"Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" είναι μια Αγρινιώτικη περιοδική έκδοση στο διαδίκτυο με ποικίλη ύληΣυλλαλητήριa διαμαρτυρίας για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου

Με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, κάτοικοι των πόλεων και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του νομού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε ότι «τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου έχουν μεγάλα προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ όσο περνά ο καιρός τα πράγματα γίνονται όλο πιο δύσκολα».

Πρόσθεσε ότι «αν και το νοσοκομείο Αγρινίου στεγάζεται σε υπερσύγχρονο κτίριο δεν άλλαξε τίποτα», προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν, αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό». Πάντως, όπως επεσήμανε, «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νοσοκομείο, δίνει καθημερινό αγώνα, για να στηρίξει την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Όσον αφορά στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παίρνουμε μόνο υποσχέσεις και μάλιστα το ψήφισμα που εκδώσαμε, είναι αυτό που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2014, όταν ήταν υπουργός Υγείας ο κ. Βορίδης». Τα ίδια θέματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου, τέθηκαν τόσο στον επόμενο υπουργό Υγείας τον κ. Κουρουπλή όσο και στο σημερινό, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Όσον αφορά στην συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις ο Γιώργος Παπαναστασίου την χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη διότι όπως είπε «ο κόσμος έχει φθάσει στα όριά του».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος μιλώντας στην συγκέντρωση που έγινε στο Μεσολόγγι, είπε ότι και τα δύο νοσοκομεία του νομού «αποτελούν δυστυχώς χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας, αλλά και της αστοχίας του μέτρου των συγχωνεύσεων». Πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ειδικά δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου διανύουμε». Ειδικά για το νοσοκομείου Μεσολογγίου ο δήμαρχος τόνισε ότι «εάν σήμερα λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καθημερινή υπέρβαση των ιατρών του, των νοσηλευτών και των εργαζομένων».

Στην συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Η δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι δικαίωμα διαρκές και θεμελιώδες. Χαίρομαι που σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Μόνο έτσι θα μας ακούσει το κέντρο λήψης αποφάσεων, μόνο έτσι θα μας ακούσει η Αθήνα, έτσι δίνεται το μήνυμα για κοινωνία οργανωμένη, αγαπημένη, αλληλέγγυα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τους κρατούντες, διότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό».

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/339542-megales-sygkentroseis-se-agrinio-kai-mesologgi-gia-tis-elleipseis-sta-nosokomeia#ixzz3yYaQx4Vh

 Αλλες ειδήσεις από την τηλεόραση Lepanto TV


        Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                                                

            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλολογικού & Λογοτεχνικού Ομίλου

                              «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ»

                                       Π  ρ  ο  σ  κ  α  λ  ε  ί

τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ESPERIA Αγρινίου (οδός Χ. Τρικούπη), την 8η  Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα  7η βραδινή (σε περίπτωση μη απαρτίας  στις 15 -2-2016  στον ίδιο χώρο – χρόνο),  με θέματα:

1. Εκλογή τριμελούς Προεδρείου Γ.Σ. (Εφορευτική επιτροπή διεξαγωγής Αρχαιρεσιών από τα παρόντα μέλη).

2. α) Απολογισμός πεπραγμένων (2013-2015) του απερχόμενου Διοικητικού  Συμβουλίου      

     β) Ανάγνωση Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

3. Εκλογή νέου  Διοικητικού Συμβουλίου και   Εξελεγκτικής   Επιτροπής.

  

          Οι υποψηφιότητες των μελών για το νέο Δ.Σ. ή τη νέα Ε.Ε. πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 30η Ιανουαρίου 2016 στο Δ.Σ. (Πρόεδρος Βασ. Μαγκλάρας, τηλ. 6944 447641 – Γεν. Γραμματέας  Παν. Δρέλλιας, τηλ. 6972 803183): είτε με γραπτό Αίτημα στα Γραφεία του Ομίλου (Ηλ. Ηλιού 5, 1ος όροφος) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στα e-mail  magklarasvas@gmail.com ή panagd@otenet.gr, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση  κατοικίας,  αριθ.  τηλ.). 

          Παρακαλείσθε να συμβάλλετε για να επιτευχθεί απαρτία της Συνέλευσης την πρώτη  ημερομηνία (08/02/2016), ώστε να αποφευχθεί  η επανάληψη.  

                                       Αγρίνιο 14/01/2016.       

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου  « Κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ»  

ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Η εφημερίδα μας..

Αρχείο ειδήσεων..

Ο χάρτης του Αγρινίου..

Τηλεόραση..