Δευτέρα, 09. Μαΐου 2016
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

Κόντρα Δήμου Αγρινίου και Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο


Την έντονη αντίθεσή του με τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου ότι: Δεν θα υπάρξει κανένα νέο τμήμα στα μηχανογραφικά, δεν θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα, εξέφρασε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (22-2-2010).

            Ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός, εισηγούμενος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε με έμφαση ότι η ίδρυση και λειτουργία του τετάρτου Τμήματος στο Αγρίνιο είναι ξεχωριστή περίπτωση, γιατί αφορά ένα νέο Πανεπιστήμιο το οποίο στα πρώτα του βήματα έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας και πρωτίστως της πολιτείας.

            Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, γιατί το νέο τμήμα δεν έρχεται να προστεθεί σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο με πλήρη οργάνωση, αλλά σε ένα Πανεπιστήμιο που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και έχει ανάγκη το τέταρτο τμήμα ώστε να έχει πλήρη οργάνωση με δύο σχολές με τέσσερα τμήματα.

            Επίσης, ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε και στο θέμα του ορισμού Διοικούσας Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο, χαιρέτησε το γεγονός, δήλωσε ότι η στήριξη του Δήμου Αγρινίου είναι δεδομένη και κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης και του Νομού να πράξουν το ίδιο, στα πλαίσια του κοινού στόχου για επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, των υποδομών, της βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας και της ενδυνάμωσης του ρόλου του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία. Ως βασική προτεραιότητα ο κ. Μοσχολιός έθεσε τη διεκδίκηση ένταξης στο ΕΣΠΑ των κτιριακών υποδομών, στην έκταση των 178 στρεμμάτων στο παλαιό Αεροδρόμιο.

            Τέλος, ο Δήμαρχος είπε ότι θα επιδιώξει την πραγματοποίηση συνάντησης στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

 Μετά από διεξοδική συζήτηση επί του θέματος, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στις δηλώσεις της Υπουργού Εθνικής  Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με την ένταξη από φέτος στα μηχανογραφικά του Τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

       Η ίδρυση και η λειτουργία του Τμήματος αυτού αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, καθώς πρόκειται για το τέταρτο Τμήμα ενός νεοϊδρυθέντος Πανεπιστημίου το οποίο στα πρώτα του βήματα χρειάζεται τη στήριξη όλων και πρωτίστως της πολιτείας.

      Άλλωστε η ίδρυση και η λειτουργία του Τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων ετίθετο ως προϋπόθεση από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την Ακαδημαϊκή κοινότητα για την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.

            Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Δήμου Αγρινίου, μισθώθηκε κτίριο το οποίο είναι έτοιμο να στεγάσει τη λειτουργία του τετάρτου Τμήματος.

            Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια και πράξη, ώστε να λειτουργήσει κατά τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο και το τέταρτο Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που θα συμβάλει αποτελεσματικά και στην ουσιαστική λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές