Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα Ο Κωστής Παλαμάς 150 χρόνια από τη γέννησή του στο Μεσολόγγι 

 Με επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ το επιστημονικό συνέδριο με θέμα Ο Κωστής Παλαμάς 150 χρόνια από τη γέννησή του που διοργάνωσε στο Μεσολόγγι, πατρίδα του μεγάλου εθνικού ποιητή η Αιτωλική Πολιτιστική εταιρεία. Το συνέδριο άρχισε χθες Παρασκευή 19-6-2009 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, με την παρουσία ειδικών επιστημόνων, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου. Εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας χαιρέτισε τους παραστάντες  ο πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής εταιρείας καθηγητής κ. Παν. Κοντός, γενικός γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως τονίστηκε το Μεσολόγγι δεν ήταν μόνο ο τόπος γέννησης του ποιητή, αλλά και η πηγή έμπνευσης πολλών έργων του.

  Εναρκτήρια ήταν η ομιλία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου κ. Ελένης Πολίτου – Μαρμαρινού με θέμα Ο Κωστής Παλαμάς σήμερα και ακολούθησε  η ομιλία του καθηγητή της Νομικής και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ, Ι. Καράκωστα με θέμα Περιβάλλον υπέρτατο αγαθό. Συμφιλίωση και αρμονία των ανθρώπων με τη φύση μέσα από το έργο του Παλαμά.

  Ακολούθησαν εισηγήσεις των καθηγητών Κων. Κασίνη, Δημ. Καρβέλη, Χρ. Τζούλη, Παναγιώτη Μαστροδημήτρη, Όλγας Γιαννακοργιώργου – Μαυρομμάτη, Ματίας Δημάκη – Ζώρα, Βασιλείου Κατσαρού, Άντας Κατσίκη – Γκίβαλου, Φρόσως Κλαπανιστή, Χρήστου Κορέλα, Μιχ. Μερακλή, Βάλτερ Πούχνερ, Χρ. Αλεξίου, Ευρ. Γαραντούδη, Μεταξούλας Μανικάρου, Ιωάν. Αραχωβίτη, Χρυσούλας Σπυρέλη, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Παντελή Μπουκάλα, του ποιητή και κριτικού Δ. Πιστικού και άλλων.

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές