Σάββατο, 03. Σεπτεμβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

Ο δρόμος Κρεμαστών - Αλευράδας γίνεται πραγματικότητα


 Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη υλοποίησης ενός μεγάλου έργου, και πιο συγκεκριμένα τη Βελτίωση του δρόμου που συνδέει το φράγμα των Κρεμαστών με το δημ. διαμ. Αλευράδας του Δήμου Ινάχου που δημοπρατεί η Δ.Ε.Η. στις 25 Νοεμβρίου 2009, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ,  ανακοίνωσε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος κατά την σημερινή του επίσκεψη, (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009) στα Λουτρά Κρεμαστών και την ευρύτερη περιοχή.

Ο δρόμος έχει μήκος δέκα περίπου χιλιόμετρα και το πλάτος του ασφαλτοτάπητα θα είναι έξι μέτρα.

Θα διαθέτει επενδυμένη τάφρος σε μήκος 7.230 μ., τεχνικά, στηθαία και σε όλο το μήκος θα γίνει διαγράμμιση και σήμανση (κάθετη και οριζόντια).

Έτσι δημιουργείται στη περιοχή ένα δίκτυο δρόμων που αφενός εξασφαλίζει την σύνδεση περιοχών που έως σήμερα ήταν από δύσκολη έως ανέφικτη και αφετέρου οδηγεί στην ανάπτυξη.  

Με την παρέμβαση αυτή η ιαματική πηγή των Κρεμαστών γίνεται εύκολα προσβάσιμη από τη μεριά του Βάλτου που έως τώρα ήταν δύσκολη.

Η ανάπτυξη των υποδομών στην περιοχή θα αναδείξει ένα μεγάλο φυσικό πόρο του νομού όπως είναι τα Λουτρά Κρεμαστών.

Έχω ένα όραμα. Να αξιοποιήσουμε όλες τις ιαματικές πηγές του νομού.

Από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας στη Νομαρχία εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινήσαμε μια μεγάλη πρωτοβουλία που ήταν η ανάδειξη των ιαματικών πηγών του νομού.

Με ειδική έκδοση, φυλλάδια και με την μελέτη πιστοποίησης των πηγών που ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την βελτίωση και ανάπτυξη νέων υποδομών είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Μετά από προσπάθειες δύο χρόνων για συνεργασία με τη ΔΕΗ φαίνεται ότι αυτή αποδίδει καρπούς.

Δημοπρατείται ο δρόμος φράγμα Κρεμαστών-Αλευράδα και έτσι αυτή η πηγή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από οποιαδήποτε άλλη ιαματική πηγή στη χώρα, θα αναπτυχθεί.

Θα αξιοποιηθεί μια μεγάλη φυσική περιουσία του νομού μας, είπε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.

 

 
 

Άλλες ειδήσεις:

 
 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές