Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

«Αιτωλών & Ακαρνάνων Γεύσεις»

από το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας στη 31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα

 

Στις 6 & 7 Ιουνίου στην πόλη του Μπρίντιζι, ολοκληρώθηκαν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της 31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα . Με τον αριθμό των επισκεπτών της Regata να ξεπερνά τις τριάντα χιλιάδες, όπως εκτιμάται από τους διοργανωτές, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έδωσε το «παρών», προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του νομού. Μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε δράσεις έκθεσης, γευσιγνωσίας & γαστρονομίας Μεσογειακών προϊόντων και συνταγών, τα Αιτωλοακαρνανικά προϊόντα άνοιξαν πανιά και ταξίδεψαν τους φίλους του ιστιοπλοϊκού αθλητισμού και τους συμμετέχοντες στην 31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα στην πλούσια σε γαστρονομικό πλούτο και ιστορία πολιτισμού Αιτωλική και Ακαρνανική γη. Η φέτα και το Γιαούρτι της Ορεινής Τριχωνίδας, του Βάλτου & του Ξηρόμερου, τα Π.Ο.Π. τυριά τις Αμφιλοχίας, οι ελιές Αγρινίου και Καλαμών, το Βραχωρίτικο και Μεσολογγίτικο Ούζο & Τσίπουρο, τα αυγοτάραχα του Αιτωλικού, τα κρασιά του Θέρμου και του Αγρίνιου, το εξαιρετικό μέλι των παραγωγών μας, καθώς και τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Ρίγανης, παντρεύτηκαν με το πεκορίνο του Οστούνι και την στρατσιατέλλα του Αλμπερομπέλλο, με το καπνιστό καπόκολλο του Τάραντο, τα φημισμένα για το άρωμά τους πομοντόρι του Πέτσε ντι Γκρέκο και τα πολυβραβευμένα κρασιά της περιοχής του Μπρίντιζι, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους μέσα από την Θάλασσα της Αδριατικής & του Ιονίου αναδεικνύοντας για άλλη μια φόρα την μοναδικότητα της Μεσογειακής Διατροφής και της γαστρονομικής κληρονομίας μας.

 

Οι εταιρίες που πήραν μέρος στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την περιοχή μας και βελτίωσαν σημαντικά τη εξωστρέφεια των προϊόντων τους ήταν οι: · Αποστάγματα: Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος - Αφοί Τρικενέ Ο.Ε - Πασιοπουλος ΑΕΒΕ. · Οίνος : Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε. · Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά: Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. – Βασιλείου Τυροκομικά Α.Β.Ε.Ε - Καρούσος Σταύρος A.E. - Τζίφρης Τυροκομικά - Πετράτος Μηνάς του Γεώργιου – Καρελακης ΦΕΤΑ. · Ελαιοκομικά προϊόντα :ΓΑΙΑ Α.Ε. - Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. - Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου. · Αυγοτάραχο - Άλας : Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε - ΑΛΑΤΙ Φλώρος · Μέλι : Τhe Honey Five Χαλιμούρδα Τσιακανίκα Χρυσούλα – Σαράκης Βασίλης Το Ακαρνανικό – Λιαροκάπης Θεόδωρος Αιτωλοακαρνανική. · Παραδοσιακά ζυμαρικά & προϊόντα : Γραμμένου Αικατερίνη ‘Ο Κήπος των Εσπερίδων’. ·        Smart Luxury Hotel : MARPESSAΞεκινά το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αγρίνιο

 

Έπειτα από 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας του προγράμματος, με περισσότερες από 2.000 εταιρίες που έχουν εμπιστευθεί την εκπαίδευση των στελεχών τους και περισσότερα από 4.200 στελέχη που έχουν αποφοιτήσει πανελλαδικά σε 27 πόλεις, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας  ανακοινώνει την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αγρίνιο.

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης. Απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ με τριετή εργασιακή εμπειρία και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που διαθέτουν οκταετή επαγγελματική εμπειρία και θέση ευθύνης.

 

Στελέχη που παρακολούθησαν το πρόγραμμα μοιράζονται μαζί μας testimonials στο link που ακολουθεί www.eede.gr/uploads/files/MBA_Testimonials.pdf με τις απόψεις τους και τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτό.

 

Το πρόγραμμα διαρκεί 15 μήνες και τα μαθήματα διεξάγονται στα Ελληνικά κάθε δεύτερη εβδομάδα (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί). Δεν διεξάγονται μαθήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό Καθηγητών με έμπειρους Μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων που θα ταξιδεύουν από την Αθήνα στο Αγρίνιο για τις ανάγκες του προγράμματος.

 

Τη σημερινή εποχή που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, η ΕΕΔΕ συμβάλει στην κάλυψη της γνώσης παρέχοντας τα εργαλεία που θα απογειώσουν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Η ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην παρακολούθηση των σύγχρονων εξελίξεων στο διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον, ιδιαίτερα σήμερα που η επιχειρηματική δραστηριότητα αποκτά όλο και πιο έντονα παγκόσμιο χαρακτήρα.

 

Το κόστος του προγράμματος που ανέρχεται στα 3.800€ μπορεί να καλυφθεί με το 0.24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

 


 

Εγκαινιάστηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου οι εγκαταστάσεις της ΑΜΦΙΓΑΛ

 

Παρουσία δύο χιλιάδων πολιτών και πλήθους επισήμων έγιναν την Κυριακή (23/5/2016 13:20) τα εγκαίνια της ΑΜΦΙΓΑΛ, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά, να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος και, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για τη δημιουργία του εργοστασίου, εστίασε στην ανάγκη στήριξης της παραγωγής, παροτρύνοντας παράλληλα τους πολίτες να αξιοποιήσουν τον πλούτο του τόπου μας και να ασχοληθούν με τις εκτάσεις που παραμένουν ακαλλιέργητες, σε καιρούς κρίσης, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι ο σπόρος που με τόση αγάπη έριξε έπεσε σε γόνιμο έδαφος και πως η Ένωση Αγρινίου θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει ο σπόρος αυτός δέντρο με ρίζες βαθιές και να δώσει ωραίους καρπούς για το λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αποστόλης Κοιμήσης, ο οποίος και με έμφαση τόνισε ότι η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί το τέλος μιας πορείας, αλλά την έναρξη μιας νέας περιόδου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιώργος Παπαναστασίου επεσήμανε τη μεγάλη δυναμική που τέτοιες επενδύσεις μπορούν να προσδώσουν συνολικά στην οικονομία της περιοχής, ενώ η αντιπεριφερειάρχης κα. Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως το παράδειγμα της ΑΜΦΙΓΑΛ αποτελεί την καλύτερη δυνατή απάντηση σε όσους επιμένουν να απαξιώνουν το υγειές συνεταιριστικό κίνημα.

Στις προοπτικές που δημιουργούνται για τη συνολική αναβάθμιση του αγροτικού χώρου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την Εθνική Τράπεζα, η οποία και χρηματοδότησε το έργο, χαιρετισμό απηύθυνε το διευθυντικό στέλεχος κ. Βασίλης Χατζησταύρου, τονίζοντας ότι η πολιτική της τράπεζας να στηρίζει τέτοιες αναπτυξιακές προσπάθειες, θα συνεχιστεί.

Το λόγο πήρε επίσης ο πρόεδρος της αδελφής Ένωσης Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς, που επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, εστιάζοντας και στην κοινή πορεία με την Ένωση Αγρινίου και τον διαρκή αγώνα για την έμπρακτη προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη οι δήμαρχοι Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος, Ακτίου-Βόνιτσας κ. Θεόδωρος Γ. Αποστολάκης, Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Πάνος Τσιχριτζής, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Υφαντής, Λύτρας και Αγγελόπουλος, οι πρώην υπουργοί Χρ. Βερελής και Θ. Μωραίτης, ο πρώην βουλευτής Ανδ. Μακρυπίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, Συνεταιρισμών και αγροκτηνοτροφικών συλλόγων απ’ όλη τη χώρα κ.α.
ΜουσείοΘέρμουΤο νέο μουσείο Θέρμου άνοιξε τις πύλες του

Μια σημαντική ημέρα για την Αιτωλοακαρνανία

 

Όπως είχε προγραμματιστεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, Διεθνή Ημέρα των Μουσείων. Ήταν, φυσικά, μια σημαντική ημέρα για την Αιτωλοακαρνανία, κατά την οποία, εκτός από την παρουσία επισήμων και τις ομιλίες των αρμοοδίων που εξέθεσαν τις εργασίες που έγιναν και τη σημασία του έργου, ακολούθησε μια πολύ διαφωτιστική ξενάγηση στο Μουσείο από τη Διευθύντρια της Εφορείας.

Η  όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στον αύλειο χώρο του Μουσείου και πλαισιώθηκε από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Συλλόγου «ΔΡΑΣΗ» Νεοχωρίου Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση Σπύρου Χολέβα, χορηγία του Δήμου Θέρμου και της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου.