Σάββατο, 19. Μαΐου 2012
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 
Ξεκίνησε ο 2ος εικαστικός κύκλος

Μητροπολίτης Ιερόθεος: "Η ορθόδοξη και δυτική εικονογραφία"


ierotheos3Με ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου  & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου ξεκίνησε από το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αγρινίου ο 2ος Εικαστικός κύκλος το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011. Ο ομιλητής μέσα από διαφάνειες και αναδρομή σε ιστορικά ντοκουμέντα, ανέπτυξε με θεολογική αλλά και επιστημονική σαφήνεια το θέμα : “Η ορθόδοξη και δυτική Εικονογραφία”.
Την εκδήλωση που εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκομένους, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός ο οποίος  αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Αγρινίου για να αγορασθεί το κτίριο της τράπεζας Ελλάδος, ένα ιστορικό κτίριο σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς που στο εξής θα αποτελεί και χώρο πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων.ierotheos2
Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, συγχάρηκε τους διοργανωτές γιατί, ένας πρώην χώρος ύλης και εμπορίου, μετατρέπεται σε χώρο πνεύματος και πολιτισμού.
Ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων του 2ου Εικαστικού Κύκλου που οργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου “Στέλιος Τσιτσιμελής” και το Εικαστικό Εργαστήρι στους ανακαινισμένους χώρους του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και επίσημα τις δράσεις πολιτισμού που θα στεγάζει πλέον ο συγκεκριμένος χώρος.
ierotheos1Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν :Η Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κατσαρή, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Κούρος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. Γ. Γρίνος,  ο Πρωτοσύγκελος  π. Επιφάνιος, ο Καλλιτεχνικός Δ-ντής του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Χρ. Γαρουφαλής, καθώς επίσης Πρόεδροι συλλόγων και φορέων.
Επόμενος προσκεκλημένος είναι ο Αγιογράφος και επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών κ. Γεώργιος Κόρδης με θέμα : “ο Κόντογλου και η τέχνη της εικόνας στην Ελλάδα σήμερα, παράδοση και δημιουργία” (Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ώρα 7μμ)

 17-1-11

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές