Σάββατο, 19. Μαΐου 2012
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

 Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Κ. Σβολόπουλος στο Αγρίνιο


Διάλεξη με ομιλητή τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κώστα Σβολόπουλο, καθηγητή Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 13/1/11 στην αίθουσα του Παπαστρατείου μεγάρου της Γυμναστικής εταιρείας Αγρινίου, με διοργανωτές τη αστροφυσική εταιρεία και τον δικηγορικό σύλλογο Αγρινίου.

Ο κ. Σβολόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη, συναντήθηκε  την ίδια μέρα με το δήμαρχο Αγρινίου, Παύλο Μοσχολιό και  δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στράτου τονίζοντας ότι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να εξελιχθεί σε εστία της πνευματικής ζωής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον δήμαρχο Αγρινίου ο οποίος με ενημέρωσε για τα κύρια ζητήματα του Δήμου. Έρχομαι για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και έμεινα πολύ ικανοποιημένος τόσο από τη φιλοξενία όσο και από την εξέλιξη της πόλης.

Επισκέφθηκα την Αρχαία Στράτο και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο Αρχαιολογικός χώρος και ειδικότερα το θέατρο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέατρο κατάλληλα αναστηλωμένο μπορεί να αποτελέσει την εστία της πνευματικής ζωής της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε και εμείς γιατί αυτός ο χώρος αξίζει να αξιοποιηθεί.

Ο δήμαρχος Αγρινίου στις δηλώσεις του επεσήμανε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψης του κ. Σβολόπουλου στο Δήμο Αγρινίου.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψη του κ. Σβολόπουλου στον Δήμο Αγρινίου και στο Δημαρχείο γιατί πέρα από το θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών πρόκειται για έναν επιστήμονα υψηλού κύρους Νομίζω ότι η επίσκεψη του στην περιοχή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο κ. Σβολόπουλος επισκέφθηκε την Αρχαία Στράτο που πλέον ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και που όπως έχω δηλώσει θα είναι το κέντρο αναφοράς για τον πολιτισμό στο Δήμο Αγρινίου.

Θέλω να τονίσω ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Στράτου και ιδιαίτερα του θεάτρου της, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα, και σε συνδυασμό με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, που είναι ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα, μπορούν να συμβάλουν στην πολιτιστική ώθηση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

15-1-11

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές