1. Σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης του ορεινού οδικού δικτύου του νομού Αιτωλοακαρνανίας

   Τρία σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ, για την άρση της επικινδυνότητας των οδηγών και κυρίως για την ασφαλέστερη πρόσβαση των κατοίκων στα ορεινά χωριά, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

   Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση Επαρχιακού Δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση», προϋπ. 2.000.000 ευρώ, «Συντήρηση – Βελτίωση του δρόμου από ψηλό Σταυρό προς Αράχωβα», προϋπ. 1.400.000 ευρώ  και «Βελτίωση τμημάτων οδοποιίας Θέρμο – Αμπέλια, Κοκκινόβρυση και διακλάδωση προς Άγιο Θεόδωρο», προϋπ. 1.200.000 ευρώ, τα οποία όλα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Πίνδος».

   Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισκέφθηκε χθες τα δύο πρώτα έργα, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, καθώς και τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

   Ο Απ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των αναδόχων για την πορεία των εργασιών που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, ενώ τους ζήτησε τα έργα να προχωρήσουν γοργά ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο συμβατικό χρόνο και έτσι να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν ή κινούνται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Το έργο για την βελτίωση του Επαρχιακού Δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση, είναι πολύ σημαντικό και αφορά την βελτίωση και ασφαλτόστρωση 8,5 χιλιομέτρων δρόμου, ο οποίος θα συνδέει τις δύο περιοχές και περιλαμβάνει εκσκαφές διαπλάτυνσης, κατασκευή τοιχών αντιστήριξης, τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, κατασκευή τάφρου, στρώσεις ασφαλτοτάπητα, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση κ.α.

   Το έργο για τη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου από ψηλό Σταυρό προς Αράχωβα, αφορά την συντήρηση και ασφαλτόστρωση τμήματος της Τοπικής Κοινότητας Αράχωβας μέχρι τον Ψηλό Σταυρό της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Εκτελούνται εργασίες, όπως αντιμετώπιση καθιζήσεων, επισκευές τσιμεντένιου κρασπεδορείθρου, τεχνικών απορροής ομβρίων υδάτων, κατασκευή ασφαλτοτάπητα, διαγράμμιση, τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας κ.α.

       'Εφυγε από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Θόδωρος Λαδάς

   Συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι του αγαπητού αντιδημάρχου Θεόδωρου Λαδά, είπαν πρo ημερών το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του στο να προσφέρει στον τόπο του και τους συμπολίτες του.

   Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρευρέθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγρινίου, πρ. αντιδήμαρχοι, δημοτικοί υπάλληλοι και μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, ο πρ. δήμαρχος και βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, ο πρ. δήμαρχος και νομάρχης Θύμιος Σώκος.

   Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γρίνος, ανέγνωσε ψήφισμα, όπως αυτό αποφασίστηκε στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, μετά την αναγγελία του θανάτου του Θεόδωρου Λαδά.

   Ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, στον επικήδειο λόγο, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ήθος και τις αρετές του Θεόδωρου Λαδά, ενώ χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, δήλωσε ότι, παρά το κρίσιμο της κατάστασης της υγείας του αντιδημάρχου, δεν ήθελε να πιστέψει πως θα έφτανε η ώρα του αποχωρισμού.

   «Ήταν ένας άνθρωπος που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του, έδωσε αγώνες και πέτυχε.

   Η σύζυγος του και ο γιός του θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Θόδωρος», είπε ο δήμαρχος, ενώ μίλησε για τη διάθεση προσφοράς που πάντα χαρακτήριζε τον εκλιπόντα..