Ο Αθλητισμός


Υψηλής ποιότητας το γήπεδο του Παναιτωλικού

 

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της Super League και υπεύθυνος συντήρησης σε όλα τα γήπεδα της χώρας, Αντώνης Γκριμότσης, μίλησε στον Αχελώο 98,4 και στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα, “GOAL ΣΤΙΣ 12”, αναφερόμενος στην έναρξη των έργων συντήρησης στο γήπεδο του Παναιτωλικού από σήμερα, στις αλλαγές που θα γίνουν και στις λεπτομέρειες των εργασιών.  

Ακόμα μίλησε για την αντιμετώπιση που έχει ο Παναιτωλικός από παράγοντες και ομάδες, εκφράζοντας την περηφάνια του για τα λόγια που ακούει και τα συγχαρητήρια που έχει εισπράξει ακόμα και από ομάδες που έχουν εικόνες από τους Elite αγωνιστικούς χώρους της Ευρώπης.  

Ο Αντώνης Γκριμότσης στάθηκε ακόμα στη βελτίωση όλων των αγωνιστικών χώρων του πρωταθλήματος, τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος και η εταιρεία “GRASSFORM” για να βελτιωθεί και αναπτυχθεί περαιτέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι από πέρυσι ο στρατηγικός στόχος των γηπέδων είναι να αποκτήσει απόλυτη σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς . Αυτός είναι ο στόχος γενικά ενός γηπέδου, η χωριακή και χρονική σταθερότητα , δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής να νιώθει ακριβώς το ίδιο πράγμα είτε πατάει στη μεγάλη περιοχή είτε στο κέντρο είτε στο κόρνερ και αυτό να το νιώθει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Με τον Παναιτωλικό είχαμε πιάσει ένα maximum απόδοσης καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν ή των ημερών που έβρεχε πάνω από 25-30 mm με ενδιάμεσες ραγδαιότητες αρκετά μεγάλες. Φέτος θέλαμε να διορθώσουμε αυτή την μικρή απόκλιση που είχαμε από τις πολύ καλές αποδόσεις , βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το αποστραγγιστικό. Θα αυξήσουμε την ικανότητα απορροής υδάτων στον αγωνιστικό χώρο με ένα πλέγμα , με μία ειδική άμμο που έχουμε παραγγείλει εδώ και πολύ καιρό και τοποθετείται τώρα , θα αυξήσουμε το αμμώδες έδαφος της επιφάνειας.

Η ριζόσφαιρα θα είναι ολοκληρωτικά αμμώδης. Θα αλλάξουμε την ποικιλία φέρνοντας ένα καινούριο υβρίδιο βερμούδας το οποίο το αγόρασε η ομάδα απευθείας απ’ την Ισπανία και χρησιμοποιείται στο γήπεδο της Βιγιαρεάλ , μεγάλων ισπανικών και γαλλικών ομάδων. Ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία βελτιώνουν τη διάδραση μπάλας – γηπέδου , δηλαδή αυξάνουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα κίνησης της μπάλας και κάνουν τον αγωνιστικό χώρο ακόμα πιο γρήγορο. Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16-17 του μήνα, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο να παραδοθεί στις 22 Αυγούστου όταν και θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος. Το γήπεδο θα είναι καλύτερο στις περιόδους που δεν ήταν αρκετά καλό, δε θα αλλάξει κάτι , η υπόλοιπη περίοδος ήταν εξαιρετική όταν δεν έβρεχε πολύ, θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

Επισκέφθηκα δύο φορές τη φετινή χρονιά, όλους τους αγωνιστικούς χώρους, πολύ μεγάλο έργο σε ολόκληρη τη Σούπερ Λίγκ αναβάθμισης των αγωνιστικών χώρων. Το λέω με μεγάλη περηφάνια δεν υπήρχε ομάδα η παράγοντας που να μη δώσει συγχαρητήρια για την ομάδα του Παναιτωλικού που αφορά τη φιλοξενία τους συνολικά, εκτός της παραμέτρου του αγωνιστικού χώρου. Δεν μιλάω για απλές ομάδες που έχουν χειρότερους αγωνιστικούς χώρους , μιλάω για ομάδες που έχουν εικόνες από τους Elite αγωνιστικούς χώρους της Ευρώπης. Δεν υπήρξε ούτε elite ομάδα ούτε και ανταγωνιστική ομάδα που να μην έδινε τις θερμότερες ευχές της για να παραμείνει ο Παναιτωλικός στην κατηγορία. Το όνομα του Παναιτωλικού στη Super League, είναι ένα υψηλό κεφάλαιο ποιότητας, αναβαθμίζει γενικά το πρωτάθλημα, ο τρόπος που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις και τις φιλοξενίες κι όλος ο μηχανισμός όλο το οργανόγραμμα είναι συμβεβλημένο και παραπέμπει ευθέως στους ΒΙG 5 η ακόμα και στους BIG 3. Δεν ξέρω κατά πόσο το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό στο Αγρίνιο. Είναι εκπληκτικό εισιτήριο το όνομα του Παναιτωλικού στην πόλη συνολικά. Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

Η εταιρεία μας συμμετείχε στον διαγωνισμό της Super League που ήταν και διεθνής. Συμμετείχαν κυρίως αγγλικές εταιρείες και δύο ελληνικές. Κι όμως καταφέραμε να πάρουμε τη δουλειά. Μεγαλύτερο εισιτήριο εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που δουλέψαμε τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν και ο Παναιτωλικός διότι θέλαν μικρότερες ομάδες που θα μπορούσαν να διαχειριστούν low budget γήπεδα και να έχει αποτελέσματα. Ήταν και αυτός ένας σημαντικός λόγος για να αναλάβουμε εξ’ ολοκλήρου την αναβάθμιση των γηπέδων.

  

Πηγή: acheloostv.gr

*****

Διοργάνωση 13ου Ημιμαραθώνιου «Μιχάλης Κούσης»

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020   θα διεξαχθεί ο  13ος  Ημιμαραθώνιος  «Μιχάλης Κούσης» που  διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, τον “ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 80”, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου.
Οι αθλητές θα έχουν ως αφετηρία την Τριχωνίδα, θα τρέξουν παραλίμνια διαδρομή και θα τερματίσουν στο Αγρίνιο,  στην πλατεία Δημοκρατίας.
Η διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση  περιλαμβάνει ακόμη διαδρομή 10km  και  5 km Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων  και διαδρομή  1 km για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.
Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την προκήρυξη.

Στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών με επιστολή της προς τον Δήμο Αγρινίου  ενημέρωσε για την απόφαση του  Δ.Σ  για τη διοργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών στο Αγρίνιο.

 

Η διοργάνωση, η οποία  θα έχει τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδος,  θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (2020).

Η δυνατότητα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος στο Αγρίνιο συζητήθηκε διεξοδικά κατά την  πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πύρρου Δήμα στο Αγρίνιο και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγρινίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Β Πύρρο Δήμα και τον Γενικό Γραμματέα Φώτη Καϋμενάκη για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Αγρινίου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η πόλη μας θα φιλοξενήσει την διοργάνωση», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

*********

Σημαντικό αθλητικό γεγονός: «1st Agrinio Night Run & kids Santa Run»

 

      Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου διοργανώνουν για 1η χρονιά, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00, το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός « 1st Agrinio Night Run & kids Santa Run».Συμμετέχουν επίσης η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου,ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικό και ο ΠΑΣ Ιωνικός 1980. Για το γεγονός αυτό παραχωρήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Αγρινίου συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αθλητές και μη, κάθε ηλικίας με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση και στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο της.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αγώνες,  πέντε χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου. Μόνο για την εγγραφή στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων θα δίνουν οι συμμετέχοντες ένα ποσό της τάξης των πέντε ευρώ που θα πάει εξολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ και τα γενναία παιδιά της.

Η αφετηρία θα είναι στην πλατεία Δημοκρατίας ενώ ο αγώνας θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ  θα ενώσει σημεία που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης προσπαθώντας έτσι να τα αναδείξει. Πιο αναλυτικά, σημεία ενδιαφέροντος, ναοί, οδοί, ιστορικά κτίρια, πλατείες που αποτελούν ταυτότητα για την πόλη του Αγρινίου όπως, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Γήπεδο Παναιτωλικού, η Πλατεία Χατζοπούλου, ο Ναός Ιεράς Μητροπόλεως, οι Καπναποθήκες Παπαστράτου, η Πλατεία Δημάδη, η Δημοτική Λαχαναγορά, ο Ναός Αγίου Χριστοφόρου (Προστάτη της πόλης του Αγρινίου) και η Πλατεία Δημοκρατίας, θα ενωθούν και θα ζωντανέψουν ταυτόχρονα το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το 1st Agrinio Santa Run, μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα καθώς τα παιδια και όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν την κόκκινη φορεσιά του Άη Βασίλη. Στην αφετηρία του αγώνα εξάλλου θα λάβουν χώρα και  δρώμενα .Στη διαδρομή του ενός χλμ, καταστηματάρχες της πόλης θα συμμετέχουν με την προσφορά εορταστικών κερασμάτων στους συμμετέχοντες και μη, αναδεικνύοντας έτσι την μοναδική φιλοξενία που χαρακτηρίζει την πόλη μας.

****

Νίκη της ομάδας καλαθοσφαίρισης

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναιτωλικού που επικράτησε του Γρ. Λιακατά με 66-48 στο Αιτωλικό την Κυριακή 9/12. 

Η ομάδα του Παναιτωλικού πήρε από την αρχή διαφορά 10-12 πόντων η οποία στην πορεία έφτασε και τους 18 πόντους ενώ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αμφισβητήθηκε η υπεροχή της. Από τη νικήτρια ομάδα ξεχώρισαν ο Σταμούλης με 15 πόντους και ο Πάρδος με 13, ενώ από το Γρ. Λιακατά ο Γκανιάτσος με 12.

Δεκάλεπτα: 18-25, 11-16, 12-12, 7-13

ΓΡ. ΛΙΑΚΑΤΑΣ (Καστανάς) : Καραπαναγιώτης 2, Αναστασόπουλος 3, Ζαρκαδούλας 4, Αλμπός 7, Κολοζάκης 5, Σαδήμας 6, Γκανιάτσος 12, Βασιλείου, Καστανάς, Καπνίσης 5

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. (Σταμούλης) : Αραχωβίτης 6, Πάρδος 13, Αρκούδας 6, Νίκας 5, Σταμούλης 15, Ραγκαβής, Μαυρομάτης 3, Τασούλης 10, Καλλιακμάνης 7

Επόμενη αγωνιστική για την ομάδα μας

το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, στις 18.30, στο Δ.Α.Κ. ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑΣ με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Α.Λ.Φ.Α. ’93.


 

 Μεγάλη επιτυχία τα Παναγρίνεια 2015

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), η Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας, με την ονομασία «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ, στους δρόμους της πόλης μου», την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Οι αγώνες είχαν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας τις 1000 συμμετοχές.
Σε όλους τους τερματίσαντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχημένη διοργάνωση  των 4ήμερων εκδηλώσεων «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ»  ανέφερε «Άνθρωποι και ιστορία, παράδοση, τοπία, ήθη ,έθιμα και δρώμενα έδεσαν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων και γέννησαν τα«ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015». Εκδηλώσεις που θα γίνουν θεσμός, αφού αναδείχθηκαν από την τοπική κοινωνία και υλοποιούνται με ευρύτερη κοινωνική ζύμωση συναίνεση και συνεργασία. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες».
Οι εν λόγω εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από τις 2 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2015. Ειδικότερα, σε αυτές  πραγματοποιήθηκαν επίσης  έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, επίσκεψη-ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, αγώνες σκακιού, επίδειξη τοξοβολίας, συνάντηση χορωδιών, εκδήλωση για την ιστορία και την προοπτική του Αγρινίου, καθώς και θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχευε στην ανάδειξη της ταυτότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή τους και κατά συνέπεια στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους, μέσα από τη μαζική και ελεύθερη συμμετοχή όλων των πολιτών στις εκδηλώσεις του. Να υπενθυμίσουμε ότι τα «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ» πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Δυτικής Ελλάδας (I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy) για την ανάδειξη Καινοτόμων Ιδεών τουριστικού ενδιαφέροντος.


Έξω από το σχολείο, το γήπεδο και ο ρατσισμός 

 

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός με σειρά εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων, επιδιώκει να εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στη ΒΙΑ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Στην προσπάθειά της αυτή βρήκε πολύτιμο συνεργάτη και αρωγό τις Διευθύνσεις όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας δεκάδες επισκέψεις σε Σχολεία, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και ενημερώνοντας τους μαθητές.

Όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας και σειράς δράσεων, είναι ορατά. Η προσπάθεια συνεχίζεται και με την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος της Super League, και επιθυμία της ομάδος είναι να σταλεί παντού το μήνυμα: “ΒΙΑ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Έξω από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία”

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται εκδήλωση την Τρίτη 12 Μαΐου ώρα 10.00 π.μ. στο Γήπεδο Παναιτωλικού στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων της περιοχής μας για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάθε φαινόμενο Βίας ή Ρατσισμού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου τους οποίους θα πάρουν μέρος η Επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού, η ομάδα Κ17, Μικτή ομάδα αποτελούμενη από μαθητές Λυκείων και η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, η οποία αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας, στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα.

Κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο θα συμμετέχει με δικά του πανό και συνθήματα, κάνοντας το ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΟΡΤΗ και στέλνοντας το μήνυμα ότι η Βία και ο Ρατσισμός, πρέπει να αποβληθούν οριστικά από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία.