Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 Προς αυτόνομο και αυτοδιασπώμενο  Πανεπιστήμιο Αγρινίου 

Φωτογραφία του κτιρίου που στεγάζονται σήμερα στο Αγρίνιο οι πανεπιστημιακές σχολές

Κατατέθηκε την 20-8-09  στη Βουλή τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, ως αυτοτελούς και πλήρως αυτοδιοικούμενου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το Πανεπιστήμιο θα εδρεύει στο Αγρίνιο. Νέες όμως σχολές του Πανεπιστημίου αυτού μπορούν να ιδρυθούν και σε άλλες πόλεις της περιοχής.

Η διοίκηση και διαχείριση του Πανεπιστημίου μέχρι την αυτοδύναμη λειτουργία του θα ασκείται από εννεαμελή Διοικούσα Επιτροπή, τα μέλη της οποίας δεν έχουν ανακοινωθεί. Εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος τα 4 Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα:

  • α) Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων,
  • β) Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων,
  • γ) Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και
  • δ) Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων.

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με αφορμή  την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή των Ελλήνων για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος προέβη στην εξής δήλωση:

 Μετά από πεντέμισι χρόνια κυβερνητικής απραξίας για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου, κατατέθηκε η  τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή – παρότι απέχει από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για ίδρυση Αυτόνομου Πανεπιστημίου Αγρινίου - αποτελεί θετικό γεγονός, αφού έρχεται να ικανοποιήσει εν μέρει ένα πάγιο αίτημα των Αγρινιωτών.

Το θολό τοπίο που δημιουργείται με την ονομασία ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, και η ρητή αναφορά στην τροπολογία για ίδρυση Σχολών και σε άλλες πόλεις της περιοχής, ελπίζουμε να μη λειτουργήσει πολυδιασπαστικά και ως εμπόδιο και αποτρεπτικός παράγοντας για την ανάπτυξη ενός ισχυρού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με επιπτώσεις στην παρεχόμενη ακαδημαϊκή γνώση.

Ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι παρά τις συντονισμένες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες του Δήμου και των φορέων για την ανάπτυξη υποδομών του Πανεπιστημίου στο χώρο του παλαιού Αεροδρομίου, όχι μόνο δεν σημειώνεται κάποια θετική εξέλιξη, αλλά στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την κατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αγνοήθηκε παντελώς η ύπαρξη Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο.

Οι προσπάθειές μας για την ανάπτυξη ενός ισχυρού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην πόλη μας, με τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στην έκταση του παλαιού Αεροδρομίου, είναι συνεχείς και διαρκείς.

 

Περισσότερα για τις Πανεπιστημιακές σχολές Αγρινίου ....

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές