Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Τίθεται σε λειτουργία το κολυμβητήριο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου

Ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου η λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης», πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.

Οι πισίνες του κολυμβητηρίου θα είναι διαθέσιμες σε δημότες και αθλητές από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 10.30 το βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ, πέρα από τους συλλόγους, ο Δήμος Αγρινίου θα δημιουργήσει δικά του τμήματα.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν τμήματα παίδων κι εφήβων, από τις 15.30 έως τις 19.30 μ.μ., και ενηλίκων από τις 12 έως τις 14.00 μ.μ. και από τις 20.30 έως τις 22.30 μ.μ.

Οι εγγραφές θα γίνονται στη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου με τη συνδρομή να παραμένει στα περυσινά επίπεδα των 10 ευρώ. Για τη χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών είναι απαραίτητα από όλους τους συμμετέχοντες, δημότες και συλλόγους, τα εξής δικαιολογητικά:

Ενήλικες:

1. Βεβαίωση καλής υγείας από καρδιολόγο ή παθολόγο

2. Βεβαίωση δερματολόγου

Ανήλικοι:

Βεβαίωση καλής υγείας και δερματολογικό έλεγχο από παιδίατρο.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γκρίζης τόνισε:

«Για πρώτη χρονιά φέτος, το κολυμβητήριο ανοίγει τις πύλες του την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή πέρυσι, μας έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη λειτουργία της πισίνας πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τηρώντας φυσικά όλους τους κανόνες ασφάλειας κι υγιεινής. Με αυτόματη χλωρίωση και απολύμανση των χώρων, ανακαίνιση των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου, έτσι ώστε οι συνδημότες μας να αθλούνται και να απολαμβάνουν την κολύμβηση στο βέλτιστο δυνατό περιβάλλον. Μειώνοντας ταυτοχρόνως το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και τα προγράμματα, οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στο 26410 23818

Μάγεψε η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο αρχαίο θέατρο Στράτου

Νότες ζωής στη συναυλία του Β. Γισδάκη που διοργάνωσε ο Δήμος ΑγρινίουΤαξίδι στο όνειρο και το χρόνο, μέσα από τον «καθρέφτη του ουρανού», τ’ ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, που έλουζε με φως τον εκθαμβωτικό αρχαιολογικό χώρο και το θέατρο Στράτου, αλλά και «τη γη Αιτωλών και Ακαρνάνων», είχαν τη ευκαιρία να ζήσουν χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, στη διάρκεια της συναυλίας του Β. Γισδάκη, που διοργάνωσε, με ελεύθερη είσοδο, ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, στο πλαίσιο του θεσμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα 116 σημαντικότερα μνημεία και μουσεία της χώρας, υπό το φως της ομορφότερης πανσελήνου του έτους.
Μικροί και μεγάλοι, αφέθηκαν στο φως, την ενέργεια, τη γοητεία και το μυστήριο της Εκάβης των αρχαίων Ελλήνων, που έδινε τη δική της μοναδική παράσταση στο θέατρο Στράτου, πλαισιωμένη από τη χαρισματική φωνή του τελευταίου αυθεντικού ερμηνευτή του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και τα σιγοψιθυρίσματα του βραδινού καλοκαιρινού αέρα και όλων αυτών που έχτιζαν αναμνήσεις ζωής, μέσα από νότες και μελωδίες, που «μας μεγάλωσαν».
Στη συναυλία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και μέλη της δημοτικής αρχής, ενώ στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μ. Παπαγεωργίου, επανέλαβε τη βούληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου το Αρχαίο Θέατρο Στράτου «να είναι ανοιχτό στους πολίτες», αποδεικνύοντας στην πράξη, και με τον τρόπο αυτό, ότι το Αγρίνιο βρίσκεται στον πολιτιστικό χάρτη γιατί «έχει και παράγει Πολιτισμό». Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Χριστίνα Σταρακά και η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος κ. Λ. Μακραδήμα.
Τον Β. Γισδάκη συνόδευσαν η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο, τραγούδι), ο Ανδρέας Παπαδήμας (τραγούδι), ο Κώστας Πλακίδας (κιθάρα , μαντολίνο και μπουζούκι), ο Πάνος Μαμασούλας (κρουστά) και ο Γιώργος Σταυρόπουλος (πιάνο).