Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

   

Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αιτωλοακαρνανία

 

Από το φυσικό μπαλκόνι της Τριχωνίδας το Άνω Ζευγαράκι, συνεχίστηκε την Παρασκευή (10 Ιουλίου 2009) με λαϊκή βραδιά το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο, που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Δήμων, των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων του νομού. 

Οι επόμενοι σταθμοί αυτού του οδοιπορικού πολιτισμού στο νομό, ήταν το περασμένο Σάββατο (11 Ιουλίου 2009) στο Αιτωλικό, εκδήλωση με το νταούλι και με το ζουρνά,  στην οποία συμμετείχαν συγκροτήματα παραδοσιακών χορών υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, από τις Σέρρες, την Ημαθία και το Αιτωλικό.

Ακολούθησε την Κυριακή (12 Ιουλίου 2009), η θεατρική παράσταση στα όμορφα Σιτόμενα του δήμου Παναιτωλικού, της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Αστακού με το έργο Η κόρη του Παντοπώλου.

Τη Δεύτερα (13 Ιουλίου 2009) και την Τρίτη (14 Ιουλίου 2009) στο Νέο Χαλκιόπουλο του δήμου Ινάχου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δυο εκδηλώσεις.

 Η πρώτη αφορούσε  την ιαματική πηγή των Κρεμαστών Βάλτου.

 Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Ινάχου, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, παρουσία των δημάρχων Ινάχου κ. Θανάση Τορουνίδη, Κιλκίς κ. Δημήτρη Τερζίδη και Αιτωλικού κ. Νίκου Γαλάνη.

 Στην εκδήλωση αναλύθηκε από τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αγγελίδη, όλο το πλαίσιο των ενεργειών που απαιτούνται για την ανάδειξη της ιαματικής πηγής.

 Την επομένη ακολούθησε μουσική βραδιά, με την ορχήστρα του Χ. Βλαχογιάννη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη (15 Ιουλίου 2009) στον Αστακό με τη Γιορτή ψαριού και στο Παναιτώλιο του δήμου Θεστιέων με θεατρική παράσταση.

Μετά το δήμο Αγγελοκάστρου, η σκυτάλη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τους δήμους και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του νομού, πέρασε στους δήμους Αστακού, Αποδοτίας, Αρακύνθου και Οινιάδων. 

Ο Δήμος Αστακού φιλοξένησε ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο περιλάμβανε: Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009, τη σημαντική από πλευράς θεατρικής παιδείας παράσταση του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού, Η σπασμένη στάμνα. Το επόμενο βράδυ, την προβολή του ντοκιμαντέρ ΑΣΤΑΚΟΣ, ένα παράθυρο στο χρόνο…, του Θόδωρου Μπαμπούρη και τέλος την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα Παλιός και νέος Αστακός, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Αυγούστου2009. Οι εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πολύ μεγάλο πλήθος κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή, υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αστακού και του Συλλόγου Γυναικών Αστακού.

 Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 και σε συνεργασία με το δήμο Αποδοτίας,   παρουσιάστηκε στην Άνω Χώρα η πολύ όμορφη θεατρική παράσταση ΦΑΥΣΤΑ, από το θεατρικό σχήμα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Πυλλήνης.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2009, μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο των Πλατανιών του δήμου Αρακύνθου, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο μέρος της 2ης Συνάντησης Παραδοσιακών Χορών, των τμημάτων της ΝΕΛΕ. Συμμετείχαν έξι συγκροτήματα παραδοσιακών χορών, από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αγρινίου, τους πολιτιστικούς συλλόγους Ματαράγκας, Γαβαλούς, Ζευγαρακίου και του συλλόγου Ποντίων Δημήτρης Ψαθάς.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2009, ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών στο Δ.Δ. Κατοχής του δήμου Οινιαδών. Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα Πνευματικά Κέντρα των δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγγελοκάστρου, το σύλλογο Ποντίων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, τους πολιτιστικούς συλλόγους Τρικόρφου Χάλκειας, Αρχαίας Καλυδώνας και Αγίου Ιωάννη Ευηνοχωρίου, καθώς και του δήμου Αλυκών Ζακύνθου.

 

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές