Η οικογένεια Παπαστράτου ανέθεσε την διοίκηση του Ιδρύματος Παπαστράτου στο Δήμο Αγρινίου

 

Την 9-5-2013, ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου, οι απόγονοι και διάδοχοι της ιστορικής για το Αγρίνιο οικογένειας των Αδελφών Παπαστράτου, που έχουν, όπως είναι γνωστό, τιμήσει στο παρελθόν την γενέτειρά τους με σειρά σημαντικών δωρεών, προέβησαν σε μια ακόμη απόδειξη της αγάπης τους.   Σε μια ειδική τελετή που οργανώθηκε στο κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας στο Αγρίνιο, δήλωσαν επισήμως ότι παραχωρούν τη διοίκηση του Ιδρύματος Παπαστράτου στο Δήμο Αγρινίου.

Το ίδρυμα έχει στην ιδιοκτησία του δύο κτήρια 6.000 τμ που βρίσκονται στην οδό Δαγκλή λίγα μέτρα από το κέντρο του Αγρινίου και 1,5 εκ ευρώ. Η μεταβίβαση της διοίκησης  του ιδρύματος στο Δήμο Αγρινίου έγινε με τροποποίηση του καταστατικού του Ιδρύματος.  Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει πλέον νέα σύνθεση: Πρόεδρος: Παύλος Μοσχολιός Δήμαρχος Αγρινίου. Μέλη: Γεώργιος Γρίνος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, Παναγιώτης Τσιχριτζής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, Γεώργιος Παπατριανταφύλλου Μηχανολόγος Μηχανικός και Θεόδωρος Ζανιάς Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος ορίζεται ο Στέφανος Χατζηανέστης, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Παπαστράτου σήμερα έχει δυο μέλη: τις Μαρία και Μαρίνα Γκέρτσου από τις οποίες η πρώτη είναι η εγγονή του Ευάγγελου Παπαστράτου.

Eπιχειρηματικές δυνατότητες του Δήμου Θέρμου στον αγροτικό τομέα

«Μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η στροφή στον Αγροτικό Τομέα και η στήριξη, ιδίως, των νέων επιχειρηματιών – αγροτών που φέρουν μαζί τους, την κουλτούρα των νέων τεχνολογιών, την αντίληψη βελτίωσης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και την αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας τους». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα του Δήμου Θέρμου».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Θέρμου στην Αιτωλοακαρνανία και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Θέρμου.

«Η γεωργία και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ανάταξη της οικονομίας της χώρας και ιδίως της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα η αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων προϋποθέτει και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας ενώ πρόσθεσε πως «όπως όλοι ξέρουμε η γενικές πολιτικές όσο κι αν έχουν τη βαρύνουσα σημασία τους, δυστυχώς δεν αρκούν από μόνες τους. Επάνω σε αυτές τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις, έρχονται να «κουμπώσουν» οι πρωτοβουλίες των τοπικών κοινοτήτων, των τοπικών κοινωνιών».

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις αποδοτικότερες μεθόδους αγροτικής παραγωγής, τις επενδύσεις στις γεωργικές εκµεταλλεύσεις, το Καλλιεργητικό Πλάνο Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδος κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, που είχε και την  ευθύνη της διοργάνωσης, επεσήμανε πως αυτές οι επιτυχημένες ενημερωτικές ημερίδες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές προκειμένου το σύνολο των αγροτών να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Αιτωλοακαρνανία και τις αποδοτικότερες μεδόδους που μπορούν να ακολουθήσουν.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Χριστογιάννης και Σάββας Αυγέρης, ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, αντιδήμαρχοι, φορείς των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής κ.ά.