"Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" είναι μια Αγρινιώτικη περιοδική έκδοση στο διαδίκτυο με ποικίλη ύλη


EIΔΗΣΕIΣ

Πρωτοβουλίες της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για τους χρήστες της γέφυρας στην καλοκαιρινή περίοδο 

Δύο αλληλένδετες πρωτοβουλίες της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σηματοδοτούν την έναρξη της θερινής περιόδου για τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Από τη μία, η παραχωρησιούχος εταιρεία δημοσιοποιεί -μέσα από 10 σύντομες θεματικές ενότητες- μια λεπτομερή καταγραφή των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει απέναντι στους χρήστες της Γέφυρας.

Το εγχείρημα στοχεύει στο να καταστεί γνωστό το πλήρες φάσμα υπηρεσιών την παροχή των οποίων η εταιρεία εγγυάται, αναλαμβάνοντας σημαντικό αριθμό ποιοτικών δεσμεύσεων.

Η δημοσιοποίηση αποτελεί την κατάληξη μιας διαδικασίας που σχεδιάστηκε στο τέλος του 2014 και υλοποιήθηκε κατά τους προηγούμενους μήνες. Κυρίαρχη μέθοδος επεξεργασίας των εν λόγω δεσμεύσεων ήταν ο διάλογος τόσο με κατηγοριοποιημένες ομάδες πελατών, όσο και με το ίδιο το προσωπικό της Γέφυρας, το οποίο διασφαλίζει με την καθημερινή εργασία του όλο το δεσμευτικό πλαίσιο.

Των 40 δεσμεύσεων που εκτείνονται από τις πιο αναμενόμενες (π.χ. άμεση παροχή βοήθειας σε ανάγκες οχημάτων που κινούνται εντός της παραχώρησης), μέχρι πιο εξελιγμένες (π.χ. η σταθερή πληροφόρηση μέσω κοινωνικών δικτύων), προηγείται η θεμελιώδης η οποία διατυπώνεται ως εξής:

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βλέπουμε σε εσάς όχι μόνο πελάτες, μα και πολίτες που δικαιούνται δημόσια υπηρεσία υψηλής ποιότητας».

Το σχετικό φυλλάδιο με τίτλο «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ – ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες» θα διανέμεται από αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον σταθμό διοδίων του Αντιρρίου.

Από την άλλη, συνειδητά μα και ταυτόχρονα με την έναρξη ισχύος των δεσμεύσεών της, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ενεργοποιεί επίσης από τις 13.6.2015 τη θερινή 10ωρη μετ’ επιστροφής κάρτα «ΜΑΖΙ» για όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι και το δεύτερο του Σεπτεμβρίου (12 & 13/9).

Η συνειδητή αυτή επιλογή είναι αλληλένδετη με το γεγονός ότι η θεματική ενότητα με την οποία ξεκινά η αυτοδέσμευση της εταιρείας, είναι αυτή που αναφέρεται στη βελτιστοποίηση της εμπορικής της πολιτικής.

Η κάρτα «ΜΑΖΙ» είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λογικής, αφού ξεκίνησε το 2011 ως 8ωρη και (μόνο) κυριακάτικη και -μέσα από διάλογο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θεσμικούς φορείς της περιοχής- εξελίχθηκε σε 10ωρη που καλύπτει και το Σάββατο και την Κυριακή..

 

 


 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν σε εκδήλωση για την ειρήνη 

H Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου στο πλαίσιο του 10ημέρου δράσης της συνδιοργανώνει με τη διεύθυνση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Ειρήνη».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απαγγελία αντιπολεμικών ποιημάτων, έκθεση ζωγραφικής, χαιρετισμούς εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και της Επιτροπής Ειρήνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 12 Ιούνη και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.


Συνέλλεξαν πλαστικά  καπάκια και κατασκεύασαν αναπηρικά αμαξίδια

Με σύνθημα  το «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου ξεκίνησε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των συμπολιτών  για να συλλέξουν πλαστικά καπάκια που θα μετατρέπονταν σε αναπηρικά αμαξίδια βοηθώντας έτσι συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

ιδού η ανακοίνωση του σχολείου: «Και τα καταφέραμε!!! Η προσπάθειά μας εδώ κι ενάμιση χρόνο είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν 5 καροτσάκια (το τελευταίο μάλιστα ηλεκτροκίνητο) στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Σ’αυτή την προσπάθεια όμως δεν ήμασταν μόνοι. Και γι’ αυτό θα θέλαμε, ως σχολείο αλλά και προσωπικά ως η υπεύθυνη καθηγήτρια σ’ αυτή τη δράση, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν σημαντικά από την αρχή ως τώρα, αλλά ΚΥΡΙΩΣ απλούς πολίτες κάθε ηλικίας που προσέρχονταν καθημερινά στο 1ο ΕΠΑ.Λ για να φέρουν σακούλες γεμάτες καπάκια δείχνοντας έτσι την ευαισθησία τους.

Πάνω απ’ όλα όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις καθαρίστριες του 1ου ΕΠΑ.Λ που δεν άφηναν καπάκι για καπάκι να πάει χαμένο αλλά και τους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΑ σ’ αυτή τη δράση αφού

α) λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές στην προσπάθεια αυτή, πληροφορώντας κι ευαισθητοποιώντας τις οικογένειές τους, φίλους και γνωστούς αλλά ταυτόχρονα επιδόθηκαν και στη συλλογή πλαστικών καπακιών.koi-1o-epal-kapakia-20153

β) οι μαθητές του τομέα Μηχανολογίας κατασκεύασαν στο εργαστήριο της μηχανολογίας μεταλλικούς κάδους ειδικά για τη συλλογή των καπακιών στο χώρο του σχολείου

γ) μαθητές άλλων τάξεων ανάρτησαν στους πίνακες ανακοινώσεων αλλά και πάνω στους κάδους φωτογραφίες εμπνευσμένες από το θέμα αυτό για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

δ) τέλος, με μεγάλη προθυμία κουβαλούσαν κάθε φορά τα καπάκια που συλλέγονταν στις αποθήκες μας και τα φόρτωναν στα τρέιλερ ή στα φορτηγά που έρχονταν να τα πάρουν.

Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Αναστάσιο Αργύρη, προέδρο του συλλόγου ΑΜΕΑ «Έχω Δικαίωμα» Αμφιλοχίας, που με τη βοήθειά του τα καπάκια αποστέλλονταν στο Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας.

 Και κάπου εδώ η δράση μας, η δράση του 1ου ΕΠΑ.Λ, έκλεισε τον κύκλο της… Θα θέλαμε, όμως, να σας πληροφορήσουμε ότι σε συνομιλία μας με την κυρία Δήμητρα Χριστάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας, μας ενημέρωσε ότι όποιος θέλει να αποστείλει πλαστικά καπάκια, μπορεί να τα πηγαίνει στο Συνεταιρισμό Μεταφορών Αγρινίου. Από κει θα μεταφέρονται στη «ΜΕΤΜΠΑ» Μεταφορική (Βοτανικός, Ορφέως 117) απ’ όπου και θα αποστέλλονται στην Πέλλα.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας κι ελπίζουμε όλη αυτή η προσπάθεια όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα  ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια,         Θεοδώρα Σίμου»

 

Η εφημερίδα μας..

Αρχείο ειδήσεων..

Ο χάρτης του Αγρινίου..

Τηλεόραση.