Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

Κυκλοφόρησε το 73ο τεύχος του περιοδικού Ρίζα Αγρινιωτών

 

Ένα ακόμη τεύχος του περιοδικού Ρίζα Αγρινιωτών, που εκδίδεται επί 20 συνεχή χρόνια από το Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για την 73ο έκδοση, η οποία στη θεματολογία της περιέχει σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά αλλά και επίκαιρα κείμενα.

 

Ειδικότερα στο εν λόγω τεύχος περιλαμβάνονται τα ακόλουθα άρθρα: Καπναποθήκες στο Αγρίνιο του Μεσοπολέμου, Στοιχεία για το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, Αεροφωτογραφία του προπολεμικού Αγρινίου, Στοιχεία για την ανέγερση του ναού της Μητρόπολης και  Οι παιδονόμοι της δεκαετίας του ’30. Η περιβαλλοντική διακυβέρνηση της λίμνης Τριχωνίδας αλλά και όλη Η αλήθεια για το έγκλημα της εκτροπής του Αχελώου αναλύονται διεξοδικά, ενώ εκτενές αφιέρωμα γίνεται και για την Επάνοδο του Παναιτωλικού στη ΄Β Εθνική. Επίσης, φιλοξενούνται κείμενα για τον Ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, το Δημοσιογράφο και μετέπειτα πολιτικό Μιλτιάδη Μάλαινο, καθώς και μια εκ βαθέων συνέντευξη στην οποία Η Κάτια Γέρου μιλά για το θέατρο και το Αγρίνιο. Τέλος και σε αυτό το τεύχος, οι αναγνώστες της Ρίζας μπορούν να διαβάσουν την τρέχουσα πολιτιστική επικαιρότητα, αποσπάσματα διηγημάτων, ποιήματα, κριτικές βιβλίων το περιεχόμενο των οποίων αφορά ή σχετίζεται με τη γενέτειρά μας, αλλά και τις δραστηριότητες των μελών του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους έκδοσής του. (κα. Μόλλη Βότση-2108016123- και κ. Ανδρέα Μπρέσιακα -6942910571-).

 
  
 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές