Σημείωση:

Στο Αγρίνιο, το οποίο επισκέπτεται πολύ συχνά, ο Δημήτρης Παπαποστόλου είναι γνωστός στους παλαιότερους, εκτός από το καλλιτεχνικό έργο του, και ως αθλητής, ως πρόεδρος του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων σπουδαστών και ως δημοσιογράφος (στην Αθηναϊκή εφημερίδα "Εβδόμη"). Διατηρεί πάντα το ενδιαφέρον του για τα θέματα και τα προβλήματα του Αγρινίου  και υπήρξε εκ των πρωτεργατών της γνωστής περιοδικής έκδοσης του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών "Ρίζα".

.
 

 

 

  
 

Πρόσωπα:

Δημήτρης Παπαποστόλου

Ο Δημήτρης Αθ. Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1943. Περάτωσε στο Αγρίνιο τις σπουδές μέσης εκπαίδευσης και στη συνέχεια μαθήτευσε στο Ελληνικό Ωδείο και αργότερα στο Εθνικό Ωδείο, στο οποίο σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική. Διακρίθηκε ως καλλιτεχνικός δ/ντής τόσο της μικτής χορωδίας "Ορφεύς" Αγρινίου,  όσο και της "Πειραματικής Χορωδίας" και του Συνόλου οργάνων Ρrο Αrte.

Tον Απρίλιο του 1973 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου δημιούργησε το συγκρότημα Ελληνικός Απόηχος (Παν/μιο Μαίρυλαντ) παρουσιάζοντας κυρίως αντιστασιακά τραγούδια απαγορευμένα στην τότε Ελλάδα. Το 1974 κυκλοφόρησε στην Αμερική τον δίσκο Cyprus 74 διαθέτοντας τα έσοδα για την ανακούφιση των Κυπρίων προσφύγων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976.

Έχει γράψει πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Συνέθεσε επίσης Λειτουργία με οργανική συνοδεία ("Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία"), που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1988 σε μορφή ορατόριου (στο ανοικτό θέατρο της Καλαμάτας) από τον Ορφέα Τριπόλεως και άλλες 5 ελληνικές χορωδίες. Το ίδιο έργο παίχτηκε στην Τρίπολη τον Απρίλιο του 1989.

ΠΡΟΣΩΠΑ...
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΘΕΑΤΡΟ
Αριστείδης Μόσχος: .....
Πυθαγόρας Παπασταματίου  .....
Νίκος Παπακωνσταντίνου....
Κωστής Μαραβέγιας...
Γεωργία Σπυροπούλου......
Βασίλης Νικολαϊδης.....
Κάτια Γέρου
Δημήτρης Παπαποστόλου...

 

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές