Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Από την επικαιρότητα

Εκδηλώσεις της εθελοντικής εκστρατείας Let’s Do It Greece και στο Αγρίνιο

Την Κυριακή 2 Απριλίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής εκστρατείας Let’s Do It Greece σε όλη την χώρα. Στο Αγρίνιο  πραγματοποιήθηκαν 83 δράσεις με την συμμετοχή τουλάχιστον 2.000 εθελοντών.

H υπεύθυνη της «Ακτίνας Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου Ανθούλα Μακρή σχετικά με τις δράσεις της Κυριακής ανέφερε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία: «Φέτος καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις των προηγούμενων δύο χρόνων τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο και σε αριθμό δράσεων. Ο πήχης μπήκε ακόμη πιο ψηλά και έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι βοηθήσαμε να  αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλουμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία ζούμε. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω  τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων  και όλους τους συλλόγους που πήραν μέρος στις δράσεις και παρακίνησαν μικρούς και μεγάλους ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ LETS DO IT 2017

1. Καθαρισμός και ανάδειξη Καταφυγίου στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου  (10.00π.μ.)

2. Καθαρισμός και ανάδειξη Πλατείας Ελευθερίας έναντι ΚΤΕΛ Αγρινίου (κλάδεμα δέντρων, καθαρισμός, φωτισμός, οριοθέτηση αυτής με χρώμα, καθαρισμός νησίδας – 10.00πμ).

3. Υπαίθρια τασάκια από μεταλλικά κουβαδάκια που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του κέντρου (10.00πμ).

4. Σταντ από λάστιχα για ποδήλατα εκεί όπου συγκεντρώνονται πολλά παιδιά (πλατείες, γήπεδα 5Χ5- 10.00 πμ).

5. Καλλωπισμός Πλατείας Παναγόπουλου(10.00πμ).

6. Άγιος Ιωάννης Ρηγανάς - Καθαρισμός της πλατείας στα πρώην γραφεία ΙΚΑ(10.00πμ).

7. Στην πλατεία στις εργατικές κατοικίες Σταδίου(10.00πμ).

8. Δενδροφύτευση στο Πυροβολείο στην Περιφερειακή Οδό(10.00πμ).

9. Καλλωπισμός και καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου της πλατείας του Γηπέδου Παναιτωλικού (10.00πμ).

10.Καθαρισμός του δασικού δρόμου στο Άλσος του Αγίου Χριστοφόρου από την Ακαδημία Στίβου της ΓΕΑ. Συνάντηση στις 11.00πμ.  στην εκκλησία του παλαιού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου.


Προς υλοποίηση η αναμόρφωση του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου

Παρουσιάστηκε η  αρχική μελέτη του δημοτικού πάρκου Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στόχος είναι, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, να  επιστρέψει στους Αγρινιώτες το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης τους, αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο κύτταρο πολιτισμού, μια εστία συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς. « Μαζί με το πάρκο η πόλη θα επανακτήσει την  ταυτότητά της.»   

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για την υπογραφή της σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη, προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας, και στην εκπομπή «Δυτικά και Στέρεα» ο καθηγητής του τμήματος Δασοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεοχάρης Ζάγκας  …η μελέτη τηρεί τις διεθνείς παραμέτρους που αφορούν το περιβάλλον και τη διαχείριση του.

Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, είναι  η λειτουργικότητα του χώρου.

«Το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος»…,τόνισε ο Δήμαρχος ανοίγοντας το διάλογο με τους πολίτες.


 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και τ. Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριος Κώστας Καραγκούνης επισκέφθηκε την 31/3/2017 το νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος κ. Επαμεινώνδας Τάνταρος καθώς και μέλη της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής. Ξεναγήθηκε στα τμήματα θεραπείας-αποκατάστασης και στο τμήμα Διημέρευσης ανηλίκων και ενηλίκων. Ενημερώθηκε για τους στόχους, τις επιδιώξεις και τα προβλήματα του κέντρου. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την εξεύρεση λύσεων, κυρίως σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση και βιωσιμότητα της ΕΛΕΠΑΠ.

Ο κ. Καραγκούνης εντυπωσιάστηκε από τις υπερσύγχρονες δομές και την αισθητική του κέντρου, συνεχάρη την Τ.Δ.Ε. και υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει τις θεραπευτικές της υπηρεσίες στα παιδιά με αναπηρίες.Ερώτηση κατέθεσε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τη δημιουργία κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου.

