Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 

Ο  Δήμος Αγρινίου παραχώρησε στέγη στο Σύλλογο 'Το Χαμόγελο του Παιδιού' για την φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο


      Υπογράφτηκε σήμερα (Δευτέρα 1 Ιουνίου) στο Δημαρχείο Αγρινίου από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού κ.Κων/νο Γιαννόπουλο, η παραχώρηση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλυβίων για τη δημιουργία και λειτουργία ενός σπιτιού φιλοξενίας για πρόληψη - αντιμετώπιση της παιδικής παραμέλησης - κακοποίησης.

      Η συνεργασία του Δήμου Αγρινίου με το Σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών των κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή και η παραχώρηση του κτηρίου είναι το επιστέγασμα της συνεργασίας που άρχισε πριν από μερικούς μήνες με τη διοργάνωση εκδηλώσεων (ημερίδα, θεατρική παράσταση).

      Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός αφού ευχαρίστησε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου και του συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού τόνισε ότι η παραχώρηση του κτηρίου για την δημιουργία του σπιτιού φιλοξενίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία υποδομών για μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως είναι τα κακοποιημένα παιδιά.

     Σήμερα βάζουμε τις βάσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε στην πόλη μια ακόμη υποδομή στον τομέα της πρόνοιας.

       Σε μια πόλη που έχει δείξει απλόχερα την ευαισθησία της σε κοινωνικά ζητήματα μέσα από πρωτοβουλίες φορέων και συλλόγων. Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά μας αναλογεί μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στο πιο τρυφερό κομμάτι της κοινωνίας μας τα παιδιά μας.

       Γιατί έχουμε καθήκον να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών μας, μακριά από τους κινδύνους που παραμονεύουν στην  εποχή  μας.

      Αναφερόμενος στην επιλογή του κτηρίου, τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καλυβίων, για τη δημιουργία του σπιτιού φιλοξενίας ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε σε δύο σημαντικούς συμβολισμούς.

       Είναι ένα κτήριο που είχε δημιουργηθεί για τα παιδιά και τώρα με τη δημιουργία του σπιτιού φιλοξενίας δεν αλλάζει ο χαρακτήρας του κτηρίου αφού πάλι παιδιά θα υποδέχεται.

       Ένα κτήριο που βρίσκεται στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων  το οποίο είχε συκοφαντηθεί από τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αφορμή ένα περιστατικό. Σήμερα η κοινωνία των Καλυβίων με την αποδοχή της πρότασης για την φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο,  αποδεικνύει ότι είναι κοινωνικά ευαίσθητη και είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια.

      Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού κ. Κων/νος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για τη παραχώρηση του κτηρίου αλλά και για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εθελοντική προσφορά συλλόγων και φορέων της πόλης.

      Ως Σύλλογος έχουμε δημιουργήσει υποδομές σε όλη την Ελλάδα προτεραιότητα όμως δίνουμε στις περιοχές όπου πραγματικά η κοινωνία ενεργοποιείται στο κάλεσμα μας.

      Από την πρώτη στιγμή που επισκεφθήκαμε το Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων οι κάτοικοί του μας αγκάλιασαν και μας ζήτησαν να συνδράμουν εθελοντικά σε ότι χρειαστούμε για τη δημιουργία και την λειτουργία του σπιτιού φιλοξενίας.

      Αυτό είναι κάτι που μας συγκινεί και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι το εγχείρημα θα πετύχει.

      Στο Αγρίνιο με την προσπάθεια του Δήμου και των άλλων φορέων υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Είμαστε περήφανοι που σήμερα ξεκινάει αυτή η προσπάθεια.

     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κα Μαργαρίτα Σερπάνου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Καλυβίων κ. Νικόλαος Ψιλογιαννόπουλος, η  Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κα Μαρία Γαλαζούλα, ο Αντιπρόεδρος  του Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Μπόκας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Νίκος Καζαντζής , η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων κα Ελένη Κορδάτου και ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Αλομπισάτ Τάρεκ

 

 

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές