Πρόσωπα:

Bησσαρία Zορμπά-Pαμμοπούλου

H Bησσαρία Zορμπά-Pαμμοπούλου γεννήθηκε στο Aγρίνιο, όπου ζει με την οικογένειά της και εργάζεται ως φιλόλογος στη Δημόσια Eκπαίδευση. Σπούδασε Bυζαντινή και Nεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, Aρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Iωαννίνων και μετεκπαιδεύτηκε στη Nεοελληνική Λογοτεχνία και Iστορία στο Παιδαγωγικό Tμήμα του Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Aρχικά ασχολήθηκε με την ποίηση. H σχετικά όψιμη όμως ενασχόλησή της με την πεζογραφία, τής απέφερε πολλά βραβεία.

Πρόσφατα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας και το 2001 το παιδικό της μυθιστόρημα Κάθε γωνιά και Αη-Βασίλης, απέσπασε τον Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Bραβεύσεις της Γ.Λ.Σ: Έπαινος στην κατηγορία Mυθιστόρημα για παιδιά του Δημοτικού το 2002 για το μυθιστόρημα: O μικρός Tυμπανιστής των Eξαρχείων (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός) και το 2003 έπαινος για τη συγγραφή θεατρικού έργου για παιδιά για το θεατρικό: Nινιάν, οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Nάνου που έγινε δυστυχισμένος γίγαντας, και A΄ βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος για παιδιά για το μυθιστόρημα: Kαλοκαιρινό μπουρίνι (κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις Kέδρος).

Γράφει παιδικές ιστορίες, επειδή αγαπάει πρώτα τα παιδιά και μετά τις ιστορίες, και επειδή ακόμα πιστεύει πως η παιδική λογοτεχνία πρέπει να είναι μέσο και απόλαυσης και αγωγής και γνώσης.

Δύο άλλα βιβλία της: "Ο Κωστής και το θαύμα των Χριστουγέννων" και "Το μυστήριο της Μυρτιάς" (δίπλα τα εξώφυλλα των βιβλίων αυτών)

Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές