Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

   

Το φθινόπωρο δωρεάν ευρυζωνικό δίκτυο WiFi στο Αγρίνιο

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, βασιζόμενη στην επιτυχία της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, καθώς και στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, χρηματοδοτεί τη δημιουργία 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.

Μεταξύ των ΟΤΑ   που συμμετέχουν στην ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης είναι και ο Δήμος Αγρινίου. Ήδη μάλιστα δημοσιεύτηκε, ύστερα από την 228/2009 Απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής, διακήρυξη για διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για το έργο  «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής  Ασύρματης Πρόσβασης μέσω WI-FI HOTSPOTS».

Όπως είναι γνωστό, το WiFi («ασύρματη πιστότητα» στα ελληνικά) έχει επικρατήσει  ως όρος αναφερόμενος συνολικά στα ασύρματα τοπικά δίκτυα.  Μέσω της ανάπτυξης των νέων σημείων WiFi, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού προωθεί περαιτέρω το Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας που προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε δήμους όλης της χώρας, με ασύρματα δίκτυα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η χρηματοδότηση των ασύρματων δικτύων γίνεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η σχετική ευκολία υλοποίησης των παραπάνω έργων επιτρέπει την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός του 2009. Η υλοποίηση των ασύρματων δικτύων πραγματοποιείται από τους κατά τόπους φορείς, κατόπιν προτάσεων που υπέβαλλαν. Οι ΟΤΑ, ΤΕΔΚ κλπ. έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης των WiFi hotspots έως το Φθινόπωρο του 2009, και κατόπιν αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους.

Επιπρόσθετα, χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας:
- η υλοποίηση έργων επίδειξης των δικτύων και εφαρμογών
- η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών προώθησης της ευρυζωνικότητας με παροχή ηλεκτρονικών εφαρμογών για φορητές συσκευές.

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή © 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές