Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 

 Πυρκαγιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας 

Φωτογραφίες από τον τόπο της πυρκαγιάς και την επίσκεψη του Νομάρχη

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθές 20/8/09 κοντά στην πόλη του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία απείλησε για αρκετή ώρα το μοναδικό άλσος αλλά και την πόλη. Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ο οποίος χθες το μεσημέρι (Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009) πήγε στην περιοχή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη υπογράμμισε με δήλωσή του την ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Αστακού.

 Καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Δήμο Αστακού. Έχουμε κάνει κατά το παρελθόν παραστάσεις και έχουμε αποστείλει πλαίσιο προτάσεων στους υπεύθυνους της κυβέρνησης. Επιτέλους να γίνει εκείνο που πρέπει. Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δασώδεις εκτάσεις και σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως η σημερινή, τα Πυροσβεστικά Μέσα από το  Μεσολόγγι, όπου ανήκει ο Αστακός, χρειάζονται αρκετή ώρα να φθάσουν και να επέμβουν, είπε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Νομάρχης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σώκος απέστειλε τόσο στον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη (στις 28/11/2007) όσο και στον σημερινό αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη (28 Μαρτίου 2009) ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για τον επανασχεδιασμό των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού ώστε να θωρακιστεί αποτελεσματικά και να προστατευθεί ο φυσικός πλούτος μιας και σε περιοχές Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους, μνημεία της φύσης όπως το δάσος του Φράξου Λεσινίου, το Βελινοδάσος Ξηρομέρου, το δάσος της Καστανιάς στη Μακρυνεία και τα δάση των Ορεινών Όγκων του Βάλτου, της Τριχωνίδας και της Ναυπακτίας, που σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πυροσβεστικά μέσα χρειάζονται μεγάλο χρόνο να τις προσεγγίσουν.

 

 

Άλλες ειδήσεις:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές