης τόσο κατά την περίοδο της κατασκευής όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας του θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας με περιοδικό αλλά και  μόνιμο χαρακτήρα.     

Θα πρέπει να σημειωθεί η λειτουργία αυτών των δύο αιολικών πάρκων συμβάλει κατά πολύ στην τοπική οικονομία τόσο από την οικονομική  δραστηριότητα που αναπτύσσεται όσο και  από τα  ανταποδοτικά τέλη προς τον Δήμο Ναυπάκτου που είναι για κάθε αιολικό πάρκο το 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων για είκοσι χρόνια, που σημαίνει ότι στον Δήμο Ναυπάκτου θα δίνεται για είκοσι χρόνια, περίπου το ποσό των 270.000€ ετησίως.

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές