Σάββατο, 19. Μαΐου 2012
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

Ένα καινούργιο βιβλίο για το Αγρίνιο:

"Αγρίνιο: Δήμαρχοι και Δημαρχίες 1833 -2007 "


 

Το εξώφυλλο του βιβλίου

"Αγρίνιο: Δήμαρχοι και Δημαρχίες 1833 -2007 " είναι ο τίτλος ενός καινούργιου βιβλίου του Δήμου Αγρινίου (από τις εκδόσεις "Δόντι") την ύλη του οποίου συγκέντρωσαν και επιμελήθηκαν δύο γνωστές φιλόλογοι, οι κυρίες Μεταξούλα Μανικάρου και Χρυσούλα Σπυρέλη.

Πρόκειται για πολύ σπουδαία εργασία, τόσο στην ποιότητα της ύλης όσο και στην οργάνωσή της, που αναφέρεται  όχι μόνον στα πρόσωπα που διετέλεσαν δήμαρχοι Αγρινίου από το 1833 μέχρι το 2007, αλλά και σε όσους στελέχωσαν την δημοτική αρχή κατά την θητεία των δημάρχων αυτών.

Γίνεται ακόμα  αναφορά στα πεπραγμένα και στις συνθήκες της εποχής τους. 

Τα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες που παρατίθενται συνιστούν μια άλλη ματιά, μια διαφορετική ανάγνωση, θα έλεγε κανείς, της ιστορίας της πόλεως αυτής.

Παρουσίαση του βιβλίου:

Το βιβλίο των Μεταξούλας Μανικάρου και Χρυσούλας Σπυρέλη με τίτλο: παρουσίασε ήδη ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός, σε εκδήλωση που   πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 7 η ώρα το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Πλ. Παναγοπούλου 4, Αγρίνιο). Για το βιβλίο μίλησαν οι: Σταύρος Μπένος, πρώην υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Φελέκης, εκδότης – διευθυντής εφημερίδας Ο Κόσμος του Επενδυτή, Μεταξούλα Μανικάρου, φιλόλογος – συγγραφέας και Χρυσούλα Σπυρέλη, φιλόλογος – συγγραφέας.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ:

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές