Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

Ο Δήμος Αγρινίου θα αποκτήσει το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αναστασιάδη

     

 Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009) την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού να καταθέσει ο Δήμος προσφορά για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες  (δηλαδή για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γλυπτοθήκης, πινακοθήκης  και γενικά δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου), αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.

     Το ύψος της προσφοράς που θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου για την αγορά του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ, ποσό το οποίο καθορίστηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας και γνωστοποιήθηκε με έγγραφο στο Δήμο.

     Το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκδηλωθεί εξάλλου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-12-2007, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ο χαρακτηρισμός των κτιρίων ως διατηρητέα μνημεία και ο χώρος ως κοινόχρηστος,  ενώ με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-02-2008 είχε αποφασιστεί ο Δήμος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου.

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο Δήμος για την αγορά του ακινήτου, αλλά και στην αναγκαιότητα απόκτησης του κτηρίου για να ικανοποιηθούν άμεσες και επιτακτικές  ανάγκες του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού.

      Η απόκτηση του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω της θέσης του και της φυσιογνωμίας του είναι επιβεβλημένη για το Δήμο Αγρινίου, αφού έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας, στην έλλειψη κτιριακών υποδομών για τη στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

     Με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο κ. Βασίλης Νικάκης και ο κ. Νίκος Γάκης) το τίμημα της αγοράς του ακινήτου να καλυφθεί με λήψη δανείου, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού  στο αίτημα του Δήμου Αγρινίου για τη χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου.  

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές