"Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" είναι μια Αγρινιώτικη περιοδική έκδοση στο διαδίκτυο με ποικίλη ύλη


EIΔΗΣΕIΣ

 

Αιματηρή συμπλοκή οδηγών ύστερα από σύγκρουση των οχημάτων τους στο Αγρίνιο

Αγρίνιo:Βίντεο με αιματηρή συμπλοκή ύστερα από σύγκρουση οχημάτων - Η «ερμηνεία» του οπτικού υλικού Η δικογραφία και οι κατηγορίες κατά 3 νεαρών

Μία εντυπωσιακή, κινηματογραφική «σκηνή» με σφοδρή σύγκρουση οχημάτων την οποία ακολούθησε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών «τροφίμων γυμναστηρίων» στους δρόμους του Αγρινίου τον περασμένο Δεκέμβριο αποτυπώνεται σε βίντεο από κάμερα καταστήματος, το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα». 

Στο βίντεο αυτό καταγράφεται η ένταση και η σφοδρότητα των επιθέσεων ανάμεσα σε νεαρούς -ορισμένοι με ποινικές εμπλοκές- αλλά και το γεγονός ότι στη διάρκεια της διαμάχης τους προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα σε βάρος ανυποψίαστων επιβατών ενός ταξί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο ανήλικοι... 


Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι νεαροί συνεπλάκησαν αδιαφορώντας, όπως φαίνεται στο βίντεο, για την τύχη των εγκλωβισμέων επιβαινόντων στο ταξί. 

Εντυπωσιάζει ωστόσο το γεγονός ότι εκείνος που εικονίζεται στο καταγραφόμενο οπτικό υλικό να επιφέρει κτυπήματα με μαχαίρι, τελικώς στο κατηγορητήριο τού αποδόθηκε ρόλος «αμυνομένου» και αφέθηκε ελεύθερος. Αντιθέτως ένας άλλος νεαρός που φαίνεται στο βίντεο να προσπαθεί να αποφύγει το μαχαίρι του επιτιθέμενου και να απομακρυνθεί, του αποδόθηκε κύριος ρόλος στη συμπλοκή και προφυλακίστηκε… 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2014 στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Γρηγορίου Λαμπράκη στο Αγρίνιο. Τότε ένα ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν δύο 31χρονοι με ποινικό παρελθόν, και μια μοτοσικλέτα, με οδηγό έναν 20χρονο πρωταθλητή σε πολεμικές τέχνες, στην προσπάθεια αλληλοκαταδίωξης παραβίασαν τον ερυθρό σηματοδότη και έπεσαν πάνω σε ταξί που εκείνη την ώρα κινείτο κανονικά στη διασταύρωση και στο οποίο επέβαιναν ο ανήλικος γιος του οδηγού και ένας φίλος του, οι οποίοι τραυματίστηκαν. 

Από τη σύγκρουση ανετράπη το ταξί και στην άλλη, αριστερή άκρη του οδοστρώματος τινάχθηκε η μοτοσικλέτα. Στο βίντεο εικονίζεται ο επιβάτης της μοτοσικλέτας με σακίδιο στην πλάτη να κινείται προς το όχημα που επέβαιναν οι δύο 31χρονοι οι οποίοι βγήκαν από τα οχήματά τους και στη συνέχεια -στην αριστερή πλευρά- να επιφέρει αλλεπάλληλα πλήγματα με αιχμηρό αντικείμενο σε έναν από αυτούς. Ο συγκεκριμένος νοσηλεύεται από τότε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο άλλος 31χρονος εικονίζεται στο βίντεο να προσπαθεί αρχικά να βοηθήσει τον συνομήλικό του και στη συνέχεια σπεύδει να απομακρυνθεί... 

Ο 20χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας στη συνέχεια έσπευσε και αυτός να εξαφανισθεί. Ωστόσο την επόμενη ώρα εμφανίσθηκε αυτοβούλως με τον δικηγόρο του στην Αστυνομία και υποστήριξε ότι «γνώριζα τους 31χρονους εδώ και δύο-τρία χρόνια από το γυμναστήριο στο οποίο πηγαίνω. Ήξερα ότι δεν με συμπαθούσαν ίσως επειδή έχω μια καλή πορεία στον αθλητισμό. Με κυνήγησαν με το αυτοκίνητό τους φωνάζοντας ότι θέλουν να με σκοτώσουν και να ξεμπερδεύουν μαζί μου». 

Ο νεαρός οδηγός της μοτοσικλέτας στη συνέχεια υποστήριξε ότι μετά την πτώση της μοτοσικλέτας του σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το ΙΧ που επέβαιναν οι 31χρονοι «για να δει απλώς τι συνέβαινε». Επιπλέον σημειώνει ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και σιδερογροθιές από τους επιβαίνοντες στο ΙΧ και χτύπησε έναν από αυτούς «αμυνόμενος». 

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταγράφονται οι κινήσεις του καθενός. Στο κατηγορητήριο αποδόθηκε στον 20χρονο ρόλος του ατόμου που προσπάθησε να σώσει τη ζωή του και έτσι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Στον 31χρονο που φαίνεται να έτρεξε για να γλιτώσει του αποδίδεται ότι μαζί με τον φίλο του«έπληξαν με σιδερογροθιά και λακτίσματα τον 20χρονο και με ένα μαχαίρι με λάμα 28 εκατοστών», ενέργεια που δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στο οπτικό υλικό αλλά ούτε αναφέρεται στις καταθέσεις των αστυνομικών που ανέλυσαν το σχετικό περιστατικό.


Aπλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Αγρινίου

 

Τα ποσά που βεβαιώνονται ετησίως για πάγια και καταναλώσεις, ανέρχονται στο 1.100.000,00 € περίπου και οι αντίστοιχες εισπράξεις στο ποσό των 600.000,00 € περίπου (ποσοστό 54,55 % περίπου) με αποτέλεσμα τη μεταφορά και τη συσσώρευση των οφειλών στις επόμενες χρήσεις. 

Υπολογίζοντας δε και τις οφειλές που ήλθαν από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς), όπου εμφανίζονται απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης από το έτος 2000, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν την 1η Ιανουαρίου 2015 στο ποσό των 2.072.933,48 € και σήμερα στο ποσό των 2.018.726,99 €.

Το χαμηλό ποσοστό είσπραξης των τελών ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο προϋπολογισμό του Δήμου, αφού δεσμεύει και ένα μέρος των διαθέσιμων πιστώσεων του προϋπολογισμού, ως προβλέψεις μη είσπραξης των εισπρακτέων υπολοίπων, όσο και στη λειτουργία της υπηρεσίας Ύδρευσης, αφού λόγω της ανταποδοτικότητας δεν μπορούν να καλυφθούν οι αντίστοιχες δαπάνες λειτουργίας (μισθοδοσία, ΔΕΗ αντλιοστασίων, συντηρήσεις κ.λπ.).

«Τα χρέη είναι αρκετά μεγάλα, από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς) , υπάρχει η προειδοποίηση για διακανονισμό, η μη ανταπόκριση μπορεί να οδηγήσει και στην διακοπή. Θα εξαντληθούν όλα τα μέσα και μετά θα αναγκαστούμε να γίνουμε αυστηροί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Η εφημερίδα μας..

Αρχείο ειδήσεων..

Ο χάρτης του Αγρινίου..

Τηλεόραση.