Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! 

Το έργο του Ντάριο Φο στο Αγρίνιο την 23 Ιουνίου,

στο Κηποθέατρο Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου

 

Οι Ρομπέν των Super Markets, εξορμούν σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα,  με σύνθημα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!. 

Από τις 23 Ιουνίου, η θρυλική κωμωδία του Ντάριο Φο, που γράφτηκε και αναφέρεται στην Ιταλία των αρχών της δεκαετίας του ’70, αλλά που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και για τη σημερινή Ελλάδα, ανεβαίνει ως… αντίδοτο, στην ακρίβεια και την μελαγχολία της εποχής.  

Έργο κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη φάρσα, έρχεται να ξορκίσει τα κακώς κείμενα, με νοικοκυρές που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ αλλά… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, με συζύγους νομοταγείς που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, με εγκυμονούσες-εξπρές, με καλούς αστυνομικούς και κακούς μπάτσους, με νεκροθάφτες και φέρετρα γεμάτα τρόφιμα και ένα σωρό  άλλα,  που η θεατρική φαντασία του Ντάριο Φο έχει επινοήσει σε αυτή του την κωμωδία.  

Μια κωμωδία από τις πιο καλές του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου, που γράφτηκε και πρωτοπαίχθηκε από τον ίδιο και την σύντροφό του στη σκηνή και τη ζωή, Φράνκα Ράμε, στο Μιλάνο το 1974. Με καταβολές από την Κομέντια ντελ Άρτε και το θέατρο των Ρουτζάντε, Γκολντόνι και Μολιέρου, ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας (1997) Ντάριο Φο, σημάδεψε το θέατρο της εποχής του, και συνεχίζει ακόμα να το τροφοδοτεί  με ευφυή θεατρική σκέψη και με όνειρο. Για ένα άλλο θέατρο, για έναν άλλο κόσμο. Καλύτερο! 

Στην παράσταση τη διασκευή έχει κάνει ο Γιάννης Καραχισαρίδης, την σκηνοθεσία ο Κώστας Αρζόγλου και τα σκηνικά και κοστούμια η Χριστίνα Κωστέα. Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Βαμβακάρη.  

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Σκουρολιάκος, Μαριάννα Τουμασάτου, Ηρώ Λούπη,  Νίκος Ορφανός, Περικλής Αλμπάνης και Δημήτρης Λιακόπουλος. 

Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, είναι μια συμπαραγωγή των Θεατρικών επιχειρήσεων Γιώργου και Νινέτας Λεμπέση, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Η έναρξη των παραστάσεων έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Κοζάνη τον Οκτώβριο σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, συνεχίστηκαν οι παραστάσεις όλο τον χειμώνα στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης στην Αθήνα και τώρα, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα ταξιδέψει σ΄ όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας τον υπέροχο θεατρικό κόσμο του Ντάριο Φο και μαζί μ΄ αυτόν τις ανεπανάληπτες κωμικές του καταστάσεις.  

Μιας και όπως λέει και ο ίδιος ο Φο: ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. 

Τιμές εισιτηρίων:           20 €, 17 €

Ώρα έναρξης:               9.30 μ.μ.

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές