Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Δήμαρχος: «Το Πάρκο είναι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη».

Επίσκεψη του Δημάρχου στις παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των δημοτών

 

 

Το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες-παρεμβάσεις ήπιας κλίμακας με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την επαναφορά του χώρου, επισκέφτηκε την  2-7-2016 ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.

 

Ο κ. Παπαναστασίου, αμέσως μετά την επίβλεψη των εργασιών και την ενημέρωση από στελέχη του Δήμου και του παριστάμενου εκπροσώπου του Δασαρχείου, σε δηλώσεις του προς τα Μ.Μ.Ε., χαρακτήρισε το Πάρκο ως «το μεγάλο στοίχημα, όχι για το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή αλλά για ολόκληρη την πόλη». Γεγονός που πιστοποιείται από την ένταξή του, ως πρώτη προτεραιότητα, στην πρόταση του Δήμου Αγρινίου στο Σχέδιο Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ωστόσο ότι, μέχρι να γίνει η πλήρης αποκατάστασή του Πάρκου, μέσα από τη νέα εργολαβία, ο άμεσος στόχος είναι να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των δημοτών στο χώρο. Αφού βεβαίως, προηγουμένως, αυτός καθαριστεί, κι αφού έχουν αρθεί όλα τα στοιχεία επικινδυνότητας που είχαν εναπομείνει από την παλιά εργολαβία(κάλυψη ορυγμάτων κ.λπ.) και συγκεντρωθούν, για να φυλαχθούν, τα χρήσιμα για μελλοντική χρήση υλικά (σωληνώσεις κτλ.)που ήταν εγκαταλειμμένα στο χώρο.

   

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπαναστασίου έχουν ως εξής:

 

«Τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν ότι έχει αφήσει πίσω της η παλιά εργολαβία. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε το χώρο ώστε να είναι προσβάσιμος, με εργασίες μικρής κλίμακας, με ήπιες παρεμβάσεις, θέλοντας να τον αποδώσουμε στον κόσμο μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παλεύουμε και η μελέτη της νέας ανάπλασης προχωρά σε ικανοποιητικό βαθμό. Γνωρίζετε όλοι ότι από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων κρίθηκε ότι το έργο έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε. Απεντάχθηκε και ζητήθηκε να γίνει καινούργια μελέτη.

 

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να τελειώσει, να ωριμάσει η μελέτη, την οποία έχουμε εντάξει στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, να χρηματοδοτηθεί το έργο και να ξεκινήσει, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το Πάρκο στην κατάσταση την οποία βρισκόταν. Κάνουμε λοιπόν εργασίες για την αποκατάσταση των ορυγμάτων, την άρση των φρεατίων, τη φύλαξη των σωλήνων,  τουλάχιστον να είναι προσβάσιμο στο κοινό. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορούν οι πολίτες να περιδιαβαίνουν άνετα μέσα στο Δημοτικό Πάρκο».

 

Τιμητικές διακρίσεις σε πιλότους και πυροσβέστες

Για εξαίρετες υπηρεσίες κατάσβεσης πυρκαγιάς

 

 

Τους πιλότους του πυροσβεστικού αεροσκάφους Bombardier (πρώην Canadair) CL-215 το οποίο υποχρεώθηκε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας, τον Ιούλιο του 2015 και τους πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Κάτω Χρυσοβίτσας Θέρμου, τον Αύγουστο του 2014, θα τιμήσει ο Δήμος Αγρινίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα επί της οδού Αναστασιάδη 1 (πρώην Τράπεζα Ελλάδος). Πρόκειται για τους Αγρινιώτες Λύτρα Χρήστο, σμηναγό, κυβερνήτη του αεροσκάφους, Τσάμη Παναγιώτη, σμηναγό, συγκυβερνήτη, και τους αρχιπυροσβέστες Μαμασούλα Κων/νο και Χατζή Παναγιώτη. Στην εκδήλωση, στην οποία θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου και ομιλία ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γκρίζης, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής.

 

 

 

 

Αποκατάσταση προβλήματος υδροδότησης

 

Αποκαταστάθηκε μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις συνεργείων της ΔΕΥΑΑ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου, η βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Λεπενούς και της Τοπικής Κοινότητας Στράτου. Το πρόβλημα, που προκάλεσε προσωρινή διακοπή της υδροδότησης, οφείλονταν στο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Αγρινίου παρατηρείται υψηλότερη κατανάλωση νερού, πέραν των φυσιολογικών για την εποχή ορίων, με αποτέλεσμα την πτώση της στάθμης στην κεντρική δεξαμενή του διυλιστηρίου. Εξαιτίας αυτής της πτώσης «εγκλωβίστηκε» αέρας στο δίκτυο ύδρευσης, γεγονός που μείωσε τις παροχές νερού προς τις επιμέρους δεξαμενές της περιοχής. Μετά από την αποκατάσταση του προβλήματος επήλθε ισορροπία στο δίκτυο ύδρευσης.

 

 

Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων

Συνδιοργάνωση πόλεων Μεσολογγίου και Αγρινίου

Με ξεχωριστό περίπτερο στο οποίο θα παρουσιάζονται συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016, στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, της Πρόνοιας, των Υπηρεσιών και της Ανάπτυξης, συμμετέχει ο Δήμος Αγρινίου στην Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή έκθεση, που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 8 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, και θα πραγματοποιηθεί σε χώρο έκτασης περίπου 3.500 τ.μ. στο λιμάνι της πόλης, σε μια προσπάθεια ευρύτερης αναβάθμισης, συνεργάστηκαν, για πρώτη φορά, οι όμοροι Δήμοι Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας.

Πρόθεση του Δήμου Αγρινίου, συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας στο θεσμό αυτό, είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας, ταυτόχρονα με την προβολή των δράσεων και των στοχεύσεων στους κρίσιμους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου σε δήλωσή του με αφορμή την έκθεση τόνισε:

«Η Ανάπτυξη στη χώρα, και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει και να καταστεί βιώσιμη αν δεν εδράζεται στην ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων μας, στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, η οποία, σε ότι μας αφορά, σχετίζεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση και τη μεταποίηση των προϊόντων του, την εξωστρέφεια, αλλά, πρωτίστως, στην ενίσχυση της ψυχολογίας και της ρευστότητας στην αγορά.

Εμείς, ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, εξαντλούμε τις προσπάθειες διεκδίκησης και τις δυνατότητες προβολής με στόχο η Αιτωλοακαρνανία να βρει τη θέση που της αρμόζει. Στην Οικονομία, στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό, στις Υπηρεσίες, στην Πρόνοια. Και το αποδεικνύουμε έμπρακτα μέσα και από τη στήριξη σημαντικών θεσμών όπως η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε, με μεγαλύτερη ένταση, και μέσα από τη διεύρυνση των συνεργειών με φορείς, με την ίδια την Κοινωνία. Καλή επιτυχία.»

 

 

  • ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2016