ΑΞΙΖΕΙ..

 Νομίζουμε ότι αξίζει, τώρα πια που πέρασαν αρκετά χρόνια από την έκδοση της "Διαλεκτικής", να υπάρξει κάποια λεπτομερής περιγραφή του βίου του περιοδικού και αξιολόγηση της ποιότητας και προσφοράς του.  Ο Φώτης Στεργίου, ο Χρήστος Τζούλης και ο Δημοσθένης Γεωργοβασίλης είναι τα κατάλληλα πρόσωπα να συμβάλλουν στο σκοπό αυτό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το οφείλουν στον εαυτό τους και στον τόπο.   

Διαβάστε εδώ: Δημοσθένη Γεωργοβασίλη:  Η ιστορία του περιοδικού "Διαλεκτική".

Σημείωση.

Για την πρώτη περίοδο της εκδόσεως της "Διαλεκτικής" βλέπε εδώ:Χρυσούλας Σπυρέλη: Ο Χρήστος Τζούλης και το περιοδικό Διαλεκτική στο Αγρίνιο (πρώτη περίοδος)

 


ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Σημαντικό περιοδικό των τελευταίων ετών είναι το "ΙΒΥΚΟΣ" ("τρίμηνη επιθεώρηση για τον ποιητικό λόγο") των Γιώργου και Γιάννη Καραμητσόπουλου, που διέγραψε μέχρι τώρα μακρόχρονη και σημαντική πορεία και έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του αξιόλογες συνεργασίες όλων σχεδόν όσοι ασχολούνται με την ποίηση στον τόπο μας.

 

 

 

Αναδρομές και μνήμες:

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ" 

 

 

Το Μάϊο του 1965 μια ομάδα νέων τότε επιστημόνων, ο Γιάννης Βλασόπουλος, ο Βασίλης Δανιάς, ο Γεώργιος Μέντζος, ο Φώτης Στεργίου, ο Δημοσθένης Γεωργοβασίλης, ο Κώστας Πανόπουλος και ο Χρήστος Τζούλης, εξέδωσαν στο Αγρίνιο ένα μηνιαίο περιοδικό, ("μηνιαία έκδοση Δ. Στερεολ/κής πνευματικής καλλιέργειας") με τον τίτλο "ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ".  Το περιοδικό δυστυχώς δεν έμελλε να έχει μακρύ βίο. Η ομάδα που το εξέδωσε πολύ γρήγορα διασπάστηκε, το συνέχισαν και εξέδωσαν κάμποσα φύλλα τα δύο μέλη της ομάδας ο Χρήστος Τζούλης και ο Φώτης Στεργίου. Ύστερα από ένα χρόνο περίπου διέκοψε την έκδοσή του. Όμως διέγραψε μια αξιόλογη πορεία σοβαρότητας και το λάμπρυναν οι συνεργασίες των Πέτρου Δήμα, του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Άνθη Βέργη, του Γρ. Κωσταρά, της Τασίας Βότση, του Κ.Σ. Κώνστα, του Δ. Πιστικού, της Ελένης Τσικριτέα και άλλων.

(Οι φωτογραφίες είναι από το εξώφυλλο του πρώτου φύλλου)

 

ΜΝΗΜΕΣ...
 
Νέα Εποχή 2006  

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές