"Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" είναι μια Αγρινιώτικη περιοδική έκδοση στο διαδίκτυο με ποικίλη ύλη


EIΔΗΣΕIΣ

 

Ta aποτελέσματα των εκλογών στην Αιτωλ/νία

Ποιοί βουλευτές εκλέγονται

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Βαρεμένος με 17.471 σταυρούς και Μαρία Τριανταφύλλου με 8.784 σταυρούς. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Μάριος Σαλμάς με 18.634 σταυρούς και Κωνσταντίνος Καραγκούνης με 18.331 σταυρούς, από το ΚΚΕ ο Νίκος Μωραΐτης με 2.442 σταυρούς, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με 1.809 σταυρούς και από τη Χρυσή Αυγή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με 4.710 σταυρούς.


 

Οι συνδυασμοί των κομμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που απαρτίζουν τους συνδυασμούς των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία και αναμένεται να ανακοινωθούν και οι συνδυασμοί των υπολοίπων κομμάτων.

 

Oι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία        

  

 ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΑΤΣΙΩΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΛΙΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)

ΠΑΪΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΑ

 

Oι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Αιτωλοακαρνανία    

         

 ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ (ΒΑΛΑΝΤΗ)

ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΤΟΥΡΟΥΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

Oι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την Αιτωλοακαρνανία              

 

Αντωνόπουλος Βασίλειος του Ξενοφώντα, Παιδίατρος

Αναγνωστόπουλος Ιωάννης του Χρήστου, Ιατρός

Δεδοπούλου Αγγελική του Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμων – Ευρωπαϊκός Αναλυτής

Κωνσταντόπουλος Δημήτριος του Χρήστου, Εκπαιδευτικός

Ροκοφύλλου Άννα του Χρήστου, Δικηγόρος

Τζαμαλής Γρηγόριος του Ανδρέα, Αγρότης

Σιδηρά Πηνελόπη του Σπυρίδωνα, Χημικός Project Manager

Τρυφιάτης Παναγιώτης του Δημοσθένη, Οικονομολόγος

Χριστογιάννης Γεώργιος του Ιωάννη, Ιατρός

11-1-2015

 


 

Επαναλητουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο Αγρινίου

 

Ανοίγει τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 το κολυμβητήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Μιχάλης Κούσης».

Το κολυμβητήριο παρέμενε κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης και επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης «το κολυμβητήριο αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα που του στερούσαν τη σχετική αδειοδότηση. Μετά τις εργασίες που έγιναν και την ενημέρωση που κάναμε στα σωματεία, το κολυμβητήριο είναι έτοιμο να δεχθεί και πάλι το κοινό. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους των διευθύνσεων Αθλητισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τους τελευταίους 4 μήνες για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να μπορούν να αθλούνται οι δημότες μας με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Δευτέρα –Παρασκευή

11.00 πμ- 14.00 μμ (ενήλικες)

20.30μμ-22.30μμ (ενήλικες)

14.30μμ-20.30μμ (παιδιά)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και τα προγράμματα, οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στο 26410 23818


Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο

 Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκε την Δευτέρα 12/1 ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το διευθυντή και την υποδιευθύντρια για τα προβλήματα και τις ανάγκες του σχολείου ενώ εξήρε το έργο που επιτελείται και εκδήλωσε τη στήριξη του Δήμου.

Οι μικροί μαθητές είχαν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις και σε κλίμα χαράς είπαν τραγούδια, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου αφού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη συνέχεια με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και τους συνεργάτες του μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του 1ου ειδικού σχολείου .

Ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Δεληγιάννης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για το έμπρακτο ενδιαφέρον της ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου σε δήλωση του ανέφερε «Η δημοτική αρχή θα δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα προβλήματα και θα υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών των γονέων και των μαθητών, αφού οι δομές αυτές έχουν μεγαλύτερες ανάγκες».

16/1/2015

 


 

Στο περιφερειακό συμβούλιο οι ζημιές που υπέστησαν οι αλιείς χελιών Μεσολογγίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασής του, συζήτησε με τη μορφή του κατεπείγοντος το θέμα της ζημιάς που υπέστησαν οι αλιείς χελιών στα ιχθυοτροφεία των Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ψόφησαν 1.200 κιλά περίπου χέλια στους κλωβούς εμπορίας όπου διατηρούνταν, σε ιχθυοτροφείο του συμπλέγματος των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου -Αιτωλικού, λόγω αυξημένου stress που προκλήθηκε από την παρατεταμένη αιχμαλωσία και προκειμένου να αποφευχθεί:

1.            η περιβαλλοντική καταστροφή, αν αφεθεί να ψοφήσει μέσα στις κλούβες το 70% της παραγωγής του απειλούμενου είδους χωρίς να γίνει κάποια ενέργεια από το κράτος και τους φορείς του, και

2.            η τρομερή οικονομική καταστροφή των αλιευτικών συνεταιρισμών.

Ακολούθησε άμεσα σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 με τους προέδρους των αλιευτικών συνεταιρισμών μισθωτών των δημόσιων ιχθυοτροφείων και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και το απόγευμα της ίδιας μέρας, συζητήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση της Χριστίνας Σταρακά.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. Να συσταθεί επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες που θα διαχειριστούν άμεσα το ζήτημα και θα καταθέσουν προτάσεις για την επίλυση του θέματος

2. Στην περίπτωση που οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί απελευθερώσουν άμεσα τα συγκεντρωμένα χέλια στη θάλασσα, ακολουθώντας το διοικητικό και τεχνικό πρωτόκολλο που προβλέπεται, να διερευνηθεί η δυνατότητα που δίνει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε:

α. Η ποσότητα που θα απελευθερωθεί να καλύψει τις συμβατικές υποχρεώσεις τους στο διαχειριστικό σχέδιο, στις μελλοντικές τους συλλήψεις και διακινήσεις και

β. Ο συμψηφισμός της αξίας των απελευθερούμενων χελιών με τα οφειλόμενα μισθώματα.

15-1-2015

 

Η εφημερίδα μας..

Αρχείο ειδήσεων..

Ο χάρτης του Αγρινίου..

Τηλεόραση.