Δευτέρα, 09. Μαΐου 2016
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος Δήμος, Νέα Εποχή ο εκλογικός συνδυασμός του Παύλου Μοσχολιού

 
22.09.10 Με ογκώδη συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ , ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός εγκαινίασε τον προεκλογικό του αγώνα, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις αρχές του συνδυασμού Σύγχρονο Αγρίνιο- Νέος Δήμος Νέα Εποχή.
Ξεκινώντας την ομιλία του και αφού προηγήθηκε η παρουσίαση του σήματος και του ονόματος του συνδυασμού του, εξέφρασε την συγκίνηση του για την μαζική προσέλευση δημοτών από όλες τις γωνιές του νέου διευρυμένου δήμου, επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να δημιουργηθεί ο νέος και μεγάλος δήμος, ενάντια στις λογικές που ήθελαν μικρά και μη βιώσιμα αυτοδιοικητικά σχήματα.
Η κοινωνική συνοχή μεταξύ των πολιτών του νέου μας Δήμου, από τον Αγαλιανό μέχρι το Αγγελόκαστρο κι από την Άνω Μακρυνού μέχρι την Κυψέλη, είναι το σημαντικό από δω κει πέρα.
Εμείς διαλέξαμε μια κοινωνική αξία, την αξία να είμαστε με τους άλλους. Όχι πάνω τους ή κοντά τους, ή ακόμα χειρότερα πέρα απ’ αυτούς, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι που αγκάλιασαν αυτή την άποψη ήταν οι δήμαρχοι των δήμων που συνενώνονται. Οι δήμαρχοι που είναι εδώ μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια τόνισε ο κ. Μοσχολιός, ευχαριστώντας τους.

Οκ.
Μοσχολιός έκανε λόγο για μια νέα πορεία που απαιτεί την ένωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και την κοινωνική συνοχή, ώστε να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες που έχει ο νέος δήμος αλλά και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις που δημιουργεί το σχέδιο Καλλικράτης: Είμαστε έτοιμοι,
γιατί όταν οι άλλοι καταψήφιζαν τον Καλλικράτη, καταδικάζοντας την περιοχή σε υπανάπτυξη και μαρασμό, εμείς, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προετοιμάσαμε το Δήμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να ανταποκριθεί στον ηγεμονικό ρόλο που καλείται να παίξει στο δυτικό άξονα της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Όπως ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, από αύριο, θα υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο οι αρχές και θέσεις του συνδυασμού ώστε οι πολίτες με την ενεργή συμμετοχή τους τις δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις, συνδράμουν ώστε σε λίγες ημέρες να θέσουμε στην κρίση όλων το τελικό, φιλόδοξο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμά μας, όπως είπε ο κ. Μοσχολιός.
Βασική προτεραιότητα αυτού του προγράμματος είναι η οργάνωση του Δήμου και των υπηρεσιών του, ώστε να αποτελέσει πρότυπο προοδευτικής διακυβέρνησης. Επίσης, η ενίσχυση της προσπελασιμότητας με την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, την προώθηση του έργου Πλατυγιάλι - Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία και την αναβάθμιση των συνδέσεων με την Ευρυτανία και τη Ναύπακτο
Παράλληλα ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην καλύτερη προσβασιμότητα των πολιτών, με την ενίσχυση της εσωτερικής οδοποιίας, την ενίσχυση και επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, τη δημιουργία του περιφερειακού δρόμου της Τριχωνίδας, τονίζοντας πως ο Δήμος θα πιέσει για την συνέχιση των μελετών του Δυτικού Σιδηρόδρομου και την αξιοποίηση του αεροδρομίου.
Θεωρούμε δικαίωμα των πολιτών να ζουν και να εργάζονται σε ένα φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον υψηλής ποιότητας επεσήμανε συνεχίζοντας την ομιλία του ο Παύλος Μοσχολιός και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που θα υπάρξουν από την πρώτη κιόλας μέρα στην υδροδότηση, την αποχέτευση, την διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, και την διατήρηση και προστασία του πλούσιο φυσικού περιβάλλοντος του νέου Δήμου. Ειδικότερα για τον ποταμό Αχελώο ο κ. Μοσχολιός τόνισε πως ο αγώνας ενάντια στην εκτροπή θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση μέχρι την τελική δικαίωση, την οριστική διακοπή του έργου. "Ο λαός που διεκδικεί τα συμφέροντά του δεν είναι γραφικός, ας πάνε κάποιοι να ψάξουν αλλού τους γραφικούς" δήλωσε με έμφαση ο κ. Μοσχολιός.
Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού Σύγχρονο Αγρίνιο για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αλλά και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την καινοτομία, την στήριξη της τοπικής αγοράς μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.
Σε όλα αυτά σύμμαχό μας θα έχουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, τις Ενώσεις Συνεταιρισμών, και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας τόνισε ο κ. Μοσχολιός που επισήμανε επίσης πως και ο τουρισμός μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, μπορεί να γίνει μια ανεξάντλητη πηγή ανάπτυξης και απασχόλησης για την περιοχή.
Για το νέο νοσοκομείο ο υποψήφιος δήμαρχος είπε πως θα πρέπει να γίνει αγώνας για την εντατικοποίηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης, προμήθειας του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, την εφαρμογή νέου Οργανισμού και την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στις πολιτικές που εφαρμοστήκαν και θα εφαρμοστούν για τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα του δήμου, υπογράμμισε για το Πανεπιστήμιο πως: Η Ανάπτυξη υποδομών του Πανεπιστημίου στο χώρο του παλαιού Αεροδρομίου Αγρινίου, σύμφωνα με το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει, με ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ βρίσκεται ήδη σε καλό στάδιο και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Ο κ. Μοσχολιός αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που υπάρχουν και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, σημείωσε ότι στον τομέα του πολιτισμού, σχεδιάζεται η αναδιοργάνωση και επανασχεδιασμός από μηδενική βάση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου, με στόχο την δημιουργία ενός Δικτύου Πολιτισμού.
Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν για ουτοπιστές και αιθεροβάμονες. Τα ίδια λέγανε όταν πριν από 4 χρόνια από αυτόν εδώ το χώρο ξεκινούσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα. Αγνοούν τις μεγάλες, τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και του τόπου μας.
Δεν διδάχθηκαν από το παρελθόν, από τον πλούσιο απολογισμό του έργου μας την τετραετία που πέρασε. Έναν απολογισμό που δεν είναι μόνο έργο του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων στο Δήμο. Είναι έργο συλλογικό, έργο όλων μας. Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι εδώ, μαζί, με ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ένα Ψηφοδέλτιο Νίκης και Ελπίδας. τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Παύλος Μοσχολιός για να απευθύνει κάλεσμα ενότητας στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου: Η ενότητα αυτή είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ. Δεν είναι εποχή για επικίνδυνους πειραματισμούς. Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για τη Χώρα και την Αυτοδιοίκηση. Το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο θέλει γνώση, εμπειρία, όραμα και τόλμη. Έχουμε χρέος λοιπόν, όλοι μας, αυτή την ενότητα του προοδευτικού κινήματος, να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Πορευόμαστε με ιδανικά, αρχές και αξίες για ένα Δήμο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για ένα Δήμο ανοιχτό στον πολίτη, ανοιχτό στον καθένα μας. Πορευόμαστε περήφανοι για ότι κάναμε, σίγουροι για το μέλλον αυτού του τόπου.
Στην ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρίνιου, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ο πρ. Υφυπουργός και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, Πάνος Κουρουμπλής και Ανδρέας Μακρυπίδης, ο νομάρχης Αιτωλ/νίας Θύμιος Σώκος, ο πρ. βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, οι δήμαρχοι Αιτωλικού, Αγγελοκάστρου, Παραβόλας, Φυτειών, Μενιδίου, Μεδεώνος, Αρακύνθου, Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού και Νεάπολης, πολιτευτές, Ο προέδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Γιώργος Καψιαμπέτης, και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Τσαντόπουλος Θεόδωρος, εκπρόσωποι των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, πρόεδροι οργανισμών, συλλόγων, συνδικαλιστικών φορέων κλπ.

Από το γραφείο Τύπου

      

 

19-09-2010

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Φονικό στο κέντρο του Αγρινίου

Έργα ανάπλασης στη πόλη του Αγρινίου

Οικονομικός απολογισμός Δήμου Αγρινίου για το 2009

Οργάνωση εκδηλώσεων στο Αγρίνιο για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο 

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ  ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Ο Κώστας Σταμούλης δώρησε την βιβλιοθήκη του στο Δήμο Αγρινίου 

Αντάμωμα Αιτωλοακαρνάνων στο Περιστέρι

Κοινωνικό παντοπωλείο ιδρύει ο Δήμος Αγρινίου

Επάρκεια παιδικών σταθμών στο Αγρίνιο

Μέτρα προστασίας κατά του ιού του δυτικού Νείλου από την Νομαρχία  Αιτωλοακαρνανίας

Στο Αγρίνιο η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"

"Η Λοκαντιέρα" του Γκολντόνι στο δημοτικό κηποθέατρο Αγρινίου

Σύρραξη μεταξύ οπαδών Παναχαϊκής και Παναιτωλικού

"Πυλώνες αλληλεγγύης" στα γενέθλια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Προγράμματα Γεωργικής ανάπτυξης για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Το περιοδικό "Αιτωλικά" τεύχος 14ο Αφιέρωμα στο Λουκή Ακρίτα

Τραγικό τροχαίο στο Μεσολόγγι

Πλαστά ευρώ στο Αγρίνιο

Πλαστά ευρώ στο Αγρίνιο

Οι φίλοι του σιδηροδρόμου κατά του ποδηλατοδρόμου

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Πληροφόρησης στα Δύο Ρέμματα

Αγρινιώτες προωθούν Αλβανούς λαθρομετανάστες;

Ένα κάστρο γεμάτο νότες ελληνικές

Εκδηλώσεις μνήμης στα Καλύβια

"ΙΠΠΕΙΣ" του Αριστοφάνη στο Αγρίνιο και στις Οινιάδες

Εγκατέλειψαν βρέφη

Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δοκίμι

Νέο προεδρείο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας 

Μέτρα δασοπροστασίας στην Αιτωλοακαρνανία

Υποθαλάσσια θα γίνει η ζεύξη της Λευκάδας με την Ιόνια οδό

Δωρεά του ακινήτου που στεγάζει το 10ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου

Το δεύτερο 'Daily Camp' διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου

Αλλαγή ηγεσίας στο Ροταριανό όμιλο Αγρινίου

Εκ νέου ο Άρειος Πάγος υπέρ της ίδρυσης νέων Εφετείων 

Ο Όμιλος φίλων σιδηροδρόμου Δυτικής Στερεάς Χαρίλαος Τρικούπης κατηγορεί τους πολιτικούς

Μέχρι 31/8 οι μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους

Θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην περιοχή Αγρινίου

Το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Ο Κωστής Παλαμάς σήμερα

Συνέδριο στα Παρακαμπύλια

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Αγρινίου 2007-2010.

Το πρόγραμμα JESSICA στην υπηρεσία των στόχων του Δήμου Αγρινίου

Αισιοδοξία για την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου

Ψηφίστηκε στο δημοτικού συμβούλιο η σύναψη δανείου για το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Επέστρεψε ο Καρμαλίκης στον Παναιτωλικό

Αποτράπηκε μόλυνση του Αμβρακικού

Παρουσίαση βιβλίου στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου

Αγρίνιο: Πολεοδομική εξέλιξη από την αναδημιουργία στην ακμή του Μεσοπολέμου (1830-1940)

"MAZZO AND THE ZOO the musical": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Caveman": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Ομήρου Οδύσσεια": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Ο έμπορος της Βενετίας": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

Ημερίδα για την Ευρώπη στο Αγρίνιο

"Γιορτές του Καλοκαιριού": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

Η επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού θα προχωρήσει άμεσα

Μελέτη για το σπήλαιο Κονοπίνας

Εγκρίθηκε πρόγραμμα ανάπτυξης του Αμβρακικού

Μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητος στην Αιτωλοακαρνανία

"Λιωμένο βούτυρο": Θεατρική παράσταση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Επιμορφωτικό σεμινάριο των νηπιαγωγών Αιτωλοακαρνανίας

Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

 Πως διαμορφώνεται ο Δήμος Αγρινίου με το σχέδιο "Καλλικράτης"

Με επιτυχία τελείωσε το πρώτο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Έργο ύψιστης περιβαλλοντικής αξίας ο Χ.Υ.Τ.Α. Λεπενούς

Έργα βελτίωσης οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός

Συναυλία της νεανικής μπάντας κρουστών στο Αγρίνιο

Το θέμα του σιδηροδρόμου Αγρινίου – Κρυονερίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έντονες συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Προτάσεις για αξιοποίηση του αεροδρομίου Αγρινίου

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η υπόθεση Αχελώου

Εγκαινιάζεται η λειτουργία του νέου Σταθμού του ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο

Στο επιμελητήριο  Αιτωλοακαρνανίας πολυσυνέδριο Ανάπτυξης με θέμα τον Καλλικράτη

Ιδρύεται επί τέλους το Εφετείο στο Αγρίνιο

Δημοπρατείται η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα

Δήμαρχος Αγρινίου: "Λιγότερες Γιορτές το καλοκαίρι"

Επισπεύδονται οι διαδικασίες υλοποίησης της επένδυσης στο Πλατυγιάλι Αστακού

Μελέτη για την συντήρηση των αρχαίων θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας

Στο Δήμο Αγρινίου το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας ζητεί ο Δήμος Αγρινίου για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 

Αιτωλοακαρνάνες εικαστικοί: Βασίλης Παπασάϊκας

Έκθεση Αγιογραφίας της Γεωργίας Βουλδή - Καραφέρη

Εκδήλωση από το Σύλλογο Δασκάλων  Αγρινίου - Θέρμου για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση

Δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για τις μεταφορές

Τραγικές αυτοκτονίες στην Καμαρούλα Αγρινίου

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αγρινίου επισημαίνουν προβλήματα και παραλείψεις

Αθλητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μιχάλη Κούση

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της οδικής σύνδεσης Αμβρακίας-Ακτίου

Αξιοποιείται το κληροδότημα Κων/νου Μούτσου

Εμπλουτίζονται με χέλια τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας

Η πολιτική και οι πολιτικοί των νομών Αιτωλοακαρναναίας και Ευρυτανίας

Ελπίδες για μεγάλη επένδυση Αραβικών κεφαλαίων στην περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Τελικά τρία τμήματα για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Ελεγχόμενη στάθμευση αυτοκινήτων στο κέντρο του Αγρινίου

Ανδρέας Μακρυπίδης: Φωτοβολταϊκά στους καπνοπαραγωγούς

Κόντρα Δήμου Αγρινίου και Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο

Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου και Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας

Ημερίδα για την ανάδειξη του Κάστρου της Βόνιτσας

Την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης του Αγρινίου συζήτησε ο Δήμαρχος με τον Μανώλη Πατεράκη

Tιμητική εκδήλωση για τους απερχόμενους Δασκάλους -   Νηπιαγωγούς από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου

Επισκευές ανανέωσαν τα Παπαστράτεια εκπαιδευτήρια του Αγρινίου

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές