"Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" είναι μια Αγρινιώτικη περιοδική έκδοση στο διαδίκτυο με ποικίλη ύλη


EIΔΗΣΕIΣ

Εκστρατεία καθαριότητος του Δήμου Αγρινίου και επιστράτευση των μαθητών των δημοτικών σχολείων

Συνεχίζεται ο καθαρισμός σε τμήματα των χειμάρρων, με απομάκρυνση-αποψίλωση όλων των αγριόχορτων, κλαδιών και σκουπιδιών.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, ήδη έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό στην κοίτη του Αχελώου και από σήμερα έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός στην περιοχή της Ερμίτσας.

Ο Δήμος Αγρινίου, όπου κριθεί απαραίτητο, θα τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες, που θα απαγορεύουν την εναπόθεση απορριμμάτων και καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με το Δήμο για τυχόν καταγγελίες ή για παραλαβή από τις υπηρεσίες καθαριότητας, ογκωδών απορριμμάτων.

Επίσης με σύνθημα «Aγαπώ το δήμο μου -Τον καθαρίζω και τον ομορφαίνω» ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 11/5/2015, η «Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας».

O Δήμος Αγρινίου, μετά και την σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει, στα πλαίσια της εβδομάδας καθαριότητας, μια σπουδαία ζωγραφική δράση με τίτλο «Δώστε το δικό σας χρώμα στο Δήμο μας», στην οποία θα συμμετέχουν, μαθητές του Δημοτικού, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων .

Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν μια πόλη καθαρή και όμορφη.

Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προσπάθεια διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος και να δουλέψουν ομαδικά, με συλλογικότητα και συνεργασία

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15/5/2015 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αγρινίου, από τις 9.00 π.μ. ως τις 12.30 π.μ

 


Ο Υπουργός Παιδείας για την μεταφορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου

Ο υπουργός Παιδείας για τα πανεπιστημιακά τμήματα στο ΑγρίνιοΔεν έχει υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη μεταφορά των Τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο σε άλλη πόλη. Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Καραγκούνη για το αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί μεταφοράς των Τμημάτων στην Πάτρα.

Ο υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με το ΠΔ 97/2013 ορίστηκε η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και ενός μη λειτουργούντος Τμήματός του.

Με το ως άνω διάταγμα ορίστηκε ότι τα τρία εναπομείναντα Τμήματα του καταργηθέντος ιδρύματος, δηλαδή το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών , το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων καθώς και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στην Πολυτεχνική Σχολή αντίστοιχα, με έδρα την Πάτρα, παραμένοντας ωστόσο στην πόλη του Αγρινίου.

 
Προσυνεδριακός διάλογος ΠΑΣΟΚ στο νομό

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Οργανώσεις του Κόμματος, διοργανώνει δημοτικές ολομέλειες στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για το έκτακτο συνέδριο (15-17 Μαΐου 2015).

Η πρώτη ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η δεύτερη ολομέλεια στη Ναύπακτο, στην Καφετέρια ΑΝΤΑΖΙΟ.

Προσεχώς θα ανακοινωθούν και άλλες αντίστοιχες ολομέλειες που θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

"Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής, όλοι όσοι τοποθετούν τον εαυτό τους στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, την ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 To εργατικό κέντρο Αγρινίου διαδηλώνει κατά της μεταφοράς των αποθεματικών

 

«Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα αποθεματικά, είναι χρήματα για τις λαϊκές οικογένειες» ήταν το μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κατά την κινητοποίηση στο κέντρο του Αγρινίου χθες Παρασκευή.

Μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας και συνέχισαν με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ενεργειών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κυρίως για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στα αποθεματικά της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, μοιράζονταν σε καταστήματα και σε πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στους δρόμους που διεξάγονταν η πορεία, φυλλάδια με τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και του ΕΚΑ, που μεταξύ άλλων καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ για την 1η του Μάη.

 

 


 

Διακινούσαν δεκάδες μετανάστες με δύο φορτηγά αυτοκίνητα 

Περισσότερους από 30 μετανάστες, μετέφεραν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας Έλληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών, αλλά και την σύλληψη διακινητών το Μεγάλο Σάββατο στην περιοχή του Αιτωλικού, οι αστυνομικές αρχές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν πάρει αυξημένα μέτρα, κυρίως στο οδικό δίκτυο που οδηγεί από το Αντίρριο, προς τις δυτικές ακτές του νομού.

Έτσι, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από το Αγρίνιο το Μεσολόγγι και την Βόνιτσα, εντόπισαν στην περιοχή του Μύτικα δύο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν τα σταμάτησαν για έλεγχο, εντόπισαν 32 μετανάστες από την Συρία και το Πακιστάν. Επίσης συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 29 και 38 ετών, καθώς και έναν 46χρονο Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, όπου θα γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησης, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Μετά τον εντοπισμό των μεταναστών, η Αστυνομία ζήτησε την βοήθεια του Λιμενικού, προκειμένου να ελεγχθεί η θαλάσσια περιοχή, ώστε διαπιστωθεί αν κάποιο πλοιάριο περίμενε τους μετανάστες για να τους μεταφέρει στην Ιταλία, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου συμμετέχει από φέτος στα ευρωπαϊκά προγράμματα ODS (Open Discovery Space) και ISE (Inspiring Science Education). SL.SCHOOL02

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ODS ( Open Discovery Space) και ISE (Inspiring Science Education) καθώς και το αποθετήριο εκπαιδευτικών εργαλείων Go-Lab αποτελούν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια δημιουργίας ενιαίου διαδικτυακού εκπαιδευτικού χώρου. Φιλοξενούν ήδη 1.000.000 εκπαιδευτικά αντικείμενα, σενάρια και εργαλεία. Στα δίκτυα αυτά συμμετέχουν ήδη 3.500 σχολεία από όλη την Ευρώπη, 8.500 εκπαιδευτικοί που έχουν οργανώσει 706 κοινότητες ανταλλαγής υλικού και γνώσεων, ενώ έχουν ήδη οργανωθεί 160 ακαδημίες εκπαιδευτικών και γονέων. Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, πρωτοπόρο σχολείο στον ελλαδικό χώρο, συμμετέχει από φέτος στα ευρωπαϊκά προγράμματα ODS (Open Discovery Space) και ISE (Inspiring Science Education). Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αυτών προγραμμάτων και με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων του Go-Lab προχώρησε στην εκπόνηση εργασίας με τίτλο «Ανακύκλωση και Διαχείριση Απορριμμάτων». Η εργασία αυτή υπήρξε η πρώτη για φέτος εργασία που αναρτάται στη Δυτική Ελλάδα και είναι πλέον διαθέσιμη σε ένα ευρύ κοινό σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Η εργασία έχει αναρτηθεί στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ενώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από ολόκληρη τη διαδικασία.

 

Η εφημερίδα μας..

Αρχείο ειδήσεων..

Ο χάρτης του Αγρινίου..

Τηλεόραση.