Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 Έργα οδοποιίας στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας του Αγρινίου 

Φωτογραφία της περιοχής του έργου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα σημαντικό έργο οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Η παρέμβαση της Δημοτικής αρχής πραγματοποιείται σε μια περιοχή που όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με κυριότερο, την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων στις κατοικίες τους.

Με την ολοκλήρωση του έργου αλλάζουν οριστικά τα δεδομένα για την περιοχή, διευκολύνεται συνολικά η καλή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ με την διάνοιξη που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες στην οδό Αλεξά, θα συνδεθεί κυκλοφοριακά ολόκληρη η περιοχή με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Το έργο, Οδοποιία περιοχή Αγίας Βαρβάρας στα Ο.Τ. 380 – 381 -382 – 376 – 388 – 386, είναι προϋπολογισμού 340.000,00 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Σύμφωνα με την μελέτη πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευής πεζοδρόμων, ηλεκτροφωτισμός και κατασκευή φρεατίων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 το έργο και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

Ο κ. Μοσχολιός με δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά:

Επισκεφτήκαμε, σήμερα, ένα έργο στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου είναι σε εξέλιξη μια σημαντική παρέμβαση και συγκεκριμένα, στις οδούς Δελφών, Πετρούλα, Ν. Καραπαπά, Αλεξά, Κουτσικάκη, Κατίνας Χατζάρα και Πανεπιστημίου.

Στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα σύστημα δρόμων στο οποίο τα τελευταία χρόνια είχε αναπτυχθεί μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα που σημαίνει, ότι διαμένει πλέον σημαντικός αριθμός κατοίκων που προηγουμένως δεν είχε πρόσβαση στις κατοικίες του.

Προχωρήσαμε, λοιπόν σε αυτή την παρέμβαση και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και απομένουν ακόμη οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Απομένει ακόμη η σύνδεση όλων αυτών των οδών με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως με την διάνοιξη που θα γίνει σε συνέχεια της οδού Αλεξά.

Ελπίζω ότι σύντομα θα τελειώσουν οι διαδικασίες αφού έχει, ήδη οριστεί η δικάσιμος (αρχές Οκτωβρίου) για τον προσδιορισμό της τιμής μονάδας από την πράξη αναλογισμού και αμέσως μετά θα γίνει η καταβολή των χρημάτων από το Δήμο, στους δικαιούχους, ώστε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη και να δώσει διέξοδο σε μια περιοχή που πριν ήταν κυκλοφοριακά αποκλεισμένη.

 

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές