"Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" είναι μια Αγρινιώτικη περιοδική έκδοση στο διαδίκτυο με ποικίλη ύλη


EIΔΗΣΕIΣ

 O Δήμαρχος Αγρινίου και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συζητούν για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου

Συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε σήμερα (7/3/2015) στην Πάτρα ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία και του αναπληρωτή της Πρυτάνεως Γ. Αγγελόπουλου, η Πρύτανης ενημέρωσε το κ. Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και του κατέθεσε την αγωνία της για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών με κυρίαρχα την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και τις συνθήκες υποχρηματοδότησης που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία και των τμημάτων του Αγρινίου.

«Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος» ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου και εξέφρασε την ανάγκη συμπόρευσης του Πανεπιστημίου με το Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Αγρινίου όπως, η σίτιση των φοιτητών , η στέγαση κ.α

Ο κ. Παπαναστασίου αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ τη Δευτέρα, 9/3/2015 η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου θα επισκεφθεί τα τμήματα του Αγρινίου .


Απεβίωσε ο Βασίλης Μαγγίνας

 Ο πρώην Υπουργός Βασίλης Μαγγίνας έχασε σήμερα τη ζωή του, έπειτα από επιπλοκή που παρουσίασε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

                         Ο Βασίλης Μαγγίνας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22.10.1949 με καταγωγή από τον Αστακό. Εκλέχτηκε πολλές φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και ανέλαβε σε όλη του την κοινοβουλευτική διαδρομή, πολλές σημαντικές κυβερνητικές και υπουργικές θέσεις.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

1993 Εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ..
1996 Επανεκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
2004 Επανεκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. 2007 Επανεκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
Εκλέγεται Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Ορίζεται επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
2005 Εκλέγεται Πρόεδρος τής Ειδικής Επιτροπής τής Βουλής γιά τήν Επεξεργασία καί Κύρωση τής Ευρωπαικής Συνταγματικής Συνθήκης ( Ευρωσύνταγμα).
2006 (Φεβ) Ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

1974 Ειδικός Νομικός Συνεργάτης τού Υπουργού Προεδρίας τής Κυβερνήσεως, Γ. Ράλλη.
1975 Διευθυντής τού Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Βελιγράδι. Καλύπτει τις επίσημες επισκέψεις τού Κων. Καραμανλή στα πλαίσια τής Διαβαλκανικής Συνεργασίας.
1976 Συντονιστής των Υπηρεσιών Τύπου στις Βρυξέλλες, με την έναρξη τής διαδικασίας ένταξης τής Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ.
1977-1981 Γενικός Διευθυντής τού Ο.Γ.Α.
1979 Α' Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας. Εκλέγεται Μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή (Προεδρία Κων. Καραμανλή).
1982 Εκλέγεται Μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή (Προεδρία Ευάγγελου Αβέρωφ).
1992-1993 Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης).
1994-1996 Πρόεδρος τής ΟΚΕ Τύπου και ΜΜΕ.
1994-2000 Μέλος τής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και Τακτικό Μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων τού Συμβουλίου τής Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.
1995 Εκλέγεται Αντιπρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο τής Ευρώπης.
1995-1996 Εκπρόσωπος Τύπου τής Νέας Δημοκρατίας (Προεδρία Μιλτιάδη Έβερτ).
1997-2000 Πρόεδρος τής ΟΚΕ Εξωτερικών.
1999 Επανεκλέγεται Αντιπρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο τής Ευρώπης.


Αιματηρή συμπλοκή οδηγών ύστερα από σύγκρουση των οχημάτων τους στο Αγρίνιο

Αγρίνιo:Βίντεο με αιματηρή συμπλοκή ύστερα από σύγκρουση οχημάτων - Η «ερμηνεία» του οπτικού υλικού Η δικογραφία και οι κατηγορίες κατά 3 νεαρών

Μία εντυπωσιακή, κινηματογραφική «σκηνή» με σφοδρή σύγκρουση οχημάτων την οποία ακολούθησε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών «τροφίμων γυμναστηρίων» στους δρόμους του Αγρινίου τον περασμένο Δεκέμβριο αποτυπώνεται σε βίντεο από κάμερα καταστήματος, το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα». 

Στο βίντεο αυτό καταγράφεται η ένταση και η σφοδρότητα των επιθέσεων ανάμεσα σε νεαρούς -ορισμένοι με ποινικές εμπλοκές- αλλά και το γεγονός ότι στη διάρκεια της διαμάχης τους προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα σε βάρος ανυποψίαστων επιβατών ενός ταξί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο ανήλικοι... 


Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι νεαροί συνεπλάκησαν αδιαφορώντας, όπως φαίνεται στο βίντεο, για την τύχη των εγκλωβισμέων επιβαινόντων στο ταξί. 

Εντυπωσιάζει ωστόσο το γεγονός ότι εκείνος που εικονίζεται στο καταγραφόμενο οπτικό υλικό να επιφέρει κτυπήματα με μαχαίρι, τελικώς στο κατηγορητήριο τού αποδόθηκε ρόλος «αμυνομένου» και αφέθηκε ελεύθερος. Αντιθέτως ένας άλλος νεαρός που φαίνεται στο βίντεο να προσπαθεί να αποφύγει το μαχαίρι του επιτιθέμενου και να απομακρυνθεί, του αποδόθηκε κύριος ρόλος στη συμπλοκή και προφυλακίστηκε… 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2014 στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Γρηγορίου Λαμπράκη στο Αγρίνιο. Τότε ένα ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν δύο 31χρονοι με ποινικό παρελθόν, και μια μοτοσικλέτα, με οδηγό έναν 20χρονο πρωταθλητή σε πολεμικές τέχνες, στην προσπάθεια αλληλοκαταδίωξης παραβίασαν τον ερυθρό σηματοδότη και έπεσαν πάνω σε ταξί που εκείνη την ώρα κινείτο κανονικά στη διασταύρωση και στο οποίο επέβαιναν ο ανήλικος γιος του οδηγού και ένας φίλος του, οι οποίοι τραυματίστηκαν. 

Από τη σύγκρουση ανετράπη το ταξί και στην άλλη, αριστερή άκρη του οδοστρώματος τινάχθηκε η μοτοσικλέτα. Στο βίντεο εικονίζεται ο επιβάτης της μοτοσικλέτας με σακίδιο στην πλάτη να κινείται προς το όχημα που επέβαιναν οι δύο 31χρονοι οι οποίοι βγήκαν από τα οχήματά τους και στη συνέχεια -στην αριστερή πλευρά- να επιφέρει αλλεπάλληλα πλήγματα με αιχμηρό αντικείμενο σε έναν από αυτούς. Ο συγκεκριμένος νοσηλεύεται από τότε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο άλλος 31χρονος εικονίζεται στο βίντεο να προσπαθεί αρχικά να βοηθήσει τον συνομήλικό του και στη συνέχεια σπεύδει να απομακρυνθεί... 

Ο 20χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας στη συνέχεια έσπευσε και αυτός να εξαφανισθεί. Ωστόσο την επόμενη ώρα εμφανίσθηκε αυτοβούλως με τον δικηγόρο του στην Αστυνομία και υποστήριξε ότι «γνώριζα τους 31χρονους εδώ και δύο-τρία χρόνια από το γυμναστήριο στο οποίο πηγαίνω. Ήξερα ότι δεν με συμπαθούσαν ίσως επειδή έχω μια καλή πορεία στον αθλητισμό. Με κυνήγησαν με το αυτοκίνητό τους φωνάζοντας ότι θέλουν να με σκοτώσουν και να ξεμπερδεύουν μαζί μου». 

Ο νεαρός οδηγός της μοτοσικλέτας στη συνέχεια υποστήριξε ότι μετά την πτώση της μοτοσικλέτας του σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το ΙΧ που επέβαιναν οι 31χρονοι «για να δει απλώς τι συνέβαινε». Επιπλέον σημειώνει ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και σιδερογροθιές από τους επιβαίνοντες στο ΙΧ και χτύπησε έναν από αυτούς «αμυνόμενος». 

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταγράφονται οι κινήσεις του καθενός. Στο κατηγορητήριο αποδόθηκε στον 20χρονο ρόλος του ατόμου που προσπάθησε να σώσει τη ζωή του και έτσι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Στον 31χρονο που φαίνεται να έτρεξε για να γλιτώσει του αποδίδεται ότι μαζί με τον φίλο του«έπληξαν με σιδερογροθιά και λακτίσματα τον 20χρονο και με ένα μαχαίρι με λάμα 28 εκατοστών», ενέργεια που δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στο οπτικό υλικό αλλά ούτε αναφέρεται στις καταθέσεις των αστυνομικών που ανέλυσαν το σχετικό περιστατικό.


Aπλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Αγρινίου

 

Τα ποσά που βεβαιώνονται ετησίως για πάγια και καταναλώσεις, ανέρχονται στο 1.100.000,00 € περίπου και οι αντίστοιχες εισπράξεις στο ποσό των 600.000,00 € περίπου (ποσοστό 54,55 % περίπου) με αποτέλεσμα τη μεταφορά και τη συσσώρευση των οφειλών στις επόμενες χρήσεις. 

Υπολογίζοντας δε και τις οφειλές που ήλθαν από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς), όπου εμφανίζονται απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης από το έτος 2000, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν την 1η Ιανουαρίου 2015 στο ποσό των 2.072.933,48 € και σήμερα στο ποσό των 2.018.726,99 €.

Το χαμηλό ποσοστό είσπραξης των τελών ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο προϋπολογισμό του Δήμου, αφού δεσμεύει και ένα μέρος των διαθέσιμων πιστώσεων του προϋπολογισμού, ως προβλέψεις μη είσπραξης των εισπρακτέων υπολοίπων, όσο και στη λειτουργία της υπηρεσίας Ύδρευσης, αφού λόγω της ανταποδοτικότητας δεν μπορούν να καλυφθούν οι αντίστοιχες δαπάνες λειτουργίας (μισθοδοσία, ΔΕΗ αντλιοστασίων, συντηρήσεις κ.λπ.).

«Τα χρέη είναι αρκετά μεγάλα, από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς) , υπάρχει η προειδοποίηση για διακανονισμό, η μη ανταπόκριση μπορεί να οδηγήσει και στην διακοπή. Θα εξαντληθούν όλα τα μέσα και μετά θα αναγκαστούμε να γίνουμε αυστηροί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Η εφημερίδα μας..

Αρχείο ειδήσεων..

Ο χάρτης του Αγρινίου..

Τηλεόραση.