Η ερώτηση έχει αναλυτικά ως εξής :

 «Κύριε Υπουργέ, Η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην Αιτωλοακαρνανία και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, όπου η υλοποίηση έργων υποδομής είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ωστόσο, το Αγρίνιο, η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και μία από τις μεγαλύτερες της Δυτικής Ελλάδας με πληθυσμό 100.000 κατοίκους, στην οποία κατοικεί το 60% του πληθυσμού του Νομού, έχει αφεθεί εκτός σχεδιασμού του βασικού έργου υποδομής της Ιονίας οδού. Οι κάτοικοι προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται προς τις διαθέσιμες συνδέσεις μέσω του προβληματικού δικτύου της παλαιάς εθνικής οδού, σε απόσταση είτε 22 χλμ προς τα ανατολικά είτε 22χλμ προς τα νότια.

 Το Τ.Ε.Ε. – Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας μέσω ομάδας εργασίας του, έχει εκδώσει πόρισμα σχετικά με την αναγκαιότητα της σύνδεσης αυτής από το 2009. Η σύνδεση κρίνεται ενδεδειγμένη, διότι διέρχεται από περιοχή οριζοντιογραφικά επίπεδη, αδόμητη και με γεωργική χρήση, ενώ παράλληλα απαιτούνται μικρής αξίας και έκτασης απαλλοτριώσεις. Με αυτήν, το Αγρίνιο θα αποκτήσει ασφαλή πρόσβαση στην Ιόνια οδό αλλά και στα στα ΒΙΟΠΑ, που προβλέπονται στο Γ.Π.Σ. Αγρινίου. Η πραγματοποίηση της σύνδεσης αυτής θα σημάνει και τη σύνδεση του Αγρινίου με το λιμάνι του Πλατυγιαλίου και αποτελεί τμήμα της σύνδεσης του Δυτικού με τον Ανατολικό Άξονα και τον Ε65 (Πλατυγιάλι – Ιόνιος – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία).

 Επιλέγοντας ως βέλτιστη λύση τη συντομότερη ευθεία, προκρίνεται η κατασκευή κόμβου στο Αγγελόκαστρο, συνδέοντας την Ιόνια οδό με τη δυτική πλευρά του Αγρινίου. Ο δρόμος αυτός θα είναι σχεδόν εν επαφή με το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο, το οποίο είναι ισάξιο του Ακτίου και του Αράξου και το οποίο παραδόξως σήμερα ούτε χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς -καθότι καταργήθηκε η Σμηναρχία Μάχης- αλλά ούτε και υπάρχει καμία πρόβλεψη για να αξιοποιηθεί αυτή η τεράστια υποδομή.

 Η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό είναι επιβεβλημένη, συνιστά πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων και θα πρέπει να συνδυασθεί με την ανακατασκευή του οδικού δικτύου της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου. Το οδικό αυτό δίκτυο παραμένει εξαιρετικά προβληματικό με το οδόστρωμα σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλος όγκος τροχαίων ατυχημάτων, πολλά εκ των οποίων μάλιστα θανατηφόρα. Το Υπουργείο δεν έχει δείξει οποιαδήποτε μέριμνα για την αποκατάσταση των προβλημάτων της εθνικής οδού, η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από πλήθος διερχομένων. Απαιτείται συνεπώς άμεσα η ενεργοποίηση του Υπουργείου για την ανακατασκευή της οδού και συγκεκριμένα του επικίνδυνου τμήματος από τον Κόμβο Κεφαλοβρύσου έως και τον Κόμβο Κουβαρά. Δεν θα πρέπει δε να λησμονείται ότι το 70% της εθνικής οδού βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης.

 Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:  1. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την κατασκευή κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ; Αν ναι τι πρόβλεψη υπάρχει για τη χρηματοδότηση του έργου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών εργασιών;

2. Σκοπεύει το Υπουργείο να προβεί σε ανακατασκευή της παλαιάς εθνική οδού του Αγρινίου (Κόμβος Κεφαλοβρύσου έως Κόμβος Κουβαρά), ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα αυτής;»

Άλλες συνδέσεις

Διευθύνσεις

Γιάννης Π. Βλασόπουλος Δημοτσέλιου 15
30100 Αγρίνιο

Αξιολογήσεις

Αν υπάρχει κάποια συνταγματική αρχή που επιβάλλει μεγαλύτερη προσήλωση από τις άλλες, αυτή είναι η αρχή της ελευθερίας της σκέψης - και συνακόλουθα της έκφρασής της. Όχι της ελευθερίας της σκέψης γι' αυτούς που συμφωνούν μαζί μας, αλλά της ελευθερίας για τη σκέψη την οποία μισούμε.

Ημερολόγιο


Η Νέα Εποχή © 2006| All Rights Reserved

Design by RTBWizards.com