Σάββατο, 19. Μαΐου 2012
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

Ο καθηγητής Μανόλης Βλάχος στο Αγρίνιο

Τα Πάθη στη Δυτική Ζωγραφική - 14ος-17ος αιώνας.

 

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων του 2ου Εικαστικού Κύκλου, το Σάββατο 9 Απριλίου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιστορικός της Τέχνης κος Μανόλης Βλάχος ανέπτυξε το θέμα : τα Πάθη στην Δυτική ζωγραφική, 14ος-17ος αιώνας.

Μέσα από διαφάνειες παρουσίασε μερικά από τα αριστουργήματα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής που απεικονίζουν το Θείο Πάθος κάποια εκ των οποίων, ακόμη και σήμερα αποτελούν αφορμή για πολλαπλές οπτικές αναλύσεις αλλά και αντικρουόμενες σημειολογικές θεωρήσεις.
Ξεκινώντας από τον Τζιόττο, και μέσα από τα έργα των Μποτιτσέλι, Μαντένια, Ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τισιανού, Καραβάτζιο, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, μέχρι τον Γκρέκο, ο κ. Μανόλης Βλάχος εντυπωσίασε το ακροατήριο με τον επιστημονικά τεκμηριωμένο  και ταυτόχρονα παραστατικό του λόγο, επισημαίνοντας πως το κάθε έργο τέχνης ερμήνευε όχι μόνον τον δημιουργό του αλλά έμμεσα και την εποχή του.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Στ. Τσιτσιμελής και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου.
 

Για τις 14 Μαϊου 2011 έχει προγραμματισθεί η τελευταία εκδήλωση του 2ου Εικαστικού Κύκλου. Καλεσμένη θα είναι η ιστορικός Τέχνης και επίτιμη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαίρη Μιχαηλίδου με θέμα :Σπύρος Παπαλουκάς - ο ποιητής του χρώματος. Ώρα 7.30 μμ, στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο).

14-4-2011


 

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές