Δευτέρα, 09. Μαΐου 2016
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
 Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ανοίγει την καρδιά του:

   Οι ελπίδες και τα σχέδια του Φώτη Κωστούλα για τον Παναιτωλικό

         

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας μίλησε στον Sentra 103,3 για τον σύλλογο του Αγρινίου, τον ίδιο αλλά και τα πλάνα του. Πιο αναλυτικά είπε για:

-Το γιατί ασχολήθηκε με τον Παναιτωλικό:

Πριν από 10 χρόνια ήρθα από τη Σουηδία και με τον Παναιτωλικό ασχολούμαι τα τελευταία πέντε χρόνια. Ασχολιόμουν με το ποδόσφαιρο μόνο σαν φίλαθλος και δεν είχα ούτε τη διάθεση ούτε τον χρόνο να μπω στο χώρο ενεργά. Βρισκόμουν στη Σουηδία για πάνω από 30 χρόνια, αλλά είμαι από το Αγρίνιο. Είχα πάντα έναν φίλο που με ενημέρωνε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Παναιτωλικός. Όταν ανέλαβα, η ομάδα ήταν ένα βήμα πριν από τη διάλυση γιατί είχαν γίνει κάποιες προσφυγές. Θέλησα όμως να κάνω κάτι, γιατί μεγαλώσαμε με Παναιτωλικό. Όλοι στο Αγρίνιο έχουμε γευτεί χαρές και λύπες με την ομάδα και είναι μεγάλο το δέσιμο. Ασχολήθηκα λοιπόν περισσότερο για να κάνω κάτι για το Αγρίνιο. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, γιατί είναι μεγάλη η προσφορά του Παναιτωλικού στην κοινωνία του Αγρινίου. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να σταθεί στα πόδια της.

-Το προπονητικό κέντρο που κατασκεύασε:

Είπα ότι αυτό που θα γίνει στη θητεία μου στον Παναιτωλικό, πρέπει να μείνει για τις επόμενες γενιές. Ξέρω ότι στην Ελλάδα, αν δεν βάλει το χέρι του κάποιος ιδιώτης δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος, γιατί δεν δίνεται κρατική βοήθεια. Θέλω λοιπόν να φτιάξω πέντε πράγματα για την ομάδα. Την πρώτη χρονιά που ανέλαβα, η ομάδα δεν μπορούσε να προπονηθεί. Τρέχαμε στα χωράφια για βρούμε ένα μέρος για προπόνηση. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα προπονητικό κέντρο, γιατί είναι κάτι που πρέπει να έχει κάθε ομάδα που θέλει να πάει λίγο ψηλότερα. Έχουμε φτιάξει έξι γήπεδα, κτιριακές εγκαταστάσεις, γραφεία, γήπεδα τένις. Μπορούν να προπονηθούν εκεί πολλές ομάδες συγχρόνως.

-Τη δύσκολη πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου:

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται γρήγορα βήματα για να γίνει η καλύτερη η κατάσταση. Ξέρετε, το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας και της Ελλάδας γενικότερα. Μάλιστα στο ποδόσφαιρο είναι ίσως πιο δύσκολα γιατί είναι μικρότερος ο χώρος με πολύ μεγάλη προβολή και πολλές φορές δεν μπαίνουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κάνουν κάτι για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά δεν έχω μετανιώσει.

-Την περίοδο που είχε φτάσει κοντά σε παραίτηση:

Είχα τονίσει τότε ότι το γεγονός ότι δεν ανεβαίνουμε στη δεύτερη κατηγορία δεν οφειλόταν στο ότι δεν είχαμε καλή ομάδα. Ήταν το αποτέλεσμα μιας τεράστιας αδικίας που γινόταν κάθε χρόνο από πλευράς διαιτησίας. Αυτό ήταν που με έφερε σε ένα σημείο που είπα: "Αμάν πια. Εγώ σταματάω όταν τελειώσει αυτή η χρονιά, αν η ομάδα δεν ανέβει κατηγορία". Αυτό το είπα εν θερμώ μετά την αναμέτρηση του Παναιτωλικού εκτός έδρας με την Πρέβεζα, όπου η διαιτησία ήταν σφαγιαστική για την ομάδα μου.

Ξέραμε ότι κερδίζοντας αυτό το παιχνίδι είχαμε τις καλύτερες πιθανότητες για να ανέβουμε κατηγορία. Αν χάναμε οι πιθανότητες θα μειώνονταν κατά πολύ. Δυστυχώς, όμως, η διαιτησία έκανε το θαύμα της. Είπα αγανακτισμένος ότι δεν έχει νόημα να προσπαθώ, γιατί δεν πρόκειται να μας αφήσουν ποτέ αυτοί που έχουν τον τρόπο να επιβάλλουν στην διαιτησία το δικό τους "θέλω". Βέβαια γύρισαν τα πράγματα, κερδίσαμε έξι αγώνες στη σειρά και ανεβήκαμε μέσω των μπαράζ. Αυτό με έκανε να αλλάξω γνώμη. Δεν σταμάτησε όμως να μας πολεμάει το παρασκήνιο. Ξέρω καλά ότι ενδιαφέρθηκε η τότε ηγεσία της ΕΠΟ.

Μάλιστα ήταν ο κ. Πιλάβιος που τον είχα πάρει τηλέφωνο, μου είπε: "Αυτός δεν είναι λόγος να τα παρατήσεις. Μείνε και πάλεψέ το". Μπορώ να πω ότι στη Β΄ κατηγορία, έχω δει μια σημαντική καλυτέρευση σε ό,τι αφορά τη διαιτησία. Πέρσι είχαμε 2-3 κακές διαιτησίες, αρκετές βέβαια για να μας στοιχίσουν την είσοδο στα πλέι οφ. Διαιτησίες που καταγγείλαμε. Φέτος δεν έχω παράπονο για την ώρα. Λάθη κάνουν όλοι οι διαιτητές, αλλά υπάρχει μια καλυτέρευση που μου δίνει ελπίδες. Δεν πιστεύω ότι σταμάτησαν κάποιοι να δουλεύουν παρασκηνιακά. Ίσως όμως αυτή τη φορά δεν τους βγαίνει τόσο πολύ.

-Τις δραστηριότητές του στη Σουηδία και τη σύγκριση με την Ελλάδα.

Είχα μια τουριστική επιχείρηση και μια αεροπορική εταιρία στη Σουηδία. Μπορώ να σας πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Είχα πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό, ήταν όμως πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, από ό,τι να διοικείς μια μικρή εταιρία στην Ελλάδα. Είναι κάτι το ασύλληπτο. Πρέπει κανείς να το ζήσει για να καταλάβει. Όταν μου το έλεγαν νόμιζα ότι είναι υπερβολές.

-Το πλάνο του για τον Παναιτωλικό:

Ασχολούμαι με τον Παναιτωλικό για να βοηθήσω. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλη ομάδα. Αν δεν ήταν ο Παναιτωλικός, δεν θα είχα μπει στο ποδόσφαιρο. Όταν ήρθα είχα πει ότι ότι θα χρειαστούν 4-6 χρόνια για να ανέβουμε στην Α' Εθνική. Μπορεί να βγει ο προγραμματισμός μου, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

-Το πότε θα αποχωρήσει:

Είναι πολύ δύσκολο να πω το πότε θα αποχωρήσω. Θέλω ο Παναιτωλικός να αποκτήσει τις βάσεις για να είναι ασφαλής για το μέλλον. Για να είμαι και εγώ ήσυχος ότι θα κρατηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτό θα κριθεί όταν με το καλό βρεθούμε στη Σούπερ Λίγκα. Αν μείνουμε για κάποια χρόνια στην πρώτη κατηγορία θα είναι το ιδανικό. Από εκεί και ύστερα, άνθρωποι είμαστε και δεν ξέρει κανείς ποτέ. Είμαι σε κάποια ηλικία και κάποια στιγμή ο άνθρωπος κουράζεται.

-Την πιθανότητα δημιουργίας νέου γηπέδου:

Είναι κάτι που έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων και είναι ένας από τους στόχους, αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται, γιατί το Αγρίνιο δεν είναι μεγάλη πόλη. Με τις μετατροπές στο υπάρχον γήπεδο θα μπορέσουμε να προσθέσουμε περίπου 2.500 θέσεις όταν ανέβουμε κατηγορία. Θεωρώ ότι έχουμε μια καλή βάση και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο. Διάβασα κάποιες δηλώσεις του προέδρου της Λάρισας, του κ. Πηλαδάκη που, αναφερόμενος στην γραφειοκρατία, είπε ότι αν ήξερε τι θα τραβήξει δεν θα ξεκινούσε την κατασκευή γηπέδου. Στην Ελλάδα δεν φτάνει να υπάρχει ένας χώρος, το σχέδιο και ένας προγραμματισμός.

-Το πώς θα κινηθεί αν ο Παναιτωλικός ανέβει στη Σούπερ Λίγκα:

Είναι αλήθεια ότι δεν ταιριάζω με τους παλαιάς κοπής Έλληνες παράγοντες. Δεν θέλω να πάρω θέση για το αν μου αρέσει ο ένας ή ο άλλος παράγοντας. Θα προτιμούσα να τους γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους. Είναι όμως πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό και φοβάμαι μην το... "γλωσσοφάμε". Αυτό όμως που θέλει ο καθένας είναι να είναι ανεξάρτητος.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε η ομπρέλα του Παναθηναϊκού ούτε του Ολυμπιακού. Συνεργασίες σε ανοιχτή βάση μπορούν να γίνουν με τον καθένα. Πιστεύω ότι πλέον και σε αυτόν τον χώρο, οι ανοιχτές συνεργασίες κερδίζουν έδαφος, πιο πολύ από τις συσπειρώσεις κάτω από συγκεκριμένες ομπρέλες. Ας το αφήσουμε όμως αυτό, γιατί είμαι και λίγο προληπτικός.

10-10-10

 
 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Φονικό στο κέντρο του Αγρινίου

Έργα ανάπλασης στη πόλη του Αγρινίου

Οικονομικός απολογισμός Δήμου Αγρινίου για το 2009

Οργάνωση εκδηλώσεων στο Αγρίνιο για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο 

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ  ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Ο Κώστας Σταμούλης δώρησε την βιβλιοθήκη του στο Δήμο Αγρινίου 

Αντάμωμα Αιτωλοακαρνάνων στο Περιστέρι

Κοινωνικό παντοπωλείο ιδρύει ο Δήμος Αγρινίου

Επάρκεια παιδικών σταθμών στο Αγρίνιο

Μέτρα προστασίας κατά του ιού του δυτικού Νείλου από την Νομαρχία  Αιτωλοακαρνανίας

Στο Αγρίνιο η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"

"Η Λοκαντιέρα" του Γκολντόνι στο δημοτικό κηποθέατρο Αγρινίου

Σύρραξη μεταξύ οπαδών Παναχαϊκής και Παναιτωλικού

"Πυλώνες αλληλεγγύης" στα γενέθλια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Προγράμματα Γεωργικής ανάπτυξης για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Το περιοδικό "Αιτωλικά" τεύχος 14ο Αφιέρωμα στο Λουκή Ακρίτα

Τραγικό τροχαίο στο Μεσολόγγι

Πλαστά ευρώ στο Αγρίνιο

Πλαστά ευρώ στο Αγρίνιο

Οι φίλοι του σιδηροδρόμου κατά του ποδηλατοδρόμου

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Πληροφόρησης στα Δύο Ρέμματα

Αγρινιώτες προωθούν Αλβανούς λαθρομετανάστες;

Ένα κάστρο γεμάτο νότες ελληνικές

Εκδηλώσεις μνήμης στα Καλύβια

"ΙΠΠΕΙΣ" του Αριστοφάνη στο Αγρίνιο και στις Οινιάδες

Εγκατέλειψαν βρέφη

Αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δοκίμι

Νέο προεδρείο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας 

Μέτρα δασοπροστασίας στην Αιτωλοακαρνανία

Υποθαλάσσια θα γίνει η ζεύξη της Λευκάδας με την Ιόνια οδό

Δωρεά του ακινήτου που στεγάζει το 10ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου

Το δεύτερο 'Daily Camp' διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου

Αλλαγή ηγεσίας στο Ροταριανό όμιλο Αγρινίου

Εκ νέου ο Άρειος Πάγος υπέρ της ίδρυσης νέων Εφετείων 

Ο Όμιλος φίλων σιδηροδρόμου Δυτικής Στερεάς Χαρίλαος Τρικούπης κατηγορεί τους πολιτικούς

Μέχρι 31/8 οι μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους

Θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην περιοχή Αγρινίου

Το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Ο Κωστής Παλαμάς σήμερα

Συνέδριο στα Παρακαμπύλια

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Αγρινίου 2007-2010.

Το πρόγραμμα JESSICA στην υπηρεσία των στόχων του Δήμου Αγρινίου

Αισιοδοξία για την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου

Ψηφίστηκε στο δημοτικού συμβούλιο η σύναψη δανείου για το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Επέστρεψε ο Καρμαλίκης στον Παναιτωλικό

Αποτράπηκε μόλυνση του Αμβρακικού

Παρουσίαση βιβλίου στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου

Αγρίνιο: Πολεοδομική εξέλιξη από την αναδημιουργία στην ακμή του Μεσοπολέμου (1830-1940)

"MAZZO AND THE ZOO the musical": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Caveman": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Ομήρου Οδύσσεια": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Ο έμπορος της Βενετίας": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

"Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

Ημερίδα για την Ευρώπη στο Αγρίνιο

"Γιορτές του Καλοκαιριού": Θεατρικές παραστάσεις στο Αγρίνιο

Η επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού θα προχωρήσει άμεσα

Μελέτη για το σπήλαιο Κονοπίνας

Εγκρίθηκε πρόγραμμα ανάπτυξης του Αμβρακικού

Μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητος στην Αιτωλοακαρνανία

"Λιωμένο βούτυρο": Θεατρική παράσταση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Επιμορφωτικό σεμινάριο των νηπιαγωγών Αιτωλοακαρνανίας

Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

 Πως διαμορφώνεται ο Δήμος Αγρινίου με το σχέδιο "Καλλικράτης"

Με επιτυχία τελείωσε το πρώτο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Έργο ύψιστης περιβαλλοντικής αξίας ο Χ.Υ.Τ.Α. Λεπενούς

Έργα βελτίωσης οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός

Συναυλία της νεανικής μπάντας κρουστών στο Αγρίνιο

Το θέμα του σιδηροδρόμου Αγρινίου – Κρυονερίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έντονες συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία για το σχέδιο "Καλλικράτης"

Προτάσεις για αξιοποίηση του αεροδρομίου Αγρινίου

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η υπόθεση Αχελώου

Εγκαινιάζεται η λειτουργία του νέου Σταθμού του ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο

Στο επιμελητήριο  Αιτωλοακαρνανίας πολυσυνέδριο Ανάπτυξης με θέμα τον Καλλικράτη

Ιδρύεται επί τέλους το Εφετείο στο Αγρίνιο

Δημοπρατείται η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα

Δήμαρχος Αγρινίου: "Λιγότερες Γιορτές το καλοκαίρι"

Επισπεύδονται οι διαδικασίες υλοποίησης της επένδυσης στο Πλατυγιάλι Αστακού

Μελέτη για την συντήρηση των αρχαίων θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας

Στο Δήμο Αγρινίου το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας ζητεί ο Δήμος Αγρινίου για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 

Αιτωλοακαρνάνες εικαστικοί: Βασίλης Παπασάϊκας

Έκθεση Αγιογραφίας της Γεωργίας Βουλδή - Καραφέρη

Εκδήλωση από το Σύλλογο Δασκάλων  Αγρινίου - Θέρμου για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση

Δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για τις μεταφορές

Τραγικές αυτοκτονίες στην Καμαρούλα Αγρινίου

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αγρινίου επισημαίνουν προβλήματα και παραλείψεις

Αθλητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μιχάλη Κούση

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της οδικής σύνδεσης Αμβρακίας-Ακτίου

Αξιοποιείται το κληροδότημα Κων/νου Μούτσου

Εμπλουτίζονται με χέλια τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας

Η πολιτική και οι πολιτικοί των νομών Αιτωλοακαρναναίας και Ευρυτανίας

Ελπίδες για μεγάλη επένδυση Αραβικών κεφαλαίων στην περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Τελικά τρία τμήματα για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Ελεγχόμενη στάθμευση αυτοκινήτων στο κέντρο του Αγρινίου

Ανδρέας Μακρυπίδης: Φωτοβολταϊκά στους καπνοπαραγωγούς

Κόντρα Δήμου Αγρινίου και Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο

Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου και Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας

Ημερίδα για την ανάδειξη του Κάστρου της Βόνιτσας

Την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης του Αγρινίου συζήτησε ο Δήμαρχος με τον Μανώλη Πατεράκη

Tιμητική εκδήλωση για τους απερχόμενους Δασκάλους -   Νηπιαγωγούς από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου

Επισκευές ανανέωσαν τα Παπαστράτεια εκπαιδευτήρια του Αγρινίου

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